Wysłany: Sob 30 Kwi, 2011 15:16 Oślepieni nową salą gimnastyczną, którą będą nam wypominać
Witam wszystkich,
Chciał bym Was zapoznać ze stanem boiska do gry przy Zespole Szkól w Ślesinie. Stan boiska jest "idealny" o czym świadczą poniższe zdjęcia. Stan taki utrzymuje się od 5 albo i więcej lat. Trawa rozrywa kostkę i za dwa lata będzie to tor przeszkód z wybojami. Kosze, które tam wisiały zostały zdjęte przez nauczyciela z bloku któremu przeszkadzał hałas grających dzieci w wakacje.
Czy warto było wydawać tyle pieniędzy, aby teraz zostawić ten obiekt w opłakanym stanie?? Dlaczego do dziś nie ma tam powieszonych koszy do gry?? Rozmawiałem na ten temat z sołtysem Grzegorzem Trelińskim i Dyrektorem szkoły Pawłem Mistrzakiem. Mieli się tym zająć, ale jak widać nic ich to nie obchodzi.
Koszt tej inwestycji był powyżej 30 000zł jednocześnie prosił bym kogoś o sprawdzenie tej informacji.
Drugą interesującą sprawą jest stan boiska "Speedrowerowego"?? Czy warto było ten kawałek ziemi w ogóle ruszać?? Liga rowerowa chyba rok się utrzymała, za te pieniądze zrobili by boisko do siatkówki, które w tym miejscu było przed budową toru rowerowego.
Trzecią interesującą rzeczą jest brak miejsc do odpoczynku w postaci zwykłych ławek na których by mogły odpocząć osoby starsze na spacerze czy na zakupach?? Na dzień dzisiejszy ławki są tylko w parku i są oblegane przez żuli. A dzieci wieczorami okupują schody w miejscach publicznych bo nie mają co robić i gdzie usiąść. I tak nasze dzieci muszą spędzać wolny czas, nie wspominając o tym że nuda tylko demoralizuje.
Dlaczego Gmina Nakło (ciężko to się pisze bo mi się z biedą kojarzy) zapomniała o Ślesinie??
Ale kredyty z naszych podatków to już chcą spłacać.
I wszystkim samorządowcom życzę zarządu komisarycznego bo rada gminy straciła zdolność do skutecznego działania i ciągle zadłuża gminę na czym cierpimy wszyscy!!!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum