|
Orliki 2012 |
| Autor |
Wiadomość |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010 00:43 Orliki 2012
|
|
|
| Gazeta Pomorska, z dnia 25.04.2010 napisał/a: | Orlik przy "trójce” już służy młodzieży
Gole do bramki strzelali burmistrzowie Nakła i skarbnik gminy. Potem na murawę wybiegli piłkarze z SP nr 3. Z kolei ich starsi koledzy z Gimnazjum nr 3 walczyli na boisku do piłki siatkowej. Pod znakiem sportu stał w Nakle cały miniony weekend.
Orliki ma już Kcynia, Sadki, a Szubin nawet dwa - jeden wybudowany przez gminę, drugi przez powiat. W miniony piątek oddano uroczyście do użytku kompleks boisk w Nakle.
Budowę nakielskiego "Orlika” rozpoczęto jesienią przy Gimnazjum nr 3. Inwestycję zakończono przed grudniem ubr, ale dopiero teraz odbyła się gala, choć młodzież korzystała z "Orlika” od ponad miesiąca.
Oprócz burmistrza Nakła Zenona Grzegorka i dyrektora szkoły Leszka Dornowskiego o przecięcie symbolicznej wstęgi poproszono radne wojewódzkie: Silvanę Oczkowską i Lucynę Andrysiak. Nowy obiekt poświęcił ks. prob. Andrzej Rumocki. Od gości szkoła otrzymała piłki i koszulki sportowe.
Na początek popis swoich sportowych umiejętności dały VIP-y. Na bramkę strzelali więc obaj nakielscy burmistrzowie Zenon Grzegorek i Andrzej Krupiński, dyrektor szkoły Leszek Dornowski i Andrzej Kowalski, skarbnik gminy.
Potem, na murawę wybiegła młodzież. Uczniowie SP grali w piłkę nożną, a gimnazjaliści w siatkówkę. Turnieje sportowe na nowym "Orliku” odbywały się w Nakle przez cały ten weekend. Nagrodą dla zwycięzców był puchar burmistrza.
Tymczasem wiadomo, że kolejny "Orlik” będzie budowany przy SP nr 2 w Nakle. Jest to wspólna inicjatywa gminy i powiatu. |
Źródło Gazeta Pomorska
No ładnie pierwszy Orlik otwarty. Chciałem już dzień wcześniej napisać swoje małe spostrzeżenie co do Orlików, jednak się troszkę myliłem.
A mianowicie, jak byłem ostatnio w Sadkach to na Orliku cisza jak makiem zasiał, nikogo nie było i wszystkie bramki zamknięte. Pomyślałem sobie jak tak mają te Orliki być użytkowane, to długo będą cieszyły się dobrym stanem
A tu dziś jadę od strony Trzeciewnicy i ładnie z daleka widać jak Orlik oświetlony... widać się coś dzieje, tylko mam nadzieję, że zapału później nie zabraknie. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010 08:30
|
|
|
Czekamy aż powstanie orlik przy SP2 Słyszałem, że trzeba czekać półtora miesiąca na wolny termin. Osobiście nie podoba mi się ,że Czarni siedzą na tym boisku od rana do wieczora przez cały tydzień. Głównym argumentem jest to, że sami nie udostępniają swoich obiektów innym. |
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka" |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

|
Wysłany: Pią 30 Kwi, 2010 13:58
|
|
|
| Pinecha napisał/a: | | Osobiście nie podoba mi się ,że Czarni siedzą na tym boisku od rana do wieczora przez cały tydzień. |
a przepraszam bardzo, a po co są obiekty Czarnych na to chyba pieniądze dostają.... chyba im się w główkach co nieco poprzewracało |
 |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 17:27
|
|
|
| Michał napisał/a: | | Pinecha napisał/a: | | Osobiście nie podoba mi się ,że Czarni siedzą na tym boisku od rana do wieczora przez cały tydzień. |
a przepraszam bardzo, a po co są obiekty Czarnych na to chyba pieniądze dostają.... chyba im się w główkach co nieco poprzewracało |
Od siebie dodam tylko z innej beczki, że Czarni nie są właścicielami żadnego obiektu. Np. stadion należy do gminy . |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

|
Wysłany: Sob 01 Maj, 2010 21:26
|
|
|
| Ok. Ale mają obiekty to dlaczego teraz zwykłym mieszkańcom zabierają terminy. |
 |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 10 Maj, 2010 19:11
|
|
|
co do Sadek: są zajęcia, nawet jakiś wuefista jest "trenerem" młodych orląt. Sporty różne - z tego co wiem nie tylko piłka nożna. Jeśli będę miał okazję, podpytam znajome młode użytkowniczki jak się infrastruktura sprawuje |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
kowal_naklo
Początkujący

|
Wysłany: Czw 15 Lip, 2010 11:43
|
|
|
Ja np. co jakiś czas chodzę na Orlika i nie wygląda aż tak źle z terminami...
Gramy co 2-3 tygodnie... a czasem co tydzień... nawet teraz w wakacje... |
_________________ kowal_naklo, jest zarejestrowanym użytkownikiem NAKŁO - Forum od 18.03.'10. |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 23:08
|
|
|
Ze stron Powiatu wyczytałem, że otworzyli drugiego Orlika... więcej na razie nie napiszę bo trwa cisza wyborcza |
 |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sob 20 Lis, 2010 23:48
|
|
|
| Z tego co słyszałem otworzyli tylko dla dzieci i opiekę nad obiektem sprawują "wuefiści", dla mnie optymalne rozwiązanie. Podoba mi się zaadaptowanie starej infrastruktury w szatnie. |
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka" |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
danielao
Początkujący

|
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010 20:20
|
|
|
| ta orliki wybudowane na wschodzie nakła dwa a co z zachodem ?? czy mamy jeździc do sadek |
|
 |
paniekierowniku
Stały Bywalec

Wiek: 21 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 211 Skąd: Z Brzydgoszczy
|
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010 20:44
|
|
|
| No nakło nie jest aż tak duże żeby nie można było sobie dojść ten kawałek. Tym bardziej dla sportowców to nie problem. |
_________________ Pozdro! |
|
|
|
 |
danielao
Początkujący

|
Wysłany: Pią 17 Gru, 2010 23:45
|
|
|
nie wiem czy byłeś na takim Orliku w Nakle ale terminy są zapisane już 3 miesiące z góry o to mi chodzi bo dojść czy dojechać to ja sobie mogę |
|
 |
paniekierowniku
Stały Bywalec

Wiek: 21 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 211 Skąd: Z Brzydgoszczy
|
Wysłany: Sob 18 Gru, 2010 00:00
|
|
|
| No to trzeba było pisać, bo zabrzmiało to tak jakbyś miał za daleko... |
_________________ Pozdro! |