FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Verona mma
Autor Wiadomość
rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 07:52   Verona mma

Nie wiem czy zauważyliście, ale po mieście krążą/krążyły ulotki szkółki sztuk i sportów walki - VERONA. Instruktor, z tego co wiem, uczy m.in. zapasów, boksu, brazylijskiego ju jitsu oraz muai thai. Zastanawiam się nad wstąpieniem. Zawsze marzyły mi się takie treningi. A skoro mam taką okazję i cena jest przystępna, to dlaczego by nie spróbować? Wiecie coś na temat tej szkółki?

Mówię co myślę-za to siebie lubię!

Michał 
Administrator

Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 14:17   

Idź spróbować... podzielisz się opinią ;)

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Sro 27 Lip, 2011 14:38   

A pójdę i spróbuję. Jutro wam napiszę jak bylo ^u^

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Czw 28 Lip, 2011 11:59   

Właśnie wróciłam z treningu samoobrony i mma. Zajęcia trwały dokładnie 90minut (1,5 godziny), prowadził je Robert Kowalski. Trenował on m.in. w Warszawie. Jak to ja, przyszłam za wcześnie (jakieś 15-20 minut wcześniej). Pogadaliśmy trochę o sportach i sztukach walki, zdjęłam buty i skarpetki, następnie instruktor zaproponował mi krótką rozgrzewkę - skakankę. Muszę przyznać, że dawno nie skakałam, ale tragedii nie było. Pan Robert uprzedził, że skakanki są nowe, skórzane, więc może trochę pociągnąć po palcach. A i mata na początku moze wydawać się nieco twarda.
Skakając, dalej rozmawialiśmy o sportach, a gdy wybiła 10:00 rozpoczęliśmy konkretniejszą rozgrzewkę - wymachy rąk, krążenia bioder, kolan, stawów skokowych itp. Instruktor stwierdził, że tłumów raczej nie będzie - dzwoniło do niego kilka osób, ale ile przyjdzie, nie wiadomo. Ostatecznie przyszli trzej chłopacy, spóźnieni. Szybko się przebrali i dołączyli. Razem z nimi kontynuowaliśmy rozgrzewkę. Następnie pan Robert zadał nam kilka ćwiczeń rozgrzewkowo-przygotowawczych, m.in. przewroty w przód czy przez bok. Muszę przyznać, że te przez bok tylko wyglądają na proste... Kolejnym punktem lekcji były ćwiczenia wprowadzające do tzw. murku, a potem sam murek. Robiliśmy jeszcze kilka innych ćwiczeń, a na sam koniec ćwiczyliśmy murek z obaleniem - kto dał się zamknąć, robił pompki.
To tak w dużym skrócie. Ogólnie jestem piekielnie zadowolona, po najcięższym wfie w szkole nie byłam tak zlana potem. Pomimo tego, że byłam jedyną dziewczyną w dzisiejszej grupie, instruktor stwierdził, że technicznie szło mi swietnie. No pomijając kilka niedociągnieć, ale czego się spodziewać po jednym treningu.
Na prawdę nie spodziewałam się, że tak dobrze mi pójdzie. Chętnie zjawię się na następnym treningu.
Zajęcia odbywają się (przynajmniej jak na razie) w poniedziałki i czwartki w godzinach 10:00 - 11:30 na łączniku w Gimnazjum nr4 (1piętro). Pierwszy trening jest darmowy, kolejne to koszt 10zł za lekcję. Wychodzi 80zł/mc, więc myślę, że nie jest źle. Porównywalnie - klasyczne ju jitsu w LO Krzywousty to koszt 100zł/mc. Nie wiem jak karate w bodajże SP2.

Zdecydowanie zachęcam do treningu!

Sejtan80 
Początkujący

Wysłany: Pią 05 Sie, 2011 21:55   

Olałaś studia i zostaniesz ninja? :D

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Pią 05 Sie, 2011 22:38   

Hahaha, dobre :brinng2: Chętnie, ale chyba moja nowa pasja nie będzie miała racji bytu. Niedługo znowu ubywa mi obywateli w domu, więc będę opiekunką 24/h dla brata.

Odpowiedz do tematu