FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Kto na dyrektora NOKu
Autor Wiadomość
jaromir 
Stały Bywalec

Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 18:39   

po1 - Paniekierowniku - widzę że przewidział kolega sytuację i rotację ( a raczej jej brak ) na stanowisku dyrektora NOK-u ... już nie wiem czy mam się śmiać czy płakać bo burmistrz śmieje się wszystkim w twarz...
Najpierw w "oświacie" a teraz NOK.
O oświacie wszyscy już przed konkursem mówili kto wygra... Bo jakże kolega pana burmistrza a teraz ...
Brak słów... a co najgorsze że tak było, jest i zapewne będzie...

no chyba że Kononowicz wygra wybory :dance:

jozin 
wujek admin

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 16:27   

rozbojniczka napisał/a:
jozin napisał/a:
To ci afera :) .

Wiem wiem, że to nie jest 100mln euro tylko 1480zł, ale jednak... :P Nie marudź, Jozin. Nakło to nie Miami, żeby miały być wielkie kryminalne zagadki i CSI.

A w którym miejscu ja marudziłem? :)

Bardziej mnie bawi fakt, że w gazecie zrobiono z tego nie wiadomo jaką sensację...

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 18:20   

No wiesz, zawsze coś ;) Namiastka CSI :dash:

Mówię co myślę-za to siebie lubię!

paniekierowniku 
Stały Bywalec

Wysłany: Pią 09 Wrz, 2011 20:18   

Przytoczę tylko słowa słynnego Pana Józka..
JA WIEDZIAŁEM, ŻE TAK BĘDZIE...

:lol:

Zresztą ja tam do Pana Dubkowskiego nic nie mam. Swiatowy człowiek. W ''Jaka to melodia był'' i w ''Jeden z dziesięciu" a to już coś :D

Michał 
Administrator

Wysłany: Wto 13 Wrz, 2011 15:25   

Z tego artykułu podoba mi się ta propozycja:

Cytat:
Najprawdopodobniej będziemy transmitować na żywo mszę św. z Polichna.

A po mszy proponuje, aby była audycja Sejtan80-a, :dance: .
Jednak na poważnie, myślę, że to pomysł nie trafiony, takową mszę można wysłuchać w Polskim Radio, jest też przecież radio Rydzyka... i po jakiego powielać to w radio regionalnym :?:

Czytelnik 
Stały Bywalec

Wysłany: Sro 28 Wrz, 2011 20:57   

Przed nami kolejna odsłona:

Nakielski Czas, z dnia: 29.09.’11 NR39 napisał/a:
ŁANIECKI NADAL DOMAGA SIĘ PIENIĘDZY
Były dyrektor poszedł do sądu

Sławomir Łaniecki, były dyrektor Nakielskiego Ośrodka Kultury złożył .pozew do sądu pracy. Domaga się on ponad 38 tys. zł. Na kwotę tę składają się przepracowane przez niego soboty, niedziele i święta, za które zdaniem Łanieckiego nikt mu do tej pory nie zapłacił. Zdaniem burmistrza miasta i gminy Nakło Sławomira Napierały byłemu dyrektorowi nic się nie należy.

Powracamy do sprawy Łanieckiego i pieniędzy, o które ubiega się zwolniony w czerwcu bieżącego roku przez burmistrza były dyrektor NOK-u. Jak już informowaliśmy, Łaniecki domaga się niemałej kwoty, bo aż ponad 38 tys. zł brutto. Zdaniem byłego dyrektora tyle powinien on otrzymać za przepracowane przez niego soboty, niedziele i święta, licząc od 31 sierpnia 2008 r. do czasu świadczenia przez niego fizycznie pracy. - Za wskazane przeze mnie przepracowane dni sobotnie, niedzielne i świąteczne nie otrzymałem dodatkowych dni wolnych od pracy, ani nie wypłacono mi dotychczas żadnego ekwiwalentu pieniężnego. Jako że nie posiadałem swojego zastępcy, konieczne było pełnienie przeze mnie obowiązków służbowych również w dni wolne — poinformował w piśmie do burmistrza Napierały były dyrektor NOK-u. Jak wcześniej informowaliśmy, były Łaniecki dał burmistrzowi dwa tygodnie na przelanie, jego zdaniem, należnych mu pieniędzy - ekwiwalentu i delegacji za pobyt w 2009 r. w czeskim Ołomuńcu.

