FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak jeżdżą kierowcy?
Autor Wiadomość
jozin 
wujek admin

Wysłany: Wto 09 Mar, 2010 21:24   Jak jeżdżą kierowcy?

Ze zdumieniem przeczytałem materiał odnośnie kontroli drogowych przeprowadzonych przez nakielską policję.

Na stronie http://www.naklo.kujawsko-pomorska.policja.gov.pl/ czytamy między innymi, że...

Cytat:
(...) w piątek, 5 marca br. między 14:00 a 20:00 ?pod lupę? zostali wzięci kierowcy poruszający się po przebiegających przez teren naszego powiatu, drogach krajowych nr 5, 10.

I co się okazało?

Cytat:
W piątkowych działaniach wzięło udział 5 policjantów, którzy:
- skontrolowali 79 kierowców, 33 z nich ukarali mandatami karnymi, a 8 pouczyli,
- zatrzymali 2 dowody rejestracyjne,
- zbadali stan trzeźwości 15 kierowców.

Ponad połowa kierowców jeździ niezgodnie z przepisami!!! Informacje zatrważające.

Co ciekawe, akcja nakielskiej policji to "Bezpieczna Droga", mająca na celu ograniczenie zdarzeń drogowych, zwłaszcza tych ze skutkiem śmiertelnym.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Wto 09 Mar, 2010 23:27   RE: Jak jeżdżą kierowcy?

kto zawsze jezdzi zgodnie z przepisami niech sie przyzna?? nie ma chyba nikogo takiego

jozin 
wujek admin

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 10:59   RE: Jak jeżdżą kierowcy?

Jeżeli tyle osób przekracza przepisy to jest to dla mnie niepokojąca informacja. I nie przekonuje mnie fakt, że "wszyscy", jak twierdzisz, jeżdżą niezgodnie z przepisami.

Właśnie takie myślenie "wszyscy tak jeżdżą" prowadzi do wielu wypadków i niebezpiecznych sytuacji na drodze, których ja osobiście wolałbym unikać.

Musimy sobie uświadomić, że Polska to nie Niemcy czy inny normalny kraj, gdzie są dobre drogi i wszelkie zagrożenia są zminimalizowane. To jest Polska i tutaj trzeba się męczyć.

Michał 
Administrator

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 12:03   RE: Jak jeżdżą kierowcy?

Ja nie mogę się zbytnio wypowiadać bo święty nie jestem :o

jozin 
wujek admin

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 12:54   RE: Jak jeżdżą kierowcy?

Nikt nie jest święty, ale nie można w ten sposób tłumaczyć swoich popisów na drodze, że "wszyscy tak robią"...

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Sro 10 Mar, 2010 22:13   RE: Jak jeżdżą kierowcy?

ja mowie o osobach ktore jak sie zaczyna znak jedzie 50. Dlatego mowie takich nie ma zawsze gdzies tam cos przekraczamy ale w granicach zdrowego rozsadku nie mowie o piractwie przy szkole 110 przejechac z wyprzedzaniem na przejsciu dla pieszych i na skrzyzowaniu. Ja powtarzam tylko MYSLEC MYSLEC MYSLEC co moze stac sie za chwile co jesli ktos nagle wyskoczy co zrobie przy takiej predkosci??/ najczesciej pada odpowiedz pod siebie. Irytuje mnie taka sprawa. jedzie ktos do bydgoszczy i wyprzedza mnie na drodze do wystepu (mowie o godzinach szczytu) i na hama na styk z ledwoscia mnie wyprzedza jedzie jak szalony po 20 kilku minutach spotykam sie z nim na nakielskiej na swiatlach w bydgoszczy jestem samochod za nim a jechalem rowno 80 bez spieszenia sie. ( tutaj tez nie mowie o osobach ktore jada w trase z 500 km no to taka szalencza jazda juz da roznice czasowe ale czy warto tyle razy ryzykowac???
Ostatnio zmieniony przez Fledermaus Sro 10 Mar, 2010 22:15, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu