|
GRY - wspomnień czar |
| Autor |
Wiadomość |
lotar
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 00:23
|
|
|
danielao... nie wiem czy to akurat tak "sobie" pasuje pod Humor i Rozrywka
ale chyba zahaczasz o dość obszerną historię
Grywać na Nintento to kiedyś była... (bynajmniej dla mnie) spora bajka...
sorki... ale ja miałem "odjazd" przy zgrzycie ładowania gier pod ZX Spectrum...
gumowe klawisze...
Amiga to było marzenie, Commodore... i ta rywalizacja gazetki w kioskach...
co za czasy...
Rozwój cywilizacyjny zaskakuje - mnie bardzo, chociaż staram się być w miarę na bieżąco. Pęd rozwoju jest na tyle chyba nieprzewidywalny że już my jako ludzie nie wiemy co może być lub stanie się np za ok 20-40 lat...
Takie moje skromne przemyślenia... (odbiegłem od tematu)
** Komentarz dodany przez: Michał: Sob 08 Sty, 2011 12:09 **
Temat został podzielony, ponieważ troszkę odbiegał od tematu Konsole Nowej Generacji |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 08:27
|
|
|
Kiedyś miałem amige co to był za sprzęt Grywałem też u kolegi na Commodore. Mmm kasety super sprawa. Wtedy "komputery" łączyły ludzi fizycznie. Wszyscy zbierali się razem i grali a teraz internet i nikt nikogo nie widzi |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
Matys13
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 11:05
|
|
|
Ja tylko czekam na przypływ gotówki zbędnej i kupuje PS3 tylko pod kątem Guitar Hero. Kilkoro znajomych,dobra łycha + "legendy rocka" i jestem w siódmym niebie |
_________________ "Jeśli robisz coś co podoba się Twoim rodzicom jesteś skończony. Natomiast jeśli wokół tego zaczynają kręcić się psy, szykuje się coś dobrego" BUK |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 12:15
|
|
|
| PS3 i tego typu podobne to dobre są na imprezy w gronie znajomych, z tym się zgodzę. |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 12:23
|
|
|
A gry karciane to gdzie Kto z was gra w makao, tysiąca albo np w kości
Odnośnie commodore to to napięcie czy się kolejna misja wgra czy trzeba będzie cofnąć kasetę i na nowo puścić z śrubokrętem w ręku
lotar | Cytat: | | Rozwój cywilizacyjny zaskakuje - mnie bardzo, chociaż staram się być w miarę na bieżąco. Pęd rozwoju jest na tyle chyba nieprzewidywalny że już my jako ludzie nie wiemy co może być lub stanie się np za ok 20-40 lat... |
Powiem Ci tak, kupiłem fona z androidem... już mnie przeraża, myślałem, że wsio wszystko opanuje, a tu.... czytam na forach czytam i czytam |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 13:08
|
|
|
| Michał napisał/a: | A gry karciane to gdzie Kto z was gra w makao, tysiąca albo np w kości |
Tylko nie reklamuj pokera, bo przyjdą obrońcy krzyża i Ci zamkną forum . |
|
|
|
 |
slavomirov
Początkujący

Wiek: 29 Dołączył: 25 Gru 2010 Posty: 14 Skąd: Nakło<Centrum>
|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 13:40
|
|
|
Kurniczek |
_________________ All Eyez on me... |
|
|
|
 |
danielao
Początkujący

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 14:49
|
|
|
karty jasne ja grywam w makao pokera czy Pana a przygodę zaczynałem z Amigą 500 ^^
mam to nawet gdzieś w piwnicy |
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 16:37
|
|
|
Ojeja...pegasus, to było coś XD Albo nintendo. Teraz pykam na starym PS1, a ślinię się do PS3, Xboxów i WII
Jednakowoż nie ma to jak stary dobry Tekken3 czy Crash Bandicot |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
lotar
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 04 Sty, 2011 23:22
|
|
|
danielao, temat grubo poszybował, ale fajnie że tak się rozeszło
| Michał napisał/a: | A gry karciane to gdzie Kto z was gra w makao, tysiąca albo np w kości
Odnośnie commodore to to napięcie czy się kolejna misja wgra czy trzeba będzie cofnąć kasetę i na nowo puścić z śrubokrętem w ręku
|
Michał, z tym śrubokrętem to mnie całkiem rozkręciłeś. Aż cisną się wspomnienia...
Fakt że była zawsze grupka fajnych kumpli i grało się na całego (adrenalina promieniała jak magnetofon zbyt długo milczał)... A teraz ?
Anonimowość powala i zabija frajdę z gry, rywalizację taką odczuwalną, wspólną.
No ale takie czasy.
Gry online nieco rekompensują sam poziom adrenaliny, ale raczej chyba nic poza tym... (nadrabia grafika - wzrokowo pełen zachwyt).
Fajny temat - całkiem poza tym o co chodziło danielao - ale można go rozwinąć w innym wątku. |
|
|
|
 |
danielao
Początkujący

|
Wysłany: Sro 05 Sty, 2011 00:20
|
|
|
jeśli chodzi o zespołową grę przy jednym TV PES FIFA Czy Cod Robi miazgę ale najlepszą frajdę chyba można mieć po zagraniu w Buzza wydatek rzędu 250zł gra + 4 kontrolery a w grze chodzi mianowicie o to żeby odpowiadać na pytania to jest swojego rodzaju teleturniej i całkowicie po Polsku.
A jeśli chodzi o jakieś party to w takim wypadku przyda się Singstar również po Polsku z polskimi piosenkami (gra karaoke)
Na szczęście Polska branża gier idzie do przodu i gry na konsole nowej generacji są po polsku nie tylko z napisami ale również z dubbingiem |
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 12:10
|
|
|
Jeżeli już nas tak bierze na wspominki, to jaką grę planszową najlepiej wspominacie ja wypowiem się później, bo mam jedną taką |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 12:36
|
|
|
Eurobiznes i jeszcze taka była gra, w której się posiadało jakąś armię o różnych stopniach wojskowych i atakowało się przeciwnika. Fajne było to, że atakując swoim najlepszym żołnierzem (chyba marszałkiem) można było trafić na bombę lub szeregowego, który mógł go pokonać. Ogólnie przyjemna gra. I wymagała dobrej pamięci. Nie pamiętam jednak tytułu. |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 12:39
|
|
|
| Ojeju...gry planszowe... chińczyk, warcaby, eurobiznes... moja mama ostatnio szukała w piwnicy dla mojego brata stare "Skaczące Kapelusiki", niestety ich nie znalazła. To też było fajne. Traf chciał, że znalazłam to w kiosku - Igor za tym szaleje. |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Sob 08 Sty, 2011 12:52
|
|
|
| Były takie gry klasówka i sprawdzian ( nie za bardzo planszowe ) ale pytania się zadawało jak w milionerach :-) |
|
|
|
 |
|
|