Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 09:59 Czy brakuje Wam kina w Nakle?
W Nakle, od paru już lat nie istnieje kino. Ja pamiętam jeszcze czasy, kiedy w mieście funkcjonowały aż dwa (Słońce i Relaks)... Potem Słońce przeszło kilka przeobrażeń i chyba teraz nadal jest dyskoteką.
Tymczasem Relaks długo się utrzymywał, aż potem padł. Życie...
Moje pytanie jest takie, czy w związku z tym, że nie ma kina w Nakle, jeździcie do Bydgoszczy czy raczej ograniczacie się do oglądania filmów w domowym zaciszu?
Jeśli chodzi o mnie, to ja nie mieszkam w Nakle i mam dostęp do kin, więc nie ma sensu, bym się wypowiadał szerzej. Dodam jednak, że jak mieszkałem w Nakle, a kina już nie było, to zdarzało mi się jeździć do Multikina.
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010 10:20 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
jozin kina brakuje, ale patrząc na Bydgoszcz też nie jest ciekawie, bo są to multipleksy, które jak wiadomo mają być dochodowe. Brakuje małego kina, które od czasu do czasu by wyświetlało ambitne kino. Jak mieszkaliśmy z żoną w Toruniu chodziliśmy do małego kina "Orzeł" coś w stylu "Słońce" ... ono ma swój klimat., tak samo jak w Poznaniu kiedy studiowałem chodziliśmy do małych kin, bądź do pub-ów "Stare Kino"
Dziś oglądałem wiadomości regionalne TVP Bydgoszcz i był program "W Borach i na Krajnie" i mówili, że w Tucholi reaktywowali kino.... może w końcu kiedyś miasto też postawi na tą część rozrywki.....
Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 119 Skąd: Samostrzel
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 09:40 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
Niedawno napisałem do p. Sławka Łanieckiego - dyr. NOK-u, odnośnie utrzymania działalności kina. Zaznaczyłem, iż byłoby wspaniale, gdyby raz po raz, były wyświetlane filmy i właśnie niekoniecznie te kasowe. Wiem skąd indziej, że szkopuł polega na tym, iż dystrybutorzy nie chcą wynajmować filmów na weekend, a wynajęcie na tydzień wiąże się z dużą opłatą, której nie spłacą bilety, ponieważ w dni powszednie kina w Nakle nie zapełni się. Jednym z powodów dla którego warto utrzymać to nasze małe kino, jest fakt, iż nie musieli byśmy jeździć do Bydgoszczy, gdzie w multiplexach panuje smród popcornu i jest tak głośno, że wychodzi się ogłuszony. Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że ten objaw ogromnego braku wychowania dotarł także i do nas, otóż