FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Wybory prezydenckie 2010
Autor Wiadomość
Benon
Gość
Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 12:53   Wybory prezydenckie 2010

:welcome:

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Czw 25 Mar, 2010 14:59   RE: Wybory prezydenckie 2010

Ta debata to była żenada przygotowane pytania z odpowiedziami szkoda czasu bylo zeby to ogladac

Benon
Gość
Wysłany: Pon 29 Mar, 2010 13:23   RE: Wybory prezydenckie 2010

...

jaromir 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 29 Mar, 2010 15:54   RE: Wybory prezydenckie 2010

szczerze to nie widziałem debaty bo dla mnie to jakaś bzdura...
Powinni startować oboje w wyborach... a tak partia wybiera kto jest bardziej odpowiedni...

Hmm czasami mam wrażenie, że nie mam ochoty pójść na wybory bo to kolejna bzdura... Ale później bez sensu jest narzekać na wybór, który padł bo samemu nic się nie zrobiło. Więc głosuje za każdym razem. Czasami na osobę, która wydaje mi się najbardziej odpowiednią, a jeśli tak aby jakiś "dureń" dostał jeden głos mniej.
Jestem dość młodym człowiekiem i nie pamiętam poprzedniego ustroju ... ale odkąd pamiętam to 3/4 polityków ciągle jest tych samych. To jest dopiero paranoja. Ci sami politycy, którzy zmieniają tylko partie lub tworzą nowe aby skapnęło im do kieszeni...
A co najgorsze, że i tak z tym nic nie możemy zrobić... Cudowne jest życie...
Nagle uświadamiamy sobie, że i tak nic nie znaczymy.
Demokracja w rzeczywistości nie istnieje... Wybieramy tylko sobie ludzi, którzy będą nami rządzić i śmiać się nam w twarz...

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 29 Mar, 2010 19:04   RE: Wybory prezydenckie 2010

Tak stere dziady w polityce ale popatrz na Wlochy tam to dopiero sa ci sami chyba od 50 lat :)

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010 13:14   

Ale ta debata wcale nie miała być po to, by wyłonić lepszego. Był to majstersztyk, jeśli chodzi o zawłaszczenie uwagi mediów. Zastanówcie się, gdzie wtedy było PSL, SLD czy PiS - nawet nie wiedzieli, jak odpowiedzieć. Wszyscy mówili tylko o Komorowskim i Sikorskim - i to jest dopiero sukces PO.

A co do demokracji: mamy taki system, na jaki zasługujemy. Ilu ludzi idzie do wyborów. Ilu ludzi chce zaangażować się w prace na poziomie samorządów. Ostatnia reforma dała nam pole do popisu: stworzono powiaty, które są zupełnie niepotrzebne. Ale aktywność w samorządach mogłaby się przełożyć na zwiększenie prerogatyw starostw i gmin. A większe uprawnienia samorządów, to mniej władzy na poziomie centralnym. Tutaj widzę pole do działania obywateli. Jeśli dodać do tego sprawne, kreatywne środowiska NGOsów współpracujących z samorządami, dać to nam może pewien rodzaj pewności: rząd niech się nam śmieje w twarz, ale my tu - na dole - róbmy swoje i zmieniajmy nasze małe ojczyzny. A nie tylko narzekajmy :P (to nie miała być złośliwość)

rafael86 
Początkujący

Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 13:58   

Jarosław wygra wybory, zaślepieni ludzie oddadzą na niego głos w ramach zadośćuczynienia za śmierć brata.

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 14:12   

rafael86 napisał/a:
Jarosław wygra wybory, zaślepieni ludzie oddadzą na niego głos w ramach zadośćuczynienia za śmierć brata.

PO jest za dobre w przejęciach. Moim zdaniem "Komorowski tak świetnie realizował ciągłość władzy prezydenckiej po zmarłej tragicznie a nagle głowie państwa", że jako kandydat nawet odbierze PiSowi tę górkę w sondażach, która właśnie nadchodzi. (tekst w "" to oczywiście przewidywana linia wypowiedzi PO i mediów).

A swoją drogą: moim mistrzem jest od wczoraj premier Maroko :D Jemu zależało, nie to, co Obamie :D

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010 22:32   

Komorowski dał takie przemówienie w niedzielę, że było mi za niego wstyd ze reprezentuje Polskę. Było z przymusu, nudne i nie porywało spodziewałem się czegoś lepszego po nim. Moim zdaniem miał to gdzieś. Osoba po nim zrobiła na mnie o wiele większe wrażenie (zapomnialem kto po nim mowil)

Michał 
Administrator

Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 17:44   

Krzych napisał/a:

A swoją drogą: moim mistrzem jest od wczoraj premier Maroko :D Jemu zależało, nie to, co Obamie :D

Micheil Saakaszwili też pokazał, że mu zależy.

Odnośnie wyborów.. czy ja wiem czy Komorowski dał ciała :mysl: ... nikt przez ten tydzień racjonalnie do końca nie myślał, co miał powiedzieć i jak aby jednych i drugich nie obrazić.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 21:34   

chodzi mi o sposób w jaki mówił bez przekonania i od nie chcenia jakby to było kolejne glosowanie w sejmie

lotar 
Stały Bywalec

Wysłany: Wto 20 Kwi, 2010 21:52   

Komorowskiemu brakowało charyzmy w głosie i "wilczych oczu"... - ot więcej dramatyzmu.
Patrząc natomiast na to co zrobił rząd (wszystkie przygotowania) i cała aparatura państwowa (urzędnicy, policja, wojsko i itd) - to tu się należy "piątka".
Nawet z "+".

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Nie 25 Kwi, 2010 19:02   

trochę broniłbym tutaj Komorowskiego: miał ciężej nawet niż Tusk. Z 3 głównych (moim zdaniem) osób w kraju w tych dniach, Sikorski mógł podchodzic do sprawy lajtowo, Tusk był w tych dniach bardziej Donaldem niż Panem Premierem (w sensie: jego reakce były odczytywane jako osobiste) a to Komorowski był PO Prezydenta RP i jednocześnie kandydatem. Za wszystko, co by nie wypaliło, możnaby obarczyć jego. Nie wyobrażam sobie, co siedziało mu w głowie w tych dniach

rafael86 
Początkujący

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 21:12   

http://www.test-wyborczy.pl/

Michał 
Administrator

Wysłany: Czw 17 Cze, 2010 21:29   

rafael86, wypełniłem i się ździebko zdziwiłem :ekk:

Odpowiedz do tematu