|
żółty samochód MG |
| Autor |
Wiadomość |
jaromir
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 30 Sie, 2011 22:49
|
|
|
Radzę troszkę pochodzić i wypytywać, bo oferty rzeczywiście różne. Radzę pytać o dodatek za wiek...
Ja mam w HDI Asekuracja i nie narzekam, choć jeszcze nie miałem okazji wypróbowywać ( i mam nadzieje że nie będę miał ) jak działają w tych niemiłych okolicznościach :-/ |
|
|
|
 |
Matys13
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sro 31 Sie, 2011 09:06
|
|
|
| Rozbojniczko a może interesuje Cię Corsa B w automacie za ok 3 tyś zł. Nie jest idealna - wiadomo - ale od kobitki która jeździ spokojnie. Autko pod opieką mechanika, oleje i filtry wymieniane na bieżąco. Jakieś drobiazgi do poprawy zawsze się znajdą ale autko w ciągłej eksploatacji... |
_________________ "Jeśli robisz coś co podoba się Twoim rodzicom jesteś skończony. Natomiast jeśli wokół tego zaczynają kręcić się psy, szykuje się coś dobrego" BUK |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Sro 31 Sie, 2011 09:36
|
|
|
Wytłumacz proszę dziewczynie co to znaczy "w automacie" ^^ Bo jedyne skojarzenie jakie mam to automatyczna skrzynia biegów.
O korsiaku też myślałam w sumie...jaki kolor? Ma instalację gazową? Gdzie jest haczyk? |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
cwaniak
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sro 31 Sie, 2011 12:54
|
|
|
W automacie znaczy właśnie, że automatyczna skrzynia biegów. Matys13, jaki silniczek corsy, rocznik, przebieg? Wklej dużo zdjęć, aby dobrze obejrzeć.
Co do bycia współwłaścicielem celem zbierania zniżek... Na początku miałem takie podejście jak Ty, ale płacenie kilka stówek więcej tylko po to, żeby leciały zniżki jest irracjonalne.
Lepsza opcja, którą i ja teraz przyjąłem, to taka, aby zarejestrować auto na osobę ze zniżkami, a następnie po osiągnięciu wieku 25 lat po którym nie ma tej ferelnej zwyżki zarejestrować auto na kogoś ze zniżkami i siebie jako współwłaściciela i dopiero wtedy zbierać zniżki bez zbędnych opłat zwyżkowym do wieku 25 lat. |
|
|
|
 |
Matys13
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sro 31 Sie, 2011 20:55
|
|
|
| cwaniak napisał/a: | W automacie znaczy właśnie, że automatyczna skrzynia biegów. Matys13, jaki silniczek corsy, rocznik, przebieg? Wklej dużo zdjęć, aby dobrze obejrzeć.
|
A co tu oglądać ? Zwykła granatowa metalik Corsa 1.2 czy tam 1.4 zdaje się, że edycja Atlanta bez gazu. Jak ktoś zainteresowany to proszę kontakt na priv - podam nr do właścicielki. Auto stoi w Nakle i można je swobodnie obejrzeć a także sprawdzić na jakimś warsztacie.
Pozdrawiam |
_________________ "Jeśli robisz coś co podoba się Twoim rodzicom jesteś skończony. Natomiast jeśli wokół tego zaczynają kręcić się psy, szykuje się coś dobrego" BUK |
|
|
|
 |
paniekierowniku
Stały Bywalec

Wiek: 21 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 213 Skąd: Z Brzydgoszczy
|
Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 20:42
|
|
|
Propo ubezpieczenia OC to proponuje zajrzeć na stronę mBanku. Jest tam opcja, że dajesz siebie na polisę + współwłasciciela np. ojca. Polisa jest na Twoją osobę, a zniżki biorą współwłaściciela, wiec w przypadku wypadku ojciec nie traci zniżek bo polisa jest na Ciebie. Sprytne co nie no, ale nie jest wtedy aż tak tanio jak np. polisa by była na Twojego ojca.. Ja z moje audi a4 1.6 płacę 580 zł rocznie.
No i dobrą alternatywą też jest zarejestrować auto na starszą osobę i na nią ubezpieczyć. Jak już osiągniesz ten magiczny wiek 26 lat to wtedy możesz sobie zacząć zbierać zniżki i ubezpieczać na siebie, bo teraz szkoda pieniedzy. No chyba, że starsi Ci nie ufają i boją się o swoje zniżki |
_________________ Pozdro! |
|
|
|
 |
|
|