|
Trefny diesel w Nakle |
| Autor |
Wiadomość |
kris_naklo
Nowicjusz

Wiek: 29 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 5 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2010 00:43 Trefny diesel w Nakle
|
|
|
| Witam , chciałbym ostrzec wszystkich przed tankowaniem paliwa( na pewno diesla - sprawdzone !) na stacji przy ul. Rudki w Nakle . Paliwo serwowane na tutejszej stacji to szit i nic dodać nic ująć . Paliwo to siury które zamarzają przy temperaturze - 5 stopni celcjusza , ostrzegam i informuję . Stacja ta została skontrolowana jakiś czas temu ale zero poprawy .Ja osobiście tankuję na stacji PKS w Nakle i powiem otwarcie od 6 lat nawet najmniejszej wpadki nie |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2010 00:44 RE: Trefny diesel w Nakle
|
|
|
| a to dobrze wiedzieć, powiedz mi właśnie jak z paliwem z PKS-u, bo mam dosyć nowego diesla i się boję troszkę właśnie o takie tankowanie, najczęściej tankuje Orlen bądź Neste w Bydgoszczy |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
kris_naklo
Nowicjusz

Wiek: 29 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 5 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2010 00:45 RE: Trefny diesel w Nakle
|
|
|
| Michał napisał/a: |
a to dobrze wiedzieć, powiedz mi właśnie jak z paliwem z PKS-u, bo mam dosyć nowego diesla i się boję troszkę właśnie o takie tankowanie, najczęściej tankuje Orlen bądź Neste w Bydgoszczy
|
sorry! ja powiem tak samochody jakie mijam na stacji pks są różne nowsze..... starsze ...... , ja osobiście śmigam na benzynie , a ten diesel to kolega zalał do pełna na Rudkach i niestety od 3 dni jego mondeo trzeba było pałować przez ok 10 min , dzisiaj przed pracą uzupełniliśmy zapasy na pks i bez problemu przy - 10 odpalił
A z resztą myślisz że puszczali by autobusy na trafionym dieslu , nie raz zauważyłem jak tankowali z dystrybutora dla klientów |
|
|
|
 |
jaromir
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2010 00:46 RE: Trefny diesel w Nakle
|
|
|
Witam serdecznie
Jeśli chodzi o stację na "Rudkach" to ja też mam pewne wątpliwości. Oczywiście nie mogę jednoznacznie powiedzieć, iż to jest bezpośrednia wina tej stacji. Chodzi mi o to, iż w baku mam pełno wody... Nie mogę zjechać nawet do połowy rezerwy bo od razu się silnik dusi... Często tam tankowałem i domyślam się, iż jest to pozostałość po ich super jakości paliwie. Oczywiście w tym okresie jest bardzo możliwe, że troszkę zawsze się wody wytrąci z benzynki, ale aż tyle to chyba troszkę przesada... Ogólnie to zrezygnowałem z tankowania na tej stacji. Jeśli chodzi o ropę, to mój tata ma samochód rocznik 2002 i cały czas tankuje na PKS-sie i na razie nie narzeka. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Nie 28 Lut, 2010 15:03 RE: Trefny diesel w Nakle
|
|
|
| Racja ostrzegam was wszystkich mieszkam przy rudkach i NIE KUPUJCIE U NICH NIC chyba ze macie komarka. benzyna kiedys miala kolor zielony. oni nie oczyscili zbiornikow po cukrowni 20 lat staly i niszczaly a oni ich nie wyczyscili poza tym oczywiste jest to ze rozcienczaja. Powtarzam nie kupujcie u nich paliwa. I teraz klasyczne pytanie czy ktos ma nowy samochod kolo 2007 i tankuje na pks?? bo rowniez obawiam sie troche o jakasc diesla tankujac tam |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

|
Wysłany: Nie 28 Lut, 2010 23:43 RE: Trefny diesel w Nakle
|
|
|
Tak samo jakoś jestem sceptycznie nastawiony do stacji w Kazinie, jak jeszcze miałem auto na LPG kilka razy zdarzyło mi się tam tankować i jakoś za każdym razem spalanie gazu po tankowaniu na tej stacji wzrastało |
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 21:36 RE: Trefny diesel w Nakle
|
|
|
| ciesz sie ze na tym sie skonczylo bo widzialem juz taki "gaz" ktory mozna bylo nabrac do szklanki i nic sie nie dzialo z nim heh |
|
|
|
 |
Palik
Początkujący

|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 19:27
|
|
|
| To ja jeszcze dodam Stacje jadąc na Paterek z Nakła. O dziwo na Orlenie i Shellu jak tankuje po zapaleniu mi się kontroli rezerwy leje do pełna ok 38 litrów. A na tej stacji mieści mi się o dziwo 45 litrów. Czyli mają za 7 litrów kasy za free. Może i zysk ale krótkotrwały. Jak inni też się natkną na ich praktyki to po ich zyskach. |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 22:41
|
|
|
| A może dłużej jeździsz z tą rezerwą i jest ona głęboka a tam porostu wcześniej tankujesz? |
|
|
|
 |
Palik
Początkujący

|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 23:04
|
|
|
Od razu tankuje przy rezerwie( w większości przypadków). Już dwa lata średnio jest 38 litrów. Też tak myślałem ja ty ale zatankowałem w ten sam sposób dwa razy. Raz 44 i raz 45. Na pewno nie jest to przypadek.
I właściwie po rozmowie ze szwagrem to samo zauważył tylko w innym przypadku - tankował tam paliwo do kosiarki - równe 5 litrów miał na dystrybutorze a miał 4,5 w baniaku. |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Nie 06 Mar, 2011 23:08
|
|
|
| Miarka i nalać litr i sprawdzić od razu wyjdzie jak na 38 litrach przebitka 7. Później dzwonimy na policje i panowie siedzą. Już były takie przypadki w Polsce. |
|
|
|
 |
paniekierowniku
Stały Bywalec

Wiek: 21 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 211 Skąd: Z Brzydgoszczy
|
Wysłany: Pon 07 Mar, 2011 19:16
|
|
|
| Racja z tą stacją na paterek. Też to zauważyłem !!!! Tam jakoś tak wydaje się że wolniej ta benzyna leci. Dystrybutor wolniej pompuje. Na innych stacjach nalać do pełna to kwestia minuty dwóch a tam to wieczność.... Na Rudkach nigdy nie lałem bo od zawsze słyszałem taką opinię o tej stacji. Polecam Orlen nasz nakielski i oczywiście PKS. Reszta to same hadziaje co kręca na lewo i prawo żeby tylko 5 gr na litrze więcej zarobić. |
_________________ Pozdro! |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 10:28
|
|
|
| Dlatego odkąd posiadam auto zawsze unikam stacji "neu name" , co z tego, że na pylonie masz cenę niższą o 10 - 15 groszy, jak później okaże się, że wejdzie Ci 4 litry więcej. Kiedyś się o tym przekonałem, jak jeszcze miałem gazownie w aucie, skusiłem się i zatankowałem gaz na jednej stacji, jakie moje zdziwienie było gdy do zbiornika 30 litrowego weszło 35 litrów gazu, a co najlepsze, że skoków temperatur między jednym a drugim tankowaniem nie było wielkich, różnica 1 - 2 stopni C. |
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Sro 09 Mar, 2011 12:42
|
|
|
| Mogłeś wezwać policję czego pewnie nie zrobiłeś i facet dalej naciąga. Mój kolega miał to samo i facet dostał wyrok w zawiasach. |
|
|
|
 |
|
|