FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
RALLYLAND - ośrodek dla miłośników sportów motorowych
Autor Wiadomość
GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 21:47   RALLYLAND - ośrodek dla miłośników sportów motorowych

Wczoraj Piotr dał mi namiar na ciekawą imprezę. Uważam, że warto to zamieścić na Forum. Otóż, niedaleko Nakła bo około 60 km znajduje sie ciekawe miejsce dla wszystkich miłośników motoryzacji. Nasz czołowy zawodnik rajdowy Tomasz Kuchar tworzy na terenach lotniska w Debrznie porostu RAJ dla MIŁOŚNIKÓW MOTORYZACJI . A już w dniach 26-27 czerwca wielka impreza batalistycna rekonstrukcja bitwy! Nadnoteckie Sokoły jadą motorkaami na tą imprezę. To jest tylko 60 km od Nakła . Zajrzyj na stronkę (link poniżej) wa może się też zdecdujesz jechać, choćby samochodem.
:link:
http://www.rallyland.pl/?cat=25

as-2 
Początkujący

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 08:56   PROPOZYCJA

proponuje ten wyjazd przełożyć na 27.06 ,może być ciekawszy ze względu na inscenizacje bitwy....

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 13:43   

W sobotę jest też inscenizacja, ale współczesna. W niedzielę jest bardziej rycerska. Jak będzie ok w sobotę to w niedzielę można też myknąć bo to bliziutko. A można też wziąć namiot i zostać do niedzieli.

Piotr 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 17:23   

Ja mam zamiar jechać i w sobotę i niedzielę, ale tak jak Grzegorz napisał, jak w sobotę będzie ok. to można liczyć, że w niedzielę też będzie w porządku, chociaż obie inscenizacje organizują inne "firmy".

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 21:17   

A Ty Piotr byłeś już kiedyś na tej imprezie? Ja dzwoniłem do organizatorów i zbajerowałem ich że będziemy tylko przejazdem i mamy możliwość tylko albo w sobotę albo w niedzielę - i nie umieli doradzić i powiedzieć kiedy lepiej. Więc zacznijmy od początku czyli od soboty.

Piotr 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 22:54   

Ja byłem już dwa razy na inscenizacji organizowanej przez GOK Lipka i przez różnych zapaleńców tego typu imprez batalistycznych, bardzo mi się podobało. Jak na widowisko organizowane przy współudziale entuzjastów militariów, organizacja jest wspaniała. Na stronie GOK Lipka jest odnośnik po lewej stronie - widowiska batalistyczne- można tam przeczytać o historii powstania tych widowisk i obejrzeć fotorelacje. Poprzednie były organizowane w innym miejscu, ale z powodu wielkiego zainteresowania, zaczęło brakować miejsca na tym placu i pewnie dlatego postanowiono nawiązać współpracę z właścicielem rallylandu, sądzę, iż obie strony mają w tym dobry interes. http://www.goklipka.etwan.com/ Polecam zainteresowanym.

Odpowiedz do tematu