Wysłany: Pią 14 Sty, 2011 18:05 Mistrzostwa Świata w piłce ręcznej 2011
Jako, że jestem takim fotelowym kibicem tej dyscypliny sportu zakładam ten, temat może uda się z niektórymi z was później podyskutować, na temat naszej drużyny.
Nasi zaczynają rywalizację w:
Grupa D:
Polska,
Szwecja,
Słowacja,
Argentyna,
Korea Południowa
Chile
a terminarze wyglądają tak:
Słowacja - 14 styczna, 20.15
Argentyna - 15 stycznia, 20.15
Chile - 17 stycznia, 18.15
Korea Południowa - 18 stycznia, 18.15
Szwecja - 20 stycznia, 20.15
chyba jak na razie najtrudniejszy rywal to Szwedzi, ale kto wie jak się dzisiaj zacznie pierwszy mecz. No i niedościgniony bohater Karol Bielecki - jedno oko, oby chłopak miał dzisiaj moc w prawej ręce
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Ale nerwówa była, jakby się nie przełamali, albo strata by była ciut większa oj było by groźnie, chociaż końcówka przewaga pięciu bramek a później znowu Słowacy dojechali i znowu gorąco... no ale ładnie się skończyło.
Teoretycznie dzisiaj powinno być łatwiej. Trudno jednak powiedzieć czy będzie tak prosto, bo wczoraj zremisowali z Koreą Płd. Jak dla mnie to niespodzianka. I to spora.
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Reszta forum chyba woli bardziej po grać niż oglądać.
Nie wierzę w to, że ktokolwiek z forumowiczów gra w piłkę ręczną. W inne dyscypliny owszem, ale w szczypiorniaka nie. No chyba, że na zajęciach wychowania fizycznego, ale podejrzewam, że jeśli nawet, to baaardzo rzadko.
Wracając do meritum tematu, zapowiada się ciężka walka, zwłaszcza ze Szwecją. No, ale poczekamy jak to będzie. Siatkarze też zaczęli onegdaj słabo, a jak się skończyło, wszyscy pamiętają.
---
No to dzisiaj pojawiła się niespodzianka w grupie. Czułem, że Słowacja nie sprosta Argentynie (a mimo to postawiłem na nich). Szkoda. Tak czy inaczej, ciekawa sytuacja robi się w naszej grupie.
---
No nasi znowu dzisiaj nerwówka do połowy, później lepiej... coś podejrzewam, że później mogą liczyć się małe punkty.
Właśnie oglądam mecz Szwecja-Korea, pierwsza połowa ładna gra Koreańczyków, nieźle się bronilili i wyniki 14:12, a teraz Szwedzi się rozpędzają i jest 17:13.
Koreańczycy tak grali jak we wczorajszym meczu do połowy dawali radę, później nasi delikatnie odskoczyli i się zaczęło...... A w czwartek grają ze Szwedami, a ja w pracy
Nasi wykazali się większym doświadczeniem. Dlatego też wygrywają końcówki.
---
No porażka Szwedów to jest mega sensacja. Widać, że rola gospodarza im nie służy. Zobaczymy, co z nami pokażą.
Jeśli chodzi o mecz FR-DE, myślę że tutaj nie ma problemu z wyborem faworyta. Raczej Francuzi spokojnie wygrają. Mam jednak nadzieję, że będę się mylił i będą emocje.
---
Dzisiaj dojdzie do meczu prawdy. Okaże się, na co stać naszych zawodników. Jeśli pokonamy Szwedów (jestem sceptykiem), to Argentyna przeskoczy w tabeli naszych najbliższych rywali. Kto by się spodziewał?
A co do meczu Francuzów z Niemcami, to tak jak było do przewidzenia, nasi zachodni sąsiedzi nie mogli tego spotkania wygrać. Francja, moim zdaniem, jest chyba najsilniejszą w tej chwili drużyną.
Miło się patrzy na wyniki Węgrów. Zespół ten dość ładnie zaprezentował się we wszystkich meczach poza przegranym z faworyzowaną Islandią. Teraz muszą postawić kropkę nad i i pokonać Austriaków.
---
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum