FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio Nakło - 107,5 Mhz
Autor Wiadomość
jozin 
wujek admin

Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 18:37   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

kowal_naklo napisał/a:

Pozwólcie, że ustosunkuję się do tematu nowej strony Radia...
Byłaby pewnie już dawno gotowa... ale niestety chroniczny brak czasu sprawia, że odsłona nowej strony Radia jest ciągle przesuwana...
Proszę się też nie spodziewać cudów na kiju bo to ma być prosta strona informacyjna a nie wybajerowane wodotryski... podobnie jak strona NOK-u... chyba dobrze że w ogóle coś jest... a jeśli ktoś ma chęć zrobić lepszą to ja nie widzę przeszkód... zapraszam serdecznie do współpracy...

To, że w ogóle coś jest to nas wszystkich przeogromnie cieszy. Nie zmienia to faktu, że zawsze może być lepiej. Słyszałem gdzieś, że lepsze jest wrogiem dobrego. Nie można spoczywać na laurach.

Przykładem niech jest to forum, które stale się rozwija i ani ja, ani admin nie spoczywamy na laurach i robimy co się da, by było ono jeszcze lepsze. Inwestujemy przy tym sporo czasu, a w niektórych przypadkach i pieniędzy, prawda adminie? :)

Nadal będę obstawał przy zdaniu, że strona NOK jest po prostu brzydka (bez urazy kowal, ja rozumiem, że się starasz i rozumiem też, że mogą być ograniczone środki na ten cel). Myślę jednak, że NOK, jako poważną instytucję (tak mniemam) stać na posiadanie witryny z prawdziwego zdarzenia.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 19:35   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

tylko ze na stronei noku zapewno chodzi o latwe i wszybkie zamieszczanie newsow. Dla mnei strona jest czytelna i wiadomo o co chodzi (oczywiscie mogly by byc "wodotryski" pewnie by to uwage przyciagalo ale bez tego strona i tak spelnia swoja role )
Ostatnio zmieniony przez Fledermaus Sob 27 Mar, 2010 19:36, w całości zmieniany 1 raz  

Michał 
Administrator

Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 19:44   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

'jozin napisał/a:

Inwestujemy przy tym sporo czasu, a w niektórych przypadkach i pieniędzy, prawda adminie? :)

Prawda, prawda.... ale jak na razie nie żałuje ani jednej złotówki jaką wydałem na forum, bo w końcu jest miejsce w którym możemy wymieniać się informacjami i poglądami.

Odnośnie NOK-u i innych instytucji, o wielu imprezach mieszkańcy dowiadują się po fakcie, może to miejsce pozwoli, aby te informacje pojawiały się wcześniej.

Powoli widzę, iż naprawdę wiele dzieje się w naszej gminie.

Odnośnie radia, moje małe zastrzeżenie budzi cena za życzenia z piosenką na antenie radia z jednej strony może 10zł to niewiele, ale chyba na słuchalność radia w okolicy Nakła to troszkę dużo, mogę się mylić, ale taki jest moje zdanie.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Sob 27 Mar, 2010 20:56   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

hmm no nie wiem czy to duzo za takie cos jakby bylo za zlotowke to jozek by musial 24 h tam siedziec cena przystepna moim zdaniem nie za drogo nie za tanio

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pią 23 Kwi, 2010 10:22   

Dowiedziałem się, że 1 maja ma już oficjalnie wystartować strona :dance:

jozin 
wujek admin

Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 08:12   

Super wiadomość. Dla ścisłości: chodzi o ten rok, prawda? :)

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 26 Kwi, 2010 09:27   

Tak tak ten rok

Sejtan80 
Początkujący

Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 15:59   

Bry. To ja może oficjalnie zadebiutuję na tym szacownym forum. Po pierwsze dziękuję za zaproszenie, oczywiście skwapliwie z niego skorzystałem. Po drugie dziękuję Fledermausowi za informacje o moich działaniach na antenie Radia. Nie pozostaje mi nic innego, jak tylko zaprosić wszystkich do słuchania Radia, bo naprawdę warto, w tym moich poniedziałkowych programów, Czadlisty (18:00-20:00) i Nakielskiej Masakry Muzyką Metaliczną (20:00-21:00). Najlepiej dłużej niż 27 minut. :D Polecam też oficjalną stronę moich programów.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 03 Maj, 2010 20:47   

