Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 15:02 Tak się bawi Mrocza :)
Na stronie Czasu pojawił się komentarz jednej z osób:
Cytat:
Wczoraj miałam NIEPRZYJEMNOŚĆ być interesantką Urzędu Miasta w Mroczy - a dokładniej biura podatków. To że tam zawsze cuchnie alkoholem - to szczegół (może to wina mebli...) ale to, w jakim stanie była w pracy pani od dodatków mieszkaniowych, przechodzi ludzkie pojęcie - była pijana w sztok - zresztą nie pierwszy raz i nie jej samej się to zdarza...
Pozwoliłem sobie umieścić fragment cytatu, ponieważ aż się uśmiechnąłem do monitora po przeczytaniu tego...
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 21:22 RE: Tak się bawi Mrocza :)
Pojawił się dalszy wątek w tej zabawnej sprawie. Burmistrz Mroczy Wiesław Gozdek na łamach Czasu powiedział:
Cytat:
Oczywiście, że będą wyciągnięte konsekwencje służbowe. Otrzymałem notatkę służbową i podejmę stosowne kroki. Już w piątek spotkałem się z kierownikiem referatu osobowego i zapowiedziałem, że będę podejmował bardziej drastyczne środki zaradcze
Jak dla mnie, to za pijaństwo w instytucji publicznej powinno się wylatywać dyscyplinarnie z roboty, no ale skoro Mrocza jest takim rozrywkowym miastem to pewnie tam się wydarzy jeszcze wiele fascynujących rzeczy.
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Wysłany: Pon 29 Mar, 2010 11:21 RE: Tak się bawi Mrocza :)
[quote='Piotr' pid='953' dateline='1269776243']
Słuszna uwaga. W jakimkolwiek zawodzie, picie alkoholu podczas pracy, kończy się z reguły jej pozbawieniem.
W prywatnej firmie właściciel może to tolerować (wiadomo, że nie będzie, ale może), wszak to są jego pieniądze i jego ryzyko.
Natomiast w publicznej instytucji taka osoba powinna już być skończona. Nie powinno się robić kpin ze stanowiska, jakie się piastuje za pieniądze podatników.
Tak swoją drogą, to bardzo wielu urzędników ma problemy z alkoholem podczas pracy. Ja również znam kilku byłych lub obecnych pracowników urzędu, którzy lubili wypić w godzinach pracy. No, ale nie chcę robić afery z tego powodu, bo szkoda mojego czasu i nerwów.
---
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum