FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Sezon motocyklowy 2010 rozpoczęty !
Autor Wiadomość
Piotr 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 16:09   

Grzegorz, nie bierz tego do siebie. Nikt nie ma pretensji do Ciebie, wiadomo przecież, że jak jechałeś "motórem", to nie mogłeś tego filmiku "kręcić". Pozdrowionka.

Michał 
Administrator

Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 18:02   

No Panowie głośno o was w regionie:

Express Bydgoski z dnia: 14 maja 2010 napisał/a:
Do Paterka zjechały Sokoły, Anioły i inni

Prawie trzystu motocyklistów odpowiedziało na zaproszenie Nadnoteckich Sokołów i przybyło do Paterka na piknik inaugurujący tegoroczny sezon.

- Dokładnie nikt nie liczył uczestników, ale rzeczywiście było ich bardzo wielu. Przyjechali do nas, między innymi, „Kcyńskie Anioły” z Kcyni, klub „Promotor” z Kołaczkowa, a także motocykliści z Łobżenicy, Sępólna Krajeńskiego, Więcborka i z naszego powiatu - informuje Grzegorz Trudziński, prezes Nadnoteckich Sokołów, sekcji motocyklowej Klubu Żołnierzy Rezerwy Ligi Obrony Kraju w Nakle, który imprezę zorganizował. Z tradycyjnego miejsca spotkań nakielskich Sokołów, parkingu przy „Biedronce”, motocykliści pojechali do Mroczy, gdzie odprawiona została msza święta w ich intencji. W drodze powrotnej, wiodącej na teren toru crossowego w Paterku uczestnicy imprezy zatrzymali się na nakielskim Rynku, gdzie delegacja złożyła kwiaty pod pomnikiem Wdzięczności Wojsku Polskiemu.

W Paterku, gdzie w sezonie motocykliści doskonalą swoje umiejętności jazdy w trudnych warunkach, na wszystkich czekało moc atrakcji. Dla ciała była grochówka, kiełbasa z rożna, bigos i inne przysmaki festynowej kuchni. Chętni mogli sprawdzić, jak się jeździ motorem i quadem. Panie i panowie strzelali z karabinka i pistoletu pneumatycznego do tarczy, a dzieci bawiły się strzelaniem do puszkomatu.

„Nadnoteckie Sokoły” teraz będą uczestniczyć w klubowych imprezach, a podziwiający ich wspaniałe maszyny będą mogli im się przyjrzeć podczas sierpniowych obchodów Święta Wojska Polskiego, w których motocykliście wezmą udział.

Pierwsza plenerowa impreza sezonu była też okazją do wręczenia legitymacji członkowskich nowym członkom Klubu Żołnierzy Rezerwy LOK przez jego prezesa, kapitana rezerwy Jana Nowakowskiego.(ts)

źródło Express Bydgoski - są też zdjęcia.

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 20:18   

Motocykle są głośne, więc było nas słychać. Dzięki temu również widać. Wygląda na to, że są pozytywne odczucia i z tego się cieszymy. Teraz w sezonie to będzie nas częściej widać.

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 21:20   

http://www.youtube.com/watch?v=imZ9c9H-J1I
jeszcze jeden filmik o naszej "przeprawie" , też nie wzorowy ale oko można przymrużyć.

jozin 
wujek admin

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 12:26   

Skoro już w ten sposób nagrywałeś filmik, to mogłeś postawić na coś kamerkę (telefon), żeby tak nie trzęsło :) . A swoją drogą, skoro w kompie miałeś ten filmik, to dlaczego go jeszcze raz nagrywałeś, a nie wrzuciłeś od razu na youtube?

Tyle technicznych komentarzy.

Co do treści filmu, to trochę się Was tam nazbierało. Fajnie tak grupką się przejechać :) .

Piotr 
Stały Bywalec

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 16:50   

To Grzegorz raczej nie nagrywał, on jechał jako jeden z pierwszych na swojej zabytkowej, czerwonej Jawie. Pamiętam, że po drodze jacyś młodzi zatrzymywali się na poboczu i filmowali czym tam mieli na podorędziu.

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 19:43   

Piotr, masz rację, śmigałem zabytkiem. A ten drugi filmik to ja wstawiłem na youtube. Filmik dostałem od kogoś i zarejetrowałem sie na youtub i po raz pierwszy wstawiałem więc wyszło tak jak wyszło . Ale następne będą już tylko lepsze .

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 19:48   

Wstawiłem też z 2009 roku . Już troszkę lepiej to wyszło.
:link:

as-2 
Początkujący

Wysłany: Sro 26 Maj, 2010 11:39   filmik

ja również wstawiłem filmik http://www.youtube.com/watch?v=GvccjN_kTxY

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Sro 26 Maj, 2010 12:18   

No proszę ! brawo ! trochę krótki ale fajnie , widać Twoją "białą strzałę"

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 07 Cze, 2010 20:39   

Jedno jest zaskakujące (na plus): w kolumnie były i choppery, i zabytki, i ścigacze, a i chłopców na motorowerach (jeśli dobrze widzę) i skuterach nikt nie przeganiał - to tworzy bardzo ładny obrazek. Chciałbym dołączyć ;)

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 07 Cze, 2010 21:29   

Ci chłopcy na motorowerach, skuterach kiedyś wsiądą na większe maszyny . Wiem, że jazda w takim doborowym towarzystwie dla nich była chwilą radości. Takie początki miała większość z nas. Komar, romet, simson, wsk, jawa, mz ... Taka bywała kolejność w naszej przeszłości. Najważniejsze jest zainteresowanie techniczne.

Odpowiedz do tematu