Ciekawe czy jutro ruszy strona po tym wolnym

jozin 
wujek admin

Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 11:20   

Fledermaus napisał/a:
Tak tak ten rok

Chyba jednak o przyszły rok chodzi. No cóż, poczekamy...

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pią 14 Maj, 2010 14:56   

Czekałem, aż ktoś zwróci na to uwagę. Nie wiem co się tam dzieje ale podobno ( z tego co pamiętam) Pan Rafał Popowski już widział zarys stronki. Mówił, że wygląda trochę lepiej jak noku ale także bez rewelacji

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 10:37   

Miło mi was poinformować, iż strona radia ruszyła

Michał 
Administrator

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 10:49   

No proszę... miła odmiana.
Ale łyżkę dziegciu dorzucę.
Czemu zdecydowali się zmienić logo radia?? Skoro przez tyle lat byli rozpoznawali jako RN z anteną??

Ale może kilka sugestii przeglądających i będzie lepiej ;)

jozin 
wujek admin

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 12:03   

Cieszę się, że strona w końcu pojawiła się w sieci. Moja ocena tej witryny to 4/10.

Plusy:
- są podstawowe informacje o radiu,
- dość zgrabny layout (joomla jeszcze raz udowadnia, że jest dobra - nawet dla komercyjnych rozwiązań),
- fajnie rozwijane menu (bardzo dobry dodatek, szkoda tylko, że widoczne jest "powered by JoomlaGadgets". Takie rzeczy raczej nie powinny się pojawiać na komercyjnych stronach. A już na pewno nie w menu. No, ale generalnie pomysł jest dobry,
- nieźle dobrana kolorystyka (poza logo),
- dobry pomysł na "on air"

Minusy:
- pusta strona główna. Myślę, że tam powinny znaleźć się jakieś newsy z życia radia,
- brak logo (tutaj grafik w ogóle się nie popisał),
- za mało informacji o ludziach radia,
- jak to jest z Józefem Rydzyńskim. Jego nazwisko to Rydzinski, Rydziński czy Rydzyński? Na stronie znalazłem dwie pierwsze formy, a w różnych mediach figuruje jako Rydzyński.
- uboga lista linków (zakładam, że na więcej nie zgodzili się włodarze miasta). Myślę, że jako obiektywna radiostacja, powinna umieścić linki do Czasu Nakła, Kuriera Nakielskiego czy nawet naszej strony. Jak by nie patrzeć, jesteśmy jakimiś mediami. No, ale w cuda nie wierzę.
- nie podoba mi się strona "O nas". Same zdjęcia i szczątkowe informacje o radiu to trochę za mało. Myślę, że 13-letnia historia zobowiązuje do tego, by więcej napisać i bardziej się postarać. Może nawet jakieś archiwalne zdjęcia, itp.
- jak na poważną firmę, jaką jest Radio Nakło, nie za bardzo profesjonalnie wygląda adres mailowy, pod którym mają się kontaktować potencjalni reklamodawcy: eugenia.jozek@neostrada.pl. Przyznacie, że to nie wygląda za dobrze,
- mi osobiście brakuje informacji o webmasterze.

Generalnie twórcom tej witryny należy się aplauz za podjęcie trudu wykonania tej strony. Co prawda zrobiona ona została bardzo niewielkim kosztem, ale jest to jakieś okno na świat tego radia. Teraz tylko należy mieć nadzieję, że będzie ona aktualizowana.

rafael86 
Początkujący

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 15:46   

Fakt strona szału nie robi, ale lepsze to niż nic. Moim zdaniem tak nie będzie ona aktualizowana ;p

Odpowiedz do tematu