FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Fotografia - Marek
Autor Wiadomość
Michał 
Administrator

Wysłany: Wto 26 Sty, 2010 18:35   Fotografia - Marek

Fotograf Pan Marek z Nakła :link:

szmit-foto
Początkujący

Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 20:50   RE: Fotografia - Marek

Cenie szczerość dlatego napiszę szczerze,że zauważyłem dużo zdjęć niedoświetlonych poprawnie polecam prace z Histogramem Pozdrawiam ;)

travan
Nowicjusz

Wysłany: Nie 04 Kwi, 2010 17:28   RE: Fotografia - Marek

szmit-foto napisał/a:

Cenie szczerość dlatego napiszę szczerze,że zauważyłem dużo zdjęć niedoświetlonych poprawnie polecam prace z Histogramem Pozdrawiam ;)

Jak ktoś nie potrafi robić zdjęć, too nie wiem po co się "ktoś" wypowiada na pewne tematy?Noo ale cóż nie oczekujcie zbyt wiele od tego "ktosia"?[hr]
Żenującym jest fakt iż "ktoś" nie potrafi zrobić zdjęć! Same nieostre!!! Nie mówiąc już o kadrze!!! Panie Szmit!!! Podstawa fotografii się kłania do szkoły może czas się wybrać..???

szmit-foto
Początkujący

Wysłany: Nie 04 Kwi, 2010 21:52   RE: Fotografia - Marek

No widać ,że ty jej nie kończyłeś :) a w Nakle bym szybko znalazł więcej klientów niż ta cała twoja firma :)

travan
Nowicjusz

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 09:04   RE: Fotografia - Marek

I kto tu komu zazdrości? Mój szacowny przedmówco, rozumiem fakt rozczarowania? Rozumie krytykę od osoby która potrafi więcej niż ja? Ale przez te wypowiedzi przemawia przysłowiowa zazdrość!
Ostatnio zmieniony przez travan Pon 05 Kwi, 2010 09:59, w całości zmieniany 1 raz  

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 10:10   RE: Fotografia - Marek

Jeżeli travan to Pan Marek to muszę przeprosić za mojego poprzedniego posta w innym temacie - krótko mówiąc Pan parek to człowiek, który naprawdę zna się na rzeczy i śmiało go polecam.

travan
Nowicjusz

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 12:12   RE: Fotografia - Marek

Nie ma za co, ja się nie gniewam, doceniam krytykę zawsze może być lepiej. Przynajmniej ja tak uważam, ale nie rozumie krytyki od osoby, która dopiero zaczyna,i uważa się za znawcę fotografii.

szmit-foto
Początkujący

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 12:15   RE: Fotografia - Marek

Jeśli chodzi o mnie to nie krytykowałem tylko wyrażałem swoją opinie po prostu cenie szczerość ... apropos to ja nie zaczynam z fotografią ... bawię się w to już parę ładnych lat

travan
Nowicjusz

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 12:24   RE: Fotografia - Marek

Drogi przedmówco, powiem tak jeżeli too była opinia, too jakoś dziwnie zabrzmiało, gdyż bardzo dużą wagę przykładam do zdjęć. Zawsze może być lepiej, daleko mi do doskonałości.Prawdę mówiąc późniejsza wypowiedź cytuję"No widać ,że ty jej nie kończyłeś Smile a w Nakle bym szybko znalazł więcej klientów niż ta cała twoja firma "
To co ma oznaczać?
Proszę bardzo możesz mieć więcej klientów, szczerze życzę sukcesów.
wiesz... powiem tak ten światek fotografów jest mały, każdy szanuje drugiego i poleca, ii nikt w tych kręgach się nie krytykuje, lecz wymienia się swoimi doświadczeniami, lepsze to niż naskakiwanie na kogoś. Pozdrawiam

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 13:17   RE: Fotografia - Marek

Dodam tylko, że chyba Pan Marek nie narzeka na brak pracy - co również o nim świadczy

jaromir 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 17:14   RE: Fotografia - Marek

