|
Najlepszy wyrób Krajana? |
| Jakie piwo z Krajana lubię najbardziej |
| Nakielskie / Krajan |
|
9% |
[ 1 ] |
| Irlandzkie (ciemne) |
|
54% |
[ 6 ] |
| Porter |
|
18% |
[ 2 ] |
| Irlandzkie zielone |
|
9% |
[ 1 ] |
| Bawarskie mocne |
|
0% |
[ 0 ] |
| Miodowe |
|
9% |
[ 1 ] |
| Koźlak |
|
0% |
[ 0 ] |
| inne |
|
0% |
[ 0 ] |
|
| Głosowań: 6 |
| Wszystkich Głosów: 11 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
cna
Początkujący

Wiek: 28 Dołączył: 14 Lis 2010 Posty: 15 Skąd: Nakło/Not.
|
Wysłany: Sob 21 Sty, 2012 10:31
|
|
|
Prawdopodobnie nikt . |
|
|
|
 |
lotar
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 15:45
|
|
|
Ktoś jednak zainwestował... link
cyt.:
"W latach świetności browar „Krajan” w Trzeciewnicy produkował rocznie 100 tysięcy hektolitrów piwa. Na początku stycznia przyszłego roku ma ruszyć jego sprzedaż pełna parą. Właściciel browaru zapowiada jego rozwój. Jeśli uda mu się zrealizować powzięty plan, to w ciągu dwóch lat browar będzie zatrudniać nie 20, a 100 osób.
W minionym tygodniu burmistrz miasta i gminy Nakło Sławomir Napierała spotkał się z właścicielem firmy „Krajan” Browary Kujawsko-Pomorskie sp. z o.o.
- Nie miałem jeszcze okazji poznać właściciela browaru. W ostatnich dniach nadarzyła się ku temu okazja – informuje burmistrz, który zainicjował ubiegłotygodniowe spotkanie w nakielskim ratuszu. Właściciel „Krajana” jest Polakiem, na stałe mieszkającym w Stanach Zjednoczonych. – Zależy mi na tym, aby browar się rozwijał. Takie przedsiębiorstwa są dobrą promocją naszego miasta i gminy. Są to też miejsca pracy. Aktualnie „Krajan” zatrudnia 20 osób – wyjaśnia Napierała. – Właściciel zapewnił mnie, że piwo jest już ważone. Na początku stycznia przyszłego roku ma ruszyć jego sprzedaż – dodaje.
Jak poinformował w jednym z wywiadów właściciel browaru, jeśli uda się zrealizować powzięty plan, to w ciągu dwóch najbliższych lat browar będzie zatrudniać nie 20, a 100 osób. Skład piwa się nie zmieni.
- Będzie to ciemne piwo irlandzkie. Jest to nasze sztandarowe piwo. Mamy ambicje, aby dojść do produkcji rocznie 100 tys. hektolitrów piwa. Chcemy, aby piwo nazywało się piwo z Nakła. Będziemy bardziej promowali nazwę nakielski, aniżeli piwo krajańskie. Nakło jest charakterystycznym miastem – ujawnia w wywiadzie dla Radia Nakło właściciel „Krajana”..."
źródło nakielskiczas.pl, dla ścisłości wpis z 16 grudnia 2011 (w linku całość) |
|
|
|
 |
cna
Początkujący

Wiek: 28 Dołączył: 14 Lis 2010 Posty: 15 Skąd: Nakło/Not.
|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 17:00
|
|
|
Sprawa nieaktualna .Historia . |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pon 23 Sty, 2012 18:55
|
|
|
Ale dzisiaj jak jechałem do Nakła, to pod pylonem, nie było już kartki nieczynnym sklepie patronackim.... wiec może jednak coś się ruszy |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 119 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Wto 24 Sty, 2012 22:12
|
|
|
Mam nadzieję, iż wiadomość CNA okaże się błędna, ponieważ już bardzo stęskniłem się za Irlandzkim. ) |
|
 |
lotar
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sro 25 Sty, 2012 00:15
|
|
|
cna, rozwiń zatem nieaktualne i "historyczne" wątpliwości.
Sprawa jest dość kolorystyczna wg informacji prasowych i innych szemranych - żadnych konkretów.
Poprzedni właściciel inwestuje w gruzińska służbę zdrowia, zatem wg powyższego cytatu wynika iż Browar Krajan ma nowego właściciela... ?
Dlaczego sugerujesz że sprawa jest nieaktualna ? |
|
|
|
 |
cwaniak
Stały Bywalec

|
|
|
|
 |