FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Michał
Pią 16 Wrz, 2011 21:39
Klimatyzacja
Autor Wiadomość
Michał 
Administrator

Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 10:30   Klimatyzacja

Powoli szukam kogoś w Nakle bądź okolicy kto zajmuję się odgrzybieniem i napełnieniem klimatyzacji.

Kogo byście polecili, za jaką cenę i czemu tak drogo ;)

Wąski 
Początkujący

Wysłany: Czw 21 Paź, 2010 20:25   

Michale ja bym ci polecił goscia ale niewiem ile to kosztuje :(

bajzel 
Początkujący

Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 16:57   

Mogę polecić gościa z Występu robi solidnie i niedrogo za wymianę chłodnicy i napełnienie dałem 250zł

Michał 
Administrator

Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 18:36   

bajzel któraś z ulic "kwiatowych" :?: , to chyba wiem gdzie, mój mechanik z Występu o nim wspominał, ale klimę chyba już będę na wiosnę uzupełniał i odgrzybiał.

Wąski 
Początkujący

Wysłany: Sob 23 Paź, 2010 20:18   

Michał w Debowie gosc napełnia tesz klimy

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 18:28   

Ten zaraz na tym skrzyżowaniu z drogą ze Śmielina? Mój tata do niego jeździ, w porządku koleś.

Mówię co myślę-za to siebie lubię!

Wąski 
Początkujący

Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 18:52   

No no ten sam Rozbojniczko

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 19:12   

Ano to spoko koleś, widziałam go kilka razy przy pracy, jakoś specjalnie zarzutów nie mam...

Mówię co myślę-za to siebie lubię!

Matys13 
Stały Bywalec

Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 19:37   

Ja też nie mam zarzutów co do nabicia klimy w różnych nakielskich i nie tylko firmach, ale... nawet małpe bym nauczył nabicia klimy, odgrzybienia i ozonowania kabiny. Cała ta szumna nazwa "Serwis Klimatyzacji" samochodowych można o kant...
Nie mam nic do nich osobistego, do kogokolwiek bo każdy chce zarabiać na życie ale śmiesznie robi się wtedy jak człowiek chce klime naprawić i wtedy zaczynają się schody. 10 czy 12 serwisów w naszym powiecie nie chciało się podjąć uszczelnienia sprężarki, dzwoniłem też do zakładów w Bydgoszczy... ze skutkiem oczywistym za wyjątkiem jednego ale odpuściłem jak usłyszałem 800 zł z uszczelkami.
Dopiero człowiek od klimatyzacji w budynkach, fachowiec starej daty... który ciągle inwestuje w wiedzę podjął się naprawy i to też tylko dlatego, że z polecenia bo nie zajmuje się na co dzień drobnicą. Szkoda tylko, że był aż z Tychów :brinng2:
Cała zabawa kosztowała mnie 300 zł z przesyłkami grata bo dość ciężki jest ale klima hula aż miło. Tak więc nazwa "Serwis" jest troszkę naciągana.
Oczywiście przyznaję, że moja sprężarka jest 5 tłokowa i raczej rzadko występujący model bo i sam samochód jest stosunkowo rzadki ale naprawa jest naprawą a zasada działania taka sama jak w innych sprężarkach. Szkoda tylko, że coraz bardziej zanikają fachowcy z prawdziwego zdarzenia, ludzie którzy nie boją się wyzwań i żadnej roboty wymagającej troszkę więcej wiedzy i doświadczenia. Nastała era wymieniaczy.
Pozdrawiam i dziękuję za uwagę :cool:

bajzel 
Początkujący

Wysłany: Nie 24 Paź, 2010 20:08   

Nie wiem jaka to ulica przejeżdżasz most i przed górką skręcasz w prawo po lewej mijasz jakiś szrot jedziesz 300-400 metrów i po lewej (po prawej są tylko stawy)masz warsztat jest reklama także nie sposób nie trafić

Michał 
Administrator

Wysłany: Wto 26 Paź, 2010 16:31   

Matys13, Twoje problemy można porównać do użytkownika diesla z turbodoładowaniem. Jeżeli masz problemy z przyspieszeniem to pierwsze co mechanik chce zrobić to najlepiej regenerować turbinę, bądź obarczać winą wtryski... ale to nic, że po drodze jest "milion pincet" różnych czujników....

ale nic... klima w tym roku dała radę, na wiosnę jak będzie wymiana oleju, filtrów to i klimą się zajmiemy....

PS. Z włączonym klimatronikiem jeżdżę cały rok.

paniekierowniku 
Stały Bywalec

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 20:53   Klimatyzacja

Koledzy, gdzie w okolicy dobrze nabiją mi klimę ? Chodzi i uzupełnienie czynnika i płukanie. Bo wiem, że nie wszystkie zakłady płuczą układ, a zależy mi na tym, bo miałem uszkodzoną sprężarkę i nie chcę by padła mi kolejna.

lotar 
Stały Bywalec

Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 10:02   

Szykuję się do przeglądu klimy - kolega dał mi namiar na warsztat "Blacharstwo pojazdowe - mechanika" AUTO-BOMI na ul. Tuwima 45.
Co prawda jeszcze tam nie byłem ale znajomy polecał. Możesz tam uderzyć - potem ewentualnie napisz jak to wygląda cenowo ;)

paniekierowniku 
Stały Bywalec

Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 10:19   

A znam ten warsztat, byłem tam kiedyś żeby pospawać wydech i zrobili mi to całkiem tanio, tylko dojazd mają koszmarny..

Michał 
Administrator

Wysłany: Sob 10 Wrz, 2011 10:26   

paniekierowniku, ja na wiosnę robiłem klimę, odgrzybienie, napełnienie koszt 230zł, robiłem w Łochowie, bo tam skierował mnie mój mechanik, niestety nr zapodziałem, facet robi ogólnie samochody Reanult.

Odpowiedz do tematu