|
remoncik polówki |
| Autor |
Wiadomość |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Sob 05 Lis, 2011 19:50 remoncik polówki
|
|
|
Drodzy panowie. Zostałam szczęśliwą posiadaczką uroczej polóweczki z 95r. Przejechałam się testowo, autko chodzi ok. Sprzedający napomknął o kilku rzeczach, które wypadałoby naprawić.
Orientujecie się, ile (chociażby na oko) może kosztować mnie wymiana rozrządu (pasek i rolki z tego co się orientuję)? |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 04:16
|
|
|
pomiędzy 350 a 500 zależny ile będzie chciał za robociznę. (pasek rolki i napinacze już wliczone w ta cenę.
Dla mnie porażka, że kupiłaś diesla, jak się domyślam mało będziesz jeździć a już ładujesz kasę w samochód. Do tego olej i filtry i zbliżamy się do polowy wartości pojazdu |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Nie 06 Lis, 2011 08:50
|
|
|
diesla? To jeździ na benzynę...
Fledziu, może i sie zbliżamy, ale dostałam propozycję samochodu za darmola, gdzie był on do remontu kapitalnego. A polóweczka jeździ i ma się zdecydowanie lepiej pomimo takiego samego wieku. Powiedziałabym wręcz, że ma się świetnie. |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 16:58
|
|
|
Jestem po przeglądzie autka i przedstawia sie on bardzo fajnie Autko jak na swoje lata ma się dobrze, lepiej niż przypuszczałam.
Czy jest tu jakiś polówkowicz albo ktos, kto miał do czynienia z tym samochodem? Zastanawia mnie jedna rzecz. Gdy jeździłam wieczorem samochodem taty, prędkosciomierz i obrotomierz były podświetlone. Pomijając to, że zegar i reszta liczników również. W polówce mam podświetlenie tylko na przebieg i zegar. Zastanawiam się, czy tak ma być, czy coś jest nie teges, czy powinnam sobie przyczepić małą lampkę =.= Jakby nie patrzeć, fajnie byłoby wiedzieć, jak szybko się jedzie, a nie jechać na czuja (a jest to trudne, wierzcie mi XD) |
|
|
|
 |
cwaniak
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 17:14
|
|
|
| Pewnie kwestia przepalonej żarówki, ale sama lepiej nie kombinuj tam. Podjedź do jakiegoś elektryka i za tanie pieniądze Ci tą żarówkę wstawi. |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Pon 07 Lis, 2011 19:53
|
|
|
| Autko niedługo przywita się z mechanikiem, może on coś poradzi, podpowie... zobaczymy |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Wto 15 Lis, 2011 17:20
|
|
|
Polówka po remonciku, mruczy jak kociak. Jeszcze jedna rzecz została do naprawy, ale to spokojnie może poczekać. No, w sumie dwie - okazało się, że klakson nie działa W sumie, i tak z niego nie korzystam, więc nie cierpię na razie...
Polecam mechanika w Fanianowie. Na prawdę sprawny, kompetentny koleś Powiem wam, że więcej daliśmy za części niż za jego usługę. Jestem na prawdę zadowolona. A jak zobaczyłam części, które wyciągnął z mojego rzepakowozu...nic tylko się za głowę złapać. |
|
|
|
 |
cwaniak
Stały Bywalec

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 2011 17:47
|
|
|
To nie jest tak, że nie korzystasz z sygnału dźwiękowego to go nie zrobisz. Masz taki obowiązek.
| Cytat: | ROZPORZĄDZENIE MINISTRA INFRASTRUKTURY1)
z dnia 31 grudnia 2002 r.
w sprawie warunków technicznych pojazdów oraz zakresu ich niezbędnego wyposażenia2`)
§ 11.
1. Pojazd samochodowy wyposaża się:
6) w sygnał dźwiękowy o ciągłym i nieprzeraźliwym tonie, o poziomie dźwięku mierzonym podczas postoju pojazdu z odległości 3 m, nie mniejszym niż: |
Przepisy przepisami... Najwyżej dostaniesz mandacik i zostanie zatrzymany dowód rejestracyjny. W końcu to tylko rzeczy materialne. Może to nieść za sobą o wiele bardziej tragiczne w skutkach konsekwencje. Czasem klakson jest wręcz niezbędny (wyprzedzanie przy mgle). W końcu nie jest on zamontowany dla szpanu. Kodeks drogowy jasno mówi:
| Cytat: | | Art. 29. 1. Kierujący pojazdem może używać sygnału dźwiękowego lub świetlnego, w razie gdy zachodzi konieczność ostrzeżenia o niebezpieczeństwie. |
Widzisz, że pieszy wchodzi Ci na jezdnię, a nie dasz rady wyhamować. Wiesz, że Cię nie widzi i chcesz mu dać znać, że jedziesz. Jak to zrobisz bez sygnału dźwiękowego? Wiele jest sytuacji, gdy chcesz zwrócić uwagę innemu kierowcy gdy zaśpi za kierownicą i nie zorientuje się, że nie ma pierwszeństwa, bądź cofa i nie widzi Cię w lusterku. Zastanów się, czy chcesz aby brak sygnału dźwiękowego sprawił, że nie uratujesz komuś życia bądź zdrowia ostrzegając go w porę o niebezpieczeństwie. |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Czw 17 Lis, 2011 17:53
|
|
|
| Och Cwaniaku, nie chodzi o to, że go nie zrobię. Zrobię go, ale w późniejszym czasie. Na razie i tak sporo kasy poszło. |
|
|
|
 |
paniekierowniku
Stały Bywalec

Wiek: 21 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 213 Skąd: Z Brzydgoszczy
|
Wysłany: Sob 19 Lis, 2011 17:50
|
|
|
Wieśwagena kupiłaś ? No daj spokój...
Nie no dobry wybór sam jeżdże autem z VAG
Szerokości |
_________________ Pozdro! |
|
|
|
 |
cwaniak
Stały Bywalec

|
Wysłany: Nie 20 Lis, 2011 12:20
|
|
|
| Jaki kolor ma ta polopiryna? |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Nie 20 Lis, 2011 20:33
|
|
|
Paniekierowniku, moim zdaniem autko jest super, takie akurat dla mnie W sam raz na zdobywanie doswiadczenia powoli a skutecznie. I to nie wieśwagen tylko rzepakowóz wrrrrrrnnn! wrrrrrrnnnn!
Cwaniaku, ta polopiryna jest żółta, więc prędzej no-spa niż polopiryna |
|
|
|
 |
|
|