|
Drogi i niekończąca się opowieść |
| Autor |
Wiadomość |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 17:47 Drogi i niekończąca się opowieść
|
|
|
Kilka tematów z Czasu Nakła - motywem przewodnim numeru był stan dróg na terenie powiatu i gminy zapraszam do lektury i refleksji
Gazeta Czas Nakła z dnia 1.04.2010r.
 |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
| Ostatnio zmieniony przez Fledermaus Sro 31 Mar, 2010 19:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 18:54 RE: Drogi i niekończąca się opowieść
|
|
|
| Tak jak z Piotrem wspominaliśmy w innym dziale o jednej z firm... jak tak zadziałają jak na krajowej 10 to będzie to super wykonanie.... |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 19:23 RE: Drogi i niekończąca się opowieść
|
|
|
| mnie śmieszy tekst ze nie chodzi tutaj żeby zrobić drogę która jest plaska. To o co chodzi przepraszam bardzo??? żeby zrobić drogę gorszą niż jest z dziurami?? |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
| Ostatnio zmieniony przez Fledermaus Sro 31 Mar, 2010 20:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
karuzel BSN
Stały Bywalec

|
Wysłany: Czw 01 Kwi, 2010 22:35 RE: Drogi i niekończąca się opowieść
|
|
|
| Jeśli chodzi o stan naszych dróg to nie ma w słowniku słowa na określenie tak kiepskiego stanu. Dziura na dziurze, jak zaczynają je łatać to więcej zawadzają na ulicy niż reperują usterki. Ciekawe jak zrobią ulice Tuwima w Nakle. Mam nadzieję, że lepiej niż chodnik. Pozdro dla wszystkich drogowców |
|
|
|
 |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 45 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 121 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 06:38 RE: Drogi i niekończąca się opowieść
|
|
|
Konkludując przeczytane wycinki prasowe, to wnioski są następujące; jak wykonanie napraw przez wyłonioną w przetargu firmę będzie niedostateczne, to włodarze wysupłają następne środki finansowe na poprawę tychże Tak jak wspominałem wcześniej, łatwo płaci się nie swoimi pieniędzmi. Burmistrz nie wie czy, materiały użyte do naprawy dróg są właściwe, bo nie musi się na tym znać, ale do cholery zatrudnia człowieka, który MA się na tym znać!!!! W końcu płaci mu za to, ale znowu nie swoimi pieniędzmi, i "w kółko Macieju"........... |
| Ostatnio zmieniony przez Piotr Pią 02 Kwi, 2010 06:40, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pią 02 Kwi, 2010 20:35 RE: Drogi i niekończąca się opowieść
|
|
|
Masz racje Piotrze, dla mnie to niezrozumiałe, dlaczego wybiera się firmę, która "robi bo robi", to takie łatanie pewnie nawet nie starczy do jesieni....
a co do osób znających się na tym, bądź nie to już chyba inna historia...
dawno w Nakle nie byłem ale jutro jadę do teściów, więc chyba, aż się pokuszę i zjadę z obwodnicy i przejadę się przez centrum.. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 45 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 121 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Sob 03 Kwi, 2010 10:59 RE: Drogi i niekończąca się opowieść
|
|
|
| Przecież dopiero niedawno była łatana (oczywiście między innymi) ul. Dworcowa i wczoraj jadąc nią, wykonywałem tradycyjny slalomik. Może ktoś ma możliwość wglądu do faktur, czy za poprzednią naprawę dokonano już zapłaty? Jednakże zdaje się, że to nasze tutaj "rozmawianie" o tej rozrzutności publicznych pieniędzy, to jak grochem o ścianę. Może dopiero "nasłanie" jakiegoś organu kontroli wydatków publicznych, spowodowałoby pociągnięcie do odpowiedzialności właściwych urzędników, ale tylko MOŻE.......Moim zdaniem, wystarczy przez urząd składać reklamacje na wykonaną usługę lub wstrzymać zapłatę do czasu poprawnego wykonania zleconych prac, a w efekcie, rynek sam zweryfikuje przedmiotową firmę; albo padnie z powodu partactwa, co wiąże się z brakiem zleceń, albo utrzyma się z tytułu dobrej opinii o swojej pracy. |
|
 |
|
|