Drodzy panowie... Ja myślę, iż powinniśmy dzielić się radami i służyć sobie pomocą, niż w jakiś sposób obrażać siebie i podważać swoje kompetencje.
Podobno o gustach się nie dyskutuje... :-P
Pozdrawiam i zachęcam do przyjemniejszego tonu wypowiedzi :-)

travan
Nowicjusz

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 17:37   RE: Fotografia - Marek

jaromir napisał/a:

Drodzy panowie... Ja myślę, iż powinniśmy dzielić się radami i służyć sobie pomocą, niż w jakiś sposób obrażać siebie i podważać swoje kompetencje.
Podobno o gustach się nie dyskutuje... :-P
Pozdrawiam i zachęcam do przyjemniejszego tonu wypowiedzi :-)

Zgadzam się w 100 procentach! Ale czasami bywa iż rozmówca uważa że "zjadł wszystkie rozumy" sorry jeżeli ktoś poczuje się urażony.Ale czasami tak bywa?[hr]
Mówiąc inaczej, nie uważam się za najlepszego, bo taki po prostu niema!!Ja robię to co lubię, i co potrafię najlepiej!Pozdrawiam Wszystkich forumowiczów!

jozin 
wujek admin

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 18:57   RE: Fotografia - Marek

Panowie, nikt nie jest doskonały. Każdy popełnia błędy, każdy ma inny gust, każdy ma prawo do swojego poglądu na dany temat. Jedno jest pewne: nie ma zdjęć idealnych i to trzeba sobie uświadomić.

Zarówno Marek, jak i Przemek specjalizują się w jakimś typie fotografii (nie każdy pewnie w tym samym). Stąd pewnie powstały rozbieżności w opiniach i ten niepotrzebny konflikt.

Nie kłóćmy się, nie atakujmy się wzajemnie, bo to nie ma sensu. Od tego jest inne miejsce w sieci, by anonimowo sobie dokładać (jeśli już macie taką potrzebę) ;) . Obaj musicie też trochę oswoić się z krytyką swoich prac. Jak każdy artysta (a fotografia jest jakąś dziedziną sztuki) zawsze będziecie narażeni na krytykę tego, co robicie (podobnie jak graficy, aktorzy, dziennikarze, muzycy, itp.). Zaakceptujcie to i unikajcie personalnych ataków.

Sugerowanie komuś pójścia do szkoły czy wymądrzanie się, że można mieć więcej klientów od konkurenta niczemu dobremu nie służy. Ja bym chętnie poczytał na tym forum o konkretach. Np. zdjęcie to i to jest zbyt ostre, inne jest niedoświetlone, jeszcze inne ma kolejną usterkę. No i każdy komentarz, żeby był opatrzony jakąś sugestią. Wtedy można rozmawiać na poziomie. Mam nadzieję, że obaj to zrozumiecie.

Mam pewną propozycję, by rozstrzygnąć ten bezsensowny dla mnie konflikt. Wytypujcie po trzy najlepsze zdjęcia ze swoich zbiorów (np. fotografia ślubna, sportowa i jakieś zdjęcie z miasta) i dajcie pod ocenę użytkownikom forum. Wtedy będziecie mieli obraz tego, które fotki się ludziom podobają, a które nie. Co Wy na to? Jeśli tak, poproszę o odpowiedź. Założę odpowiedni temat z ankietą i zobaczymy.

travan
Nowicjusz

Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010 19:40   RE: Fotografia - Marek

Szczerze mówiąc too ja nie mam najmniejszego zamiaru konkurować z nikim, powiem tak każdy robi swoje więc niech to robi! Ale jak by to powiedział z "sercem"!Żegnam się z tym forum na dobre! Pozdrawiam

jaromir 
Stały Bywalec

Wysłany: Pią 16 Kwi, 2010 17:30   

Widzę, że niektórzy się obrażają i bezsensownie opuszczają forum. :thankyou:

Odpowiedz do tematu