|
Sezon motocyklowy 2010 rozpoczęty ! |
| Autor |
Wiadomość |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 45 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 121 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 16:09
|
|
|
| Grzegorz, nie bierz tego do siebie. Nikt nie ma pretensji do Ciebie, wiadomo przecież, że jak jechałeś "motórem", to nie mogłeś tego filmiku "kręcić". Pozdrowionka. |
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 18:02
|
|
|
No Panowie głośno o was w regionie:
| Express Bydgoski z dnia: 14 maja 2010 napisał/a: | Do Paterka zjechały Sokoły, Anioły i inni
Prawie trzystu motocyklistów odpowiedziało na zaproszenie Nadnoteckich Sokołów i przybyło do Paterka na piknik inaugurujący tegoroczny sezon.
- Dokładnie nikt nie liczył uczestników, ale rzeczywiście było ich bardzo wielu. Przyjechali do nas, między innymi, „Kcyńskie Anioły” z Kcyni, klub „Promotor” z Kołaczkowa, a także motocykliści z Łobżenicy, Sępólna Krajeńskiego, Więcborka i z naszego powiatu - informuje Grzegorz Trudziński, prezes Nadnoteckich Sokołów, sekcji motocyklowej Klubu Żołnierzy Rezerwy Ligi Obrony Kraju w Nakle, który imprezę zorganizował. Z tradycyjnego miejsca spotkań nakielskich Sokołów, parkingu przy „Biedronce”, motocykliści pojechali do Mroczy, gdzie odprawiona została msza święta w ich intencji. W drodze powrotnej, wiodącej na teren toru crossowego w Paterku uczestnicy imprezy zatrzymali się na nakielskim Rynku, gdzie delegacja złożyła kwiaty pod pomnikiem Wdzięczności Wojsku Polskiemu.
W Paterku, gdzie w sezonie motocykliści doskonalą swoje umiejętności jazdy w trudnych warunkach, na wszystkich czekało moc atrakcji. Dla ciała była grochówka, kiełbasa z rożna, bigos i inne przysmaki festynowej kuchni. Chętni mogli sprawdzić, jak się jeździ motorem i quadem. Panie i panowie strzelali z karabinka i pistoletu pneumatycznego do tarczy, a dzieci bawiły się strzelaniem do puszkomatu.
„Nadnoteckie Sokoły” teraz będą uczestniczyć w klubowych imprezach, a podziwiający ich wspaniałe maszyny będą mogli im się przyjrzeć podczas sierpniowych obchodów Święta Wojska Polskiego, w których motocykliście wezmą udział.
Pierwsza plenerowa impreza sezonu była też okazją do wręczenia legitymacji członkowskich nowym członkom Klubu Żołnierzy Rezerwy LOK przez jego prezesa, kapitana rezerwy Jana Nowakowskiego.(ts) |
źródło Express Bydgoski - są też zdjęcia. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
GREG
Stały Bywalec

Wiek: 46 Dołączył: 03 Mar 2010 Posty: 143 Skąd: Nakło nad Notecia
|
Wysłany: Pon 17 Maj, 2010 20:18
|
|
|
| Motocykle są głośne, więc było nas słychać. Dzięki temu również widać. Wygląda na to, że są pozytywne odczucia i z tego się cieszymy. Teraz w sezonie to będzie nas częściej widać. |
|
 |
GREG
Stały Bywalec

|
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 12:26
|
|
|
Skoro już w ten sposób nagrywałeś filmik, to mogłeś postawić na coś kamerkę (telefon), żeby tak nie trzęsło . A swoją drogą, skoro w kompie miałeś ten filmik, to dlaczego go jeszcze raz nagrywałeś, a nie wrzuciłeś od razu na youtube?
Tyle technicznych komentarzy.
Co do treści filmu, to trochę się Was tam nazbierało. Fajnie tak grupką się przejechać . |
|
|
|
 |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 45 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 121 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 16:50
|
|
|
| To Grzegorz raczej nie nagrywał, on jechał jako jeden z pierwszych na swojej zabytkowej, czerwonej Jawie. Pamiętam, że po drodze jacyś młodzi zatrzymywali się na poboczu i filmowali czym tam mieli na podorędziu. |
|
 |
GREG
Stały Bywalec

|
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 19:43
|
|
|
| Piotr, masz rację, śmigałem zabytkiem. A ten drugi filmik to ja wstawiłem na youtube. Filmik dostałem od kogoś i zarejetrowałem sie na youtub i po raz pierwszy wstawiałem więc wyszło tak jak wyszło . Ale następne będą już tylko lepsze . |
|
 |
GREG
Stały Bywalec

|
Wysłany: Czw 20 Maj, 2010 19:48
|
|
|
Wstawiłem też z 2009 roku . Już troszkę lepiej to wyszło.
|
|
 |
as-2
Początkujący

|
|
|
|
 |
GREG
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sro 26 Maj, 2010 12:18
|
|
|
| No proszę ! brawo ! trochę krótki ale fajnie , widać Twoją "białą strzałę" |
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 07 Cze, 2010 20:39
|
|
|
Jedno jest zaskakujące (na plus): w kolumnie były i choppery, i zabytki, i ścigacze, a i chłopców na motorowerach (jeśli dobrze widzę) i skuterach nikt nie przeganiał - to tworzy bardzo ładny obrazek. Chciałbym dołączyć |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
GREG
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 07 Cze, 2010 21:29
|
|
|
| Ci chłopcy na motorowerach, skuterach kiedyś wsiądą na większe maszyny . Wiem, że jazda w takim doborowym towarzystwie dla nich była chwilą radości. Takie początki miała większość z nas. Komar, romet, simson, wsk, jawa, mz ... Taka bywała kolejność w naszej przeszłości. Najważniejsze jest zainteresowanie techniczne. |
|
 |
|
|