FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Stan wojenny 13.XII.1981
Autor Wiadomość
Michał 
Administrator

Wysłany: Pon 13 Gru, 2010 11:51   Stan wojenny 13.XII.1981

Dziś mamy kolejną rocznicę wprowadzenia stanu wojennego, co do słuszności bądź nie tej decyzji, można się spierać (ja jestem zbyt młody, żeby na poważnie dyskutować o tych wydarzeniach). Tu bym chciał usłyszeć wypowiedzi starszych użytkowników jak to wyglądało u nas w Nakle, bądź gminie :?:

Bo jedynie moja mama zdawkowo opowiada, że ojca zabrali (pracował wtedy jako młody funkcjonariusz Służby Więziennej), a ona sama została w domu, tylko widziała jak SKOT-y jechały w stronę Bydgoszczy, nikt nic nie wiedział, telefonów wtedy nie było (jeden na portierni), ludzie przerażeni....

Ale, nóż mi się otwiera gdy czytam takie głupoty:

Gazeta Wyborcza napisał/a:
Komorowski wprowadził stan wojenny

Prezydent Komorowski jest wspólnikiem generała Jaruzelskiego. Absurd? Nie, to nowa wizja historii proponowana przez PiS i jego sympatyków

Prezes Polskiego Radia za rządów PiS, wsławiony liczbą wyrzuconych z pracy dziennikarzy, Krzysztof Czabański zachęca w blogu, aby pójść pod dom Wojciecha Jaruzelskiego w nocy z 12 na 13 grudnia "wyrazić sprzeciw wobec prób rehabilitacji tego sowieckiego agenta skierowanego na odcinek polski".

"Ale może warto byłoby tej nocy pójść też pod Pałac Prezydencki? A najlepiej przejść od Jaruzela do Komorowskiego - utworzyć taki żywy most przyjaźni między starymi i nowymi czasy" - napisał Czabański.

Nie wiem jeszcze, czy tej nocy demonstrujący ruszyli sprzed domu generała pod Pałac Prezydencki. Ten tekst powstał, zanim zaczęła się coroczna manifestacja pod oknami byłego przywódcy WRON.

źródło Gazeta Wyborcza

Ogólnie chciałem unikać polityki na tym forum, szczególnie tej, z poza naszej gminy... ale jak można przejść koło tego obojętnie :ireful:

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Wto 14 Gru, 2010 08:32   

Najwyżej byłoby trochę śmiechu, a choinka przed pałacem zostałaby wzięta na zakładnika :D

Odpowiedz do tematu