Mam pytanie odnośnie obecnie trwającej poprawy ronda. Kto do cholery odpowiada za to i zapłaci za koszty?
Z tego co widziałem, to rozbierają najazdówkę, która była wykonana z kostki brukowej, a zamiast niej kładą zbrojeniowe płyty betonowe. Tylko dlaczego od razu nie użyli mocniejszego materiału? Czy architekt, który projektował ma wyższe wykształcenie kupione na bazarze, czy dostał robotę po znajomości?
Przeprowadziłem rozmowę z obecnym tam 'ochroniarzem' i ustaliłem, że kostka brukowa, która jest zdejmowana nie będzie wykorzystana do czego innego tylko idzie na przemiał... Przecież to są duże koszty...
Ponadto poszerzana jest trochę jezdnia, która była trochę za wąska, oraz przemieszczane są lampy, gdyż inspektorek stwierdził, że nie może być tak, że część lamp jest poza chodnikiem, a reszta na chodniku i wszystkie będą poza chodnikiem... Kompromitacja, tego co zrobił plany, powinien ponieść odpowiedzialność finansową.
Hochwander: To już wszystko. Aaaa... Załatwiłem, że misia kupi Muzeum Ludowe w Olsztynku i to będzie ekstra sto pięćdziesiąt tysięcy. No i co?
Miś: Słuchaj! Ty będziesz robił dziadowskie oszczędności na sto - dwieście tysięcy, żeby nas byle łajza z kontroli wzięła za tyłek! Więc wbij sobie w ten twój oszczędny, kierowniczy, filmowy łeb: pieniądze należy zdobywać legalnie, a nie lewymi kombinacjami! Ten twój sznurek z helikoptera może sobie fruwać za ćwierć ceny z twoją żoną, a my, zapamiętaj sobie to, wynajmiemy helikopter na dziesięć godzin za pełną stawkę godzinową od instytucji. "Dziesięć godzin" - słownie.
no i ta scena pasuje jak ulał:
i na konciec...
Cytat:
Hochwander: Protokół zniszczenia...
Miś: Prawdziwe pieniądze zarabia się tylko na drogich, słomianych inwestycjach.
Wysłany: Sro 28 Wrz, 2011 08:37
... święta prawda Michał...
* "To jest miś na miarę naszych możliwości. My tym misiem otwieramy oczy niedowiarkom! Mówimy: to jest nasz miś, przez nas zrobiony, i to nie jest nasze ostatnie słowo!"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum