FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przykro zginęło dwoje motocyklistow...
Autor Wiadomość
canada 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 09:14   Przykro zginęło dwoje motocyklistow...

Z przykrością o tym piszę, ale z znowu zawinił kierowca osobówki.

Głos Wągrowiecki napisał/a:
Nie żyje dwoje motocyklistów w średnim wieku, którzy harleyem-davidsonem jechali drogą wojewódzką 241 z kierunku Kcyni w stronę Wągrowca. Około godz. 18.30 W Panigrodzu doszło tam do tragicznego zderzenia motocykla z oplem vectrą.

- To było już prawie za Panigrodzem w kierunku Kcyni - opowiada świadek tragedii - Srebrny opel jechał jakieś pięćset metrów przede mną. Była pusta droga. Nagle opel skręcił i zjechał na lewą stronę. Miałem nawet powiedzieć: „co on robi”, gdy zobaczyłem błysk, dwa punkty, srebrny i czarny przeleciały w powietrzu i wszystko zniknęło z drogi.

Opel wpadł do rowu po swojej lewej stronie szosy. Na drugie pobocze upadł motocykl. Buchnęły płomienie. Przygodni kierowcy wyskoczyli z gaśnicami i ugasili płonącego harleya. Obok w rowie leżał motocyklista. Zginął na miejscu.
- Po kilku minutach ludzie krążący wokół miejsca wypadku znaleźli w zbożu drugą osobę z motocykla - dodaje świadek. - Leżała kilkanaście metrów od drogi. Niestety, też nie żyła.
Oplem, z rejestracją powiatu nakielskiego, jechało małżeństwo z dwojgiem dzieci. Kobieta została ranna i śmigłowiec Lotniczego Pogotowie Ratunkowego zabrał ją do szpitala w Bydgoszczy. Mąż i dzieci rannej nie odnieśli obrażeń. Szczegóły tragedii bada policja. Droga wojewódzka nr 241 w kierunku Kcyni jest zablokowana. Samochodami osobowymi można drogami polnymi objechać miejsce wypadku.

źródło: Głos Wągrowiecki

Nic niestety już nie przywróci życia naszym kolegom nawet surowy ( o ile takie zapadnie) wyrok dla drogowego mordercy :!:

** Komentarz dodany przez: Michał: Pon 18 Lip, 2011 13:55 **
Pozwoliłem sobie zmienić wpis... tak, żeby było widać artykuł.

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 12:09   

No i niestety to był nasz kolega, członek Nadnoteckich Sokołów ! Z opisów świadków wynika, że Włodek nie miał winy . Dwoje ludzi odeszło na zawsze. Jak będzie wiadomo kiedy pogrzeb to zamieszczę info na naszej stronce .

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 12:39   

<wkurza mnie strona z linku, bo nic nie mogę nawet zobaczyć - ciagle bez powodu przeskakuje do góry =.=>

Cóż, niektórzy z "talentem" się rodzą... szczere kondolencje dla rodzin, przyjaciół no i Sokołów. Mam nadzieję, że wyrok będzie z tych najsurowszych.

Mówię co myślę-za to siebie lubię!

Matys13 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 14:51   

Znałem Włodka, był stanowczo za młody na powitanie bram piotrowych. Równy chłop, zawsze kręciły go ciekawe sprzęty.
R.I.P.
[*]

Michał 
Administrator

Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 14:58   

Szkoda ludzi, współczucie dla rodzin ofiar tej tragedii. Jednej jak i drugiej strony. Sokołom już nic nie przywróci życia, kierowcy Vectry też współczuję jak i jego rodzinie. Niestety będą żyli z dużą traumą do końca życia... jeden nie odpowiedzialny ruch, na drodze i wielka tragedia.

Jak doszło do tragedii pewnie się też nie dowiemy, może któreś z dzieci zabsorbowało kierowcę :?:
Nie mniej wyrazy współczucia dla rodziny motocyklistów, jak i dla rodziny osobówki....

Z tym wypadkiem nasuwa się smutna konkluzja... nie szanujemy się na wzajem na naszych drogach... jeden patrzy drugiemu wilkiem.... i można by pisać i pisać :(

bajzel 
Początkujący

Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 20:51   

i znowu zgineli motocykliści w wypadku nie z ich winy a to niby my motocykliści jesteśmy zagrożeniem na drogach kondolencje dla rodziny

canada 
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 01:06   Dedykacja dla tych, którzy odeszli bo kochali motocykle....

[*] [*]

Wąski 
Początkujący

Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 19:18   

Naprawde szkoda kiedy motocyklista odchodzi komdolęcje dla rodziny

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 19:52   

Wąski napisał/a:
Naprawde szkoda kiedy motocyklista odchodzi komdolęcje dla rodziny

Sorki, ale muszę poprawić: kondolencje, a nie komdolęcje...

Mówię co myślę-za to siebie lubię!

GREG 
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 21:23   

Był z nami od początku, od pierwszego spotkania inicjującego naszą sekcję motocyklową. Był jeszcze wcześniej. Pojawiał się jak wielu z nas wtedy, gdy czas mu na to pozwalał. Jako jedyny z Nadnoteckich Sokołów dosiadał Harleya i był z niego dumny. Smak prosiaka, którego obiecał na rozpoczęcie sezonu pozostanie niesprawdzony. Odszedł na zawsze, na autostrady bez granic. Niech tam, jeździ mu się spokojnie. „Greg”

paniekierowniku 
Stały Bywalec

Wysłany: Sob 23 Lip, 2011 08:55   

Naprawdę współczuje rodzinie Włodka. Przecież całkiem niedawno zginął jego brat - również na drodze...

Odpowiedz do tematu