Zdaniem burmistrza, Łanieckiemu nic się nie należy. Potwierdzają to radcy prawni z nakielskiego ratusza. We wrześniu były dyrektor otrzymał na piśmie stanowisko burmistrza w tej sprawie. Zauważono w nim, że były dyrektor pobierał dodatek funkcyjny, stanowiący rekompensatę za pełnienie obowiązków w dni wolne od pracy. Dodatek taki pobiera też m.in. nakielski burmistrz. W piśmie podważono też opinię Łanieckiego, jakoby nie posiadał on swojego zastępcy. W regulaminie organizacyjnym ośrodka jest zapis mówiący o tym, iż w przypadku nieobecności dyrektora jego funkcję pełni główny księgowy.

Łaniecki poszedł jednak do sądu pracy. Pozwanym jest obecny dyrektor NOK-u Michał Dubkowski. Pozew został skierowany pod koniec sierpnia bieżącego roku. Były dyrektor nie czekał więc na odpowiedź burmistrza Napierały.
RE

wyrocznia6 
Początkujący

Wysłany: Nie 09 Paź, 2011 22:41   

Czytelnik napisał/a:
Przed nami kolejna odsłona:

Nakielski Czas, z dnia: 29.09.’11 NR39 napisał/a:
ŁANIECKI NADAL DOMAGA SIĘ PIENIĘDZY
Były dyrektor poszedł do sądu

Sławomir Łaniecki, były dyrektor Nakielskiego Ośrodka Kultury złożył .pozew do sądu pracy. Domaga się on ponad 38 tys. zł. Na kwotę tę składają się przepracowane przez niego soboty, niedziele i święta, za które zdaniem Łanieckiego nikt mu do tej pory nie zapłacił. Zdaniem burmistrza miasta i gminy Nakło Sławomira Napierały byłemu dyrektorowi nic się nie należy.

Powracamy do sprawy Łanieckiego i pieniędzy, o które ubiega się zwolniony w czerwcu bieżącego roku przez burmistrza były dyrektor NOK-u. Jak już informowaliśmy, Łaniecki domaga się niemałej kwoty, bo aż ponad 38 tys. zł brutto. Zdaniem byłego dyrektora tyle powinien on otrzymać za przepracowane przez niego soboty, niedziele i święta, licząc od 31 sierpnia 2008 r. do czasu świadczenia przez niego fizycznie pracy. - Za wskazane przeze mnie przepracowane dni sobotnie, niedzielne i świąteczne nie otrzymałem dodatkowych dni wolnych od pracy, ani nie wypłacono mi dotychczas żadnego ekwiwalentu pieniężnego. Jako że nie posiadałem swojego zastępcy, konieczne było pełnienie przeze mnie obowiązków służbowych również w dni wolne — poinformował w piśmie do burmistrza Napierały były dyrektor NOK-u. Jak wcześniej informowaliśmy, były Łaniecki dał burmistrzowi dwa tygodnie na przelanie, jego zdaniem, należnych mu pieniędzy - ekwiwalentu i delegacji za pobyt w 2009 r. w czeskim Ołomuńcu.

Zdaniem burmistrza, Łanieckiemu nic się nie należy. Potwierdzają to radcy prawni z nakielskiego ratusza. We wrześniu były dyrektor otrzymał na piśmie stanowisko burmistrza w tej sprawie. Zauważono w nim, że były dyrektor pobierał dodatek funkcyjny, stanowiący rekompensatę za pełnienie obowiązków w dni wolne od pracy. Dodatek taki pobiera też m.in. nakielski burmistrz. W piśmie podważono też opinię Łanieckiego, jakoby nie posiadał on swojego zastępcy. W regulaminie organizacyjnym ośrodka jest zapis mówiący o tym, iż w przypadku nieobecności dyrektora jego funkcję pełni główny księgowy.

Łaniecki poszedł jednak do sądu pracy. Pozwanym jest obecny dyrektor NOK-u Michał Dubkowski. Pozew został skierowany pod koniec sierpnia bieżącego roku. Były dyrektor nie czekał więc na odpowiedź burmistrza Napierały.
RE

A może frytki do tego...?

jozin 
wujek admin

Wysłany: Wto 18 Paź, 2011 15:43   

Dzieje się w tym Nakiełku, oj dzieje. Ciekaw jestem, jak to się zakończy.

Odpowiedz do tematu