|
Podziemia/tunele |
| Autor |
Wiadomość |
wyrocznia6
Początkujący

|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 00:38 Podziemia/tunele
|
|
|
| Szybkie pytanie. Czy ktos kumaty w historii naszej okolicy wie coś o obecności chocby w samym Nakle o podziemiach kryjacych sie pod miastem ? |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 16:06
|
|
|
| Ciekawe pytanie... podziemia w Nakle... myślisz o czymś w stylu lochów pod zamkami? |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
wyrocznia6
Początkujący

|
Wysłany: Pon 24 Paź, 2011 20:37
|
|
|
| Moga byc lochy. Z tego co cos kiedys podslyszalem ponoc istnialo jakies przejscie od dawnego zamku do kosciola p.w Św. Wawrzyńca. |
|
|
|
 |
Wagabunda
Początkujący

Wiek: 26 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 45 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Wto 25 Paź, 2011 08:34
|
|
|
Jak masz chwilke to przejdz się do Muzeum, może tam Ci pomogą i podadzą jakies konkretne dane.
Ja to tylko wiem, ze pod budynkiem sądu (tej nowej czesci) był kiedyś jakiś bunkier. Ale co oni z nim zrobili jak zaczęli budować tą częśc sądu to nie mam pojęcia. |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Wto 25 Paź, 2011 17:25
|
|
|
| pewnie jakoś zagospodarowali albo zakopali... |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
kali91x
Nowicjusz

Wiek: 21 Dołączył: 21 Wrz 2011 Posty: 1 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Wto 25 Paź, 2011 18:24 przejscie
|
|
|
| ja widziałem może rok temu wejście i schody w parku na wysokości basenu a amfiteatru. z tego co wiem było to zasypane. Prawdopodobnie to wejście do tunelu od wieży widokowej przez wąwóz fischera ( taka 2.5-metrowa wieżyczka ale chyba też nieczynna) do rynku. |
|
|
|
 |
Wagabunda
Początkujący

Wiek: 26 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 45 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Wto 25 Paź, 2011 19:29
|
|
|
| Tak jeszcze mi sie przypomniało, że jak się jędzie pociągiem na trasie Nakło - Bydgoszcz, to chyba pomiędzy stacjami Zielonczyn - Pawłówek są jakies schorny czy coś takiego - bynajmniej dobrze je widać i chyba nie są jeszcze zasypane. |
|
|
|
 |
cwaniak
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 17:20
|
|
|
| Pod byłymi zakładami mięsnym rozciągają się podziemia, ale czy ktoś chciałby je eksplorować? Wrażenia estetyczne raczej nie będą wysokich lotów ze względu na chodzące szczury, niemiły zapach, a i kto wie czy jakiemuś bezdomnemu tam się nie zmarło. |
|
|
|
 |
|
|