|
Przepowiednie. Wybuchnie wielka wojna? |
| Autor |
Wiadomość |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Czw 21 Paź, 2010 03:10 Przepowiednie. Wybuchnie wielka wojna?
|
|
|
| Gazeta Wyborcza 20 października 2010 napisał/a: | Kto przepowiada konflikt zbrojny? Kiedy miałby on wybuchnąć? Poznaj przepowiednie
Wierząc wizjom Baby Vangi i Nostradamusa, 10 listopada tego roku wybuchnie III wojna światowa. Według wizjonerki, wojna potrwa do roku 2014, a według wizjonera podczas trwania tej wojny zostanie użyta broń biologiczna i chemiczna. Toczyć się ona będzie zarówno na lądzie, jak i na wodzie.
Wizje III wojny miał także Mitar Tarabicz. Był on chłopem, żyjącym w małej serbskiej wiosce - Kremn. Swoje wizje opowiadał ojcu chrzestnemu, miejscowemu duchownemu prawosławnemu, który wszystko skrupulatnie zapisywał w notatniku.
Jego wizja wojny odbiegała od tej, którą przewidział Nostradamus. Nie będzie w niej broni, a kule armatnie, będą rzucać zaklęcia usypiające. Będzie w niej głód i śmierć.
Ocaleją ci, którzy będą pościć, a także Ci, którzy znajdą schronienie w "górach z trzema krzyżami". Ocaleje tylko jeden europejski kraj, a wojna ta będzie to ostatnią wojna, która nawiedzi ludzkość. Mitar Tarabicz przepowiedział tak:
"Kiedy zaczną więcej medytować, zbliżą się do mądrości Boga, ale będzie już za późno, ponieważ ci źli zdążą już spustoszyć całą Ziemię, i ludzie zaczną masowo umierać. Potem ludzie zaczną uciekać z miast na wieś i będą szukali gór z trzema krzyżami i tam, wewnątrz, będą w stanie oddychać i pić wodę. Ci, którzy uciekną, ocalą siebie i swoje rodziny, ale nie na długo, ponieważ dojdzie do wielkiego głodu. Będzie dużo żywności w miastach i wsiach, ale będzie ona zatruta. Wielu będzie ją jadło z powodu głodu i umrą natychmiast. |
źródło
No to zostało nam 21 dni do rozpierduchy
Dziś jak się obudzę, namówię żonę, że idziemy do banku po wielgachny kredyt i lecimy do ciepłych krajów, a myślałem, że sezon ogórkowy się skończył |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Czw 21 Paź, 2010 15:54
|
|
|
| Krótko mówiąc: nici z Euro 2012. Swoją drogą, jedna z przepowiedni Baby Vangi już się spełniła - żelazny ptak rozdzielił dwóch braci... |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 16:30
|
|
|
fajnie - będzie o czym artykuły naukowe pisać, kilkuset magistrów się obroni na tym temacie... World Press Foto podniesie się z poziomem, dużo ciekawych newsów i blogów powstanie. Potem obrazy, symfonie, filmy i książki na ten temat pisać będą.
Taaaak, wojna to zawsze ciekawa rzecz... |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Pon 25 Paź, 2010 19:55
|
|
|
No oczywiście. A ludzie mają na co narzekać |
|
|
|
 |
lotar
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sob 30 Paź, 2010 00:33
|
|
|
Tutaj można fantazjować ale taki mikro-sprawdzian prawie-końca małej społeczności już miał swoje pokazy i to nie jeden raz (nawet podczas ostatniej zimy a później powodzi)
Ot - nie są nam potrzebne wielkie wojny - wystarczy awaria każdej maści elektrowni...
Co zrobimy bez prądu przez ok 1 miesiąc ?
Zero wody (wodociągi stoją) ciepła ? - pomarzyć.., kanalizacja, komunikacja, szpitale (do czasu aż zabraknie paliwa do generatorów), telefonia, stacje paliw, sklepy spożywcze mają tylko to co się nie psuje (o ile są otwarte), pełna stagnacja... a to głównie dotyczy społeczności które zamieszkują duże aglomeracje miejskie, blokowiska i domy uzależnione od energii zewnętrznej.
Następuje klasyczny chaos - ukazuje się nam (tak patrząc sobie z perspektywy czasu i nie tylko) jak jesteśmy uzależnieni od tego 230V.
Co za ironia ze słownictwa - napięcie rośnie a... jednocześnie go brakuje. |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 02 Lis, 2010 00:54
|
|
|
Właśnie dlatego ZSRR tak chciał zelektryfikować Afganistan w latach 1980-tych
Ale na szczęście ludzie jeszcze pamiętają, jak się obsługuje studnie - a te wykopie byle pododdział saperski.
Ośmieliłbym się stwierdzić, że brak prądu (jeśli nie połączony z innymi zagrożeniami) byłby jedynie niedogodnością jeśli chodzi o zaspokojenie podstawowych potrzeb (ewentualnie miliony znikające z e-konta mogą zabić, ale tylko przez zawał). Nie byłoby, owszem, może pomarańczy na święta, nie zobaczylibyśmy Kevina po raz setny samego w domu, nie weszlibyśmy na forum.naklo.pl, ale ziemniaki na polu rosną bez prądu, Słońce też go nie potrzebuje by świecić. Szpitale? Oblicz ile osób tam trafia, i ile z tego na operacje nie ratujące życia. Poza tym, skalpel nie jest na prąd, ewentualnie lekarz ciąłby przy świecy... Na pewno nie pozostałoby to bez wpływu, ale ludzkości by nie zagroziło.
Podejrzewam nawet, że nieopanowana panika związana z takim wydarzeniem byłaby dużo bardziej niebezpieczna niż sam brak prądu. Ale temu może mogłaby zaradzić sprawna obrona cywilna i wojsko (które na brak prądu teoretycznie jest przygotowane, bo wiele rzeczy właśnie z myślą o takich sytuacjach robi się "analogowo" - np. dokumentację, ewidencje...) |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
lotar
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 09 Lis, 2010 23:48
|
|
|
Michał, jutro "rozpierducha" :-)
Ty jako admin pewnie "wypoczywasz" w odleglejszych miejscach... a ja się wciąż zastanawiam się jak wymówić mieszkańca Papua Nowa Gwinea... ze sporą zgrzewką Krajana (była promocja). |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sro 10 Lis, 2010 12:05
|
|
|
Na razie czekam na przedstawiciela PZU nigdzie jeszcze nie wyjechałem ....i całkiem mi z głowy to wyleciało |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 11:29
|
|
|
Ile jeszcze mamy czekać?!
Co mam zrobić z tym generatorem i 5 kartonami konserw?! |
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Pon 15 Lis, 2010 15:09
|
|
|
| A wiecie, że nawet zapomniałam o przewidywanych nieszczęściach 10.11? XD Tak siedzę w szkole i koleżanka mówi: "A dzisiaj miał być koniec świata" |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Wto 16 Lis, 2010 15:53
|
|
|
| A wiesz, że była? Z samego rana. Właściwie sprawdzian. Z chemii - alkany, alkeny, alkiny. |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 16 Lis, 2010 22:48
|
|
|
| a na PO był sarin, tabun, iperyt, fosgen - jak to na wojnie... |
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
|
|