|
Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie |
| Autor |
Wiadomość |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 11:07 Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
Jako, że gazeta regionalna "Powiat" nie udostępnia w internecie artykułów, postanowiłem zrobić zdjęcia.
"Powiat Nr 6 z dnia 10.02.'10
do oryginału :link:
Czytamy tam, że starosta Miłowski zatrudnia "swoich" w starostwie, a szczególnie niby protegowanych z PSL. Jak jest trudno mi powiedzieć. Ale moją uwagę przykuło kilka słów, zdań: "Zdaniem naszego informatora, .... nasz informator uważa... " itd.
No i słownictwo w artykule "że część pracowników była zatrudniona wcześniej na umowy zlecenie, co daje "fory"...
i nastąpiła odpowiedź
"Powiat Nr 7 z dnia 17.02.'10
do oryginału
Odpowiedź starosty: [b]Uważam, że tytuł artykułu jest nadużyciem..... to tak naprawdę pojedynczy głos rzekomego informatora gazety (anonim?)."
No jak się przeczyta powyższy artykuł, to jednak ma się wrażenie, że to miało miejsce. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 22:06 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
| nie mowie zeby byla to 1 osoba ale tyle to juz jest moim zdaniem kryminal. A mowiaz ze w psl nie ma kolesiostwa ( przypominam o KRUSIE i panu Pawlaku) |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 14:12 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
Nie rozumiem pewnych rzeczy.
Informator twierdzi, że starosta zatrudnia znajomych, a starosta odpiera, że nie zatrudnia rodziny.
O co chodzi?
Jak dla mnie to rodzina to znajomi, ale znajomi to nie zawsze rodzina. O co więc chodzi panu staroście?
Jest pewien haczyk w innej wypowiedzi pana starosty w tym artykule. Czytamy:
| Cytat: | | "Nie oceniam pracy pracownika przez pryzmat wykształcenia czy kierunku studiów, lecz na podstawie sprawności i efektywności podejmowanych przez niego zadań". |
No tak, ale żeby dostać się do pracy w starostwie trzeba spełniać wymagania związane z wykształceniem i kierunków studiów, czyż nie? |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 15:19 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
| znajomi nie musza spelniac kryteriow :p to jest smieszne Starosta nikogo nie zna nikogo nie widzial i nic nie wie. To sa jego pracownicy i co nie zna ich???? |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 15:44 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
Ja ogólnie mam zastrzeżenia do działania starostwa.... szczególnie jednego wydziału. Ale to napiszę w osobnym wątku.
Macie racje, niestety jak ktoś się dorwie to stanowiska to zatrudnia swoich, czasem cichaczem, a czasem na bezczelnego. Ale czy to powiat, czy prywatna firma, schemat jest podobny... jak umiesz się przylizać i posmarować lepiej na tym wyjdziesz. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 18:53 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
| no nie wiem dobra zasada dobrej firmy nie zatrudniaj rodziny ( wyjatek zona lub maz ) |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 14:16 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
| Zatrudnianie znajomych - proszę bardzo , byleby spełniali podstawowe kryteria ( i nie mówię tu o podstawówce). |
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka" |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 19:37 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
| Co jak co ale kazdy tak gada a jak byscie byli na tym stanowisku to tez by takie przekrety byly NO CO KOLEGI NIE ZATRUDNISZ??? |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 19:56 RE: Kontrowersje wokół zatrudnienia w starostwie
|
|
|
Ja bym nie zatrudnił. Nie w budżetówce, kiedy wszyscy patrzą Ci na ręce.
Zresztą prywatnie też rodziny i najbliższych znajomych nie zatrudniam. |
|
|
|
 |
|
|