Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 15:52 Reaktywacja piłki ręcznej?
Leon Cybulski, znany w Nakle działacz sportowy, zaapelował o większe zainteresowanie piłką ręczną. Tekst opublikował Nakielski Czas.
Na zakończenie artykułu czytamy między innymi:
Cytat:
Apeluję więc do władz powiatowych, gminnych, działaczy sportowych SZS i LZS do wspierania wszelkich inicjatyw popularyzujących najłatwiejszą do nauczania dyscyplinę sportu w naszym powiecie jaką jest piłka ręczna.
Czy jest zatem szansa na odrodzenie tej dyscypliny w gminie? Pewnie będę sceptykiem, ale nie sądzę, ponieważ w Nakle nie ma działaczy sportowych mających piłkę ręczną "we krwi". Są spece od siatkówki, koszykówki, lekkie atletyki, piłki nożnej, ale niestety nie od szczypiorniaka. I to uważam za główny problem. No, ale może coś się zmieni? Przybywa nam ludzi, którzy skończyli AWF, więc może ktoś ma jakąś żyłkę, by spopularyzować tę dyscyplinę w grodzie nad Notecią?
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 16:08 RE: Reaktywacja piłki ręcznej?
Szczypiorniści staja się co raz bardziej popularni dzięki chłopakom Wenty. Ja sam przyznam, że co raz bardziej podoba mi się ta dyscyplina sportu..... niż np właśnie kopaczy ziemnych
Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 16:13 RE: Reaktywacja piłki ręcznej?
Porównując piłkę kopaną do ręcznej to muszę przyznać Ci rację, chociaż i tak ta druga mnie nie przekonuje (nawet oglądając udane mecze Polaków).
Nie podoba mi się ta kontaktowość gry i w sumie często dowolność w interpretacji danego zdarzenia przez sędziów. No, ale z drugiej strony to powoduje, że ona jest taka widowiskowa?
Wracając do głównego tematu, pamiętam udział zespołu MOSiR-u Nakło w lidze kilka lat temu. Wówczas, bazując na ludziach z Żeglugi, było jako takie zainteresowanie, ale nie sądzę, by udało się tych ludzi zmotywować do gry. Pozostałoby jedynie zaczynać od zera...
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum