|
Niszczone wiaty |
| Autor |
Wiadomość |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 11:39 Niszczone wiaty
|
|
|
| Gazeta Powiat" z dnia 05.05.2010r. Nr 18 napisał/a: |
Nowe wiaty przystankowe w gminie Kcynia są notorycznie dewastowane przez chuliganów.
- Od lutego do kwietnia zdewastowano przystanki w Turzynie, Dziewlerzewie i Malicach - informuje wiceburmistrz Arkadiusz Stachowiak. Wobec ponoszonych strat władze gminy wzięty się na sposób i wyznaczyły nagrodę za wskazanie sprawców zniszczeń. - W chwili obecnej wartość strat przewyższa już wysokość nagrody. Nie możemy pozwolić na niszczenie publicznego mienia - dodał wiceburmistrz.
W sprawie dewastacji można się kontaktować z kcyńską policją lub wiceburmistrzem Kcyni, Arkadiuszem Stachowiakiem. |
W jednym temacie napisałem, że młodzież nie jest zła, a tutaj mamy przykład jak młodzi się nudzą i niszczą wspólne dobro. |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
krystian Lisowski
Początkujący

Wiek: 30 Dołączył: 21 Maj 2010 Posty: 11 Skąd: podkarpackie
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 17:57
|
|
|
Kiedyś chciałem zainicjować walkę o przywrócenie dawnego wyglądu Placu Zamkowego, na którym mieszkałem. Starsi pamiętają zapewne czasy kiedy zamiast Szaberplacu był CPN ? Na samym środku trawka, ławeczki, Fontany... No ale z perspektywy lat wiem, ze jeśli udałoby się przywrócić dawny wygląd tego miejsca.... Skoczyło by się na niszczeniu przez " młodzież" A szkoda, było by fajne miejsce do posiedzenia;D
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 18:15
|
|
|
| krystian Lisows napisał/a: | Kiedyś chciałem zainicjować walkę o przywrócenie dawnego wyglądu Placu Zamkowego, na którym mieszkałem. Starsi pamiętają zapewne czasy kiedy zamiast Szaberplacu był CPN ? Na samym środku trawka, ławeczki, Fontany... No ale z perspektywy lat wiem, ze jeśli udałoby się przywrócić dawny wygląd tego miejsca.... Skoczyło by się na niszczeniu przez " młodzież" A szkoda, było by fajne miejsce do posiedzenia;D
Pozdrawiam. |
Nie uda się przywrócić dawnego stanu. Nie ma już firmy CPN .
A tak serio to teraz to już i tak by nie było sensu. Szaberplac to nie rynek... A z tą dewastacją, to masz rację. Raczej niezbyt długo by to wytrzymało. |
|
|
|
 |
krystian Lisowski
Początkujący

|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 18:18
|
|
|
No CPN-u bym nie przywracał ale kto pamięta ten wie jak fajnie na Placu Zamkowym było... Z resztą było więcej fajnych miejsc.. Fajne miejsca jak dobrzy ludzie.. za szybko odchodzą |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 18:20
|
|
|
Fajnie tam było. Zwłaszcza te dwie "mordownie" . |
|
|
|
 |
krystian Lisowski
Początkujący

|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 18:27
|
|
|
Mordownia była jedna.. jedna jedyna w swoim rodzaju;D a druga to "kibelek" ale przyjmując co się w obu działo.. to było mordobicie;D A Ty @jozin jesteś, byleś mieszkańcem tej "ulicy" ?? |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 18:30
|
|
|
Ja raczej byłem w opozycji, zarówno do Placu Zamkowego, jak i Rynku. Bardziej na wschód . Moje rejony to była Bydgoska. |
|
|
|
 |
krystian Lisowski
Początkujący

|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 18:32
|
|
|
| Plac Zamkowy nie miał opozycji;D Mieliśmy dostęp do rzeki;D Aha bydgoska.. No znajome rewiry;D Fajnie, ze powstało to forum;D |
|
|
|
 |
|
|