|
Siatkówka - Liga Światowa |
| Autor |
Wiadomość |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Nie 06 Cze, 2010 13:53 Siatkówka - Liga Światowa
|
|
|
Temat założyłem w PUB-ie ponieważ, jest to sport ale z poza naszego regionu
A więc wyniki i wasze odczucia na temat naszej kadry w LŚ.
Wczoraj odbył się pierwszy mecz w Niemczech no i doznaliśmy porażki. Przyznam się oglądałem tylko pierwszego seta
No ale mały rycerz Lozano naszych położył.
I ten niemiecki atakujący Georg Grozer -no z drugiej linii jak lutował, to zamieszanie u naszych było spore
Dziś kolejny mecz tzn za chwil kilka o 15:00 no Panowie do dzieła. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

|
Wysłany: Pon 07 Cze, 2010 15:26
|
|
|
| No i wczoraj znowuż porażka..:( |
 |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 06:41
|
|
|
| Doznaliśmy dwóch porażek, a nasi zawodnicy i tak mówią że zależy im na grze w finale. Patrząc na skład można zaryzykować, że to była troszkę Polska "B". Ne było Winiarskiego, Świderskiego, Plińskiego i Zagumnego. Pierwsze trzy kolejki gramy na wyjazdach, ale następne już u siebie. Wrócą do składu najlepsi i myślę ,że kibice w Polsce zobaczą zwycięstwa. |
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka" |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

|
Wysłany: Pią 11 Cze, 2010 09:17
|
|
|
No mam taką nadzieje, ale tych nocnych meczy na pewno nie obejrzę
Ale przyznać trzeba Raul ładnie poukładał grę Niemców... |
 |
|
|
|
 |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 45 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 121 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 19:23
|
|
|
| Wlazłego naszym też chyba zabrakło. Całe szczęście, że z Argentyną wygrali. Oglądałem oba mecze w nocy, straszna nerwówka, uff, ale dobrze się skończyło. Teraz z Cubą też pewnie nie będzie łatwo. Ciekawe, dlaczego trener naszej kadry nie wystawia czołowych zawodników? |
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 14 Cze, 2010 21:40
|
|
|
Odpowiedź jest prosta - Mistrzostwa Świata ! Nie trudno się domyśleć , że nie da się grać na najwyższym poziomie przez cały rok. Najlepsi potrzebują odpoczynku, a i tak w tym czasie normalnie trenują. Po co mieli tułać się po świecie w niewygodnych samolotach.
Faktycznie przeoczyłem Wlazłego, pewnie dlatego że dopiero w końcówce sezonu zaczął pokazywać klasę. |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 08:49
|
|
|
Wstałem o tak wczesnej porze i obejrzałem ten mecz. Jedyne co mi się nasuwa to , to że nasi dostali nauczkę. Wygrywają 14:8 z tak słabą Kubą nie można przegrać seta. Gdy już go przegrali, było dla mnie jasne , że wygrana Kubańczyków w tie-breaku jest tylko formalnością. Największą winę za przegrany 4 set ponosi Z.Bartman. Zmiana na Kurka nie pomogła. Jedyny zawodnik, który mógł coś wnieść to był Ruciak. On, nawet częściej niż Jarosz, omijał kubański blok i nie radził sobie tylko prze niedokładnej wystawie. Niestety nie mógł wejść za Bartmana, ponieważ wcześniej zmienił go Winiarski.
W rewanżu spodziewam się 3:0 w plecy, ale i tak wstanę żeby obejrzeć te niesamowite ataki Kubańczyków. Hernandes był dziś nieosiągalny i do tego szła mu zagrywka w porównaniu do jego kolegów z zespołu. |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 06:38
|
|
|
| Bardzo dobry mecz rozegrali Polacy i pokonali Kubę 3:0. W porównaniu z pierwszym spotkaniem nastąpiły 4 zmiany w składzie (licząc Gruszkę zmienionego na początku pierwszego spotkania to nawet 5) Kluczem była konsekwentna gra od początku do końca co nie udało się wcześniej. |
|
|
|
 |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 45 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 121 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Nie 20 Cze, 2010 18:56
|
|
|
| Ja też nie odmówiłem sobie tej przyjemności obejrzenia obu meczów i wstawałem w nocy, a właściwie nad ranem. Podsumowując polski zespół odniosłem wrażenie, iż jeden mecz grała inna drużyna, drugi mecz inna. Strasznie szkoda tego czwartego seta pierwszego meczu, wykrakałem chyba, że z Kubą nie będzie łatwo. Dobrze, że chociaż nasi mogli odjechać z Kuby z honorowym, wygranym rewanżem. Mam nadzieję, że w następnych meczach będzie lepiej. |
|
 |
|
|