Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 11:51 Stan wojenny 13.XII.1981
|
|
|
Dziś mamy kolejną rocznicę wprowadzenia stanu wojennego, co do słuszności bądź nie tej decyzji, można się spierać (ja jestem zbyt młody, żeby na poważnie dyskutować o tych wydarzeniach). Tu bym chciał usłyszeć wypowiedzi starszych użytkowników jak to wyglądało u nas w Nakle, bądź gminie
Bo jedynie moja mama zdawkowo opowiada, że ojca zabrali (pracował wtedy jako młody funkcjonariusz Służby Więziennej), a ona sama została w domu, tylko widziała jak SKOT-y jechały w stronę Bydgoszczy, nikt nic nie wiedział, telefonów wtedy nie było (jeden na portierni), ludzie przerażeni....
Ale, nóż mi się otwiera gdy czytam takie głupoty:
| Gazeta Wyborcza napisał/a: | Komorowski wprowadził stan wojenny
Prezydent Komorowski jest wspólnikiem generała Jaruzelskiego. Absurd? Nie, to nowa wizja historii proponowana przez PiS i jego sympatyków
Prezes Polskiego Radia za rządów PiS, wsławiony liczbą wyrzuconych z pracy dziennikarzy, Krzysztof Czabański zachęca w blogu, aby pójść pod dom Wojciecha Jaruzelskiego w nocy z 12 na 13 grudnia "wyrazić sprzeciw wobec prób rehabilitacji tego sowieckiego agenta skierowanego na odcinek polski".
"Ale może warto byłoby tej nocy pójść też pod Pałac Prezydencki? A najlepiej przejść od Jaruzela do Komorowskiego - utworzyć taki żywy most przyjaźni między starymi i nowymi czasy" - napisał Czabański.
Nie wiem jeszcze, czy tej nocy demonstrujący ruszyli sprzed domu generała pod Pałac Prezydencki. Ten tekst powstał, zanim zaczęła się coroczna manifestacja pod oknami byłego przywódcy WRON. |
źródło Gazeta Wyborcza
Ogólnie chciałem unikać polityki na tym forum, szczególnie tej, z poza naszej gminy... ale jak można przejść koło tego obojętnie |
_________________ Forum Nakło
 |
|