FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Nasze drogi ;)
Autor Wiadomość
Strażak SAM 
Początkujący

Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 15:46   

Dziś na wysokości PUP-u poprawiali zapadnięte studzienki... to chyba jest "tradycja" polskich drogowców, że studzienki po pewnym czasie "siadaj"... i nie mam na myśli tylko Nakła.

lotar 
Stały Bywalec

Wysłany: Pią 18 Mar, 2011 16:06   

Strażak SAM napisał/a:
Dziś na wysokości PUP-u poprawiali zapadnięte studzienki...

... dalsze naprawy kontynuowali w kierunku centrum - łatając przy Dąbrowskiego (przy bibliotece) wytworzył się dosyć sporych rozmiarów korek i zrobiło się wesoło :pijak:

To fajnie że drogowcy dbają o nasze drogi tylko czemu robią to akurat w godzinach szczytu ?
Pewnie w piątki (i pewnie nie tylko) tryska z nich "czarny humor" :D

A zapadnięte studzienki to już inna bajka (wcześniej już chyba było o tym).

Wagabunda 
Początkujący

Wysłany: Sob 19 Mar, 2011 10:34   

Stałem sobie wczoraj w tym korku :D Ale jakoś wesoło mi nie było ;p (chyba mam kiepskie poczucie humoru :D ). Zawsze mnie zastanawia czemu oni to muszą robić w godzinach szczytu... zapewne po 2-3 tyg znowu studzienki sie zapadną i bedzie jak było. A propos studzienek - też się zawsze zastanawiam czemu ich nie zrobiona na chodnikach. No i też po co ich tyle - ale czytając wczesniejsze posty juz sie dowiedziałem :D

A i jeszcze jak o drogach - to polecam ulice Młyńską... i jak dla ironi, to przy tej ulicy znajduje się powiatowy urząd zarządzania dróg (mogłem pomylić nazwe, tyle tego w Polsce jest...). Nawierzchnia na tej ulicy to chyba pamięta czasy głębokiej komuny. Jak ktoś jechał tą ulicą to wie o czym pisze :)

Pozdrawiam :)

Matys13 
Stały Bywalec

Wysłany: Nie 20 Mar, 2011 02:15   

No Młyńska ma chyba aktualnie mistrza w Nakle jako ulica podobno wyasfaltowana i tak aż do Półwiejskiej, prawdziwy tor testowy. Aż dziw, że nie sprawdzają tam nowych modeli aut :lol:

lotar 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 23:22   

... z ciekawostek Nakielska "dziura" - oczywiście źródło Kurier Nakielski

Wrzucam jako ciekawostka, bo w tym miejscu jest specyficzny spadek drogi w terenie i powiązane są nitki sieci wodociągowo-kanalizacyjnych, zatem podmycie jest całkiem możliwe (ale aż na 4 metry ?!). Póki co dziurę zasypali piaskiem ale podejrzewam, że to może być grubsza sprawa i bez badań geologicznych się nie obędzie - szykuje się jeszcze w tym terenie spore zamieszanie...

Niedaleko stoi blok przy którym to były już problemy z uskokami mas ziemnych - najpierw je zalewano żwirem, potem betonem aż osiadanie ustało. Do pewnego stopnia bo jak wiadomo większość miasta to "prawie" same iły (czyli głównie glina) i sporo budynków ma lub miało podobne problemy.

Póki co raczej nie spotka nas to co wydarzyło się w Gwatemali :) link
Czasem taka "dziurka" wchłonie parę ciągników pt. TIR - to będzie lament...

Odpowiedz do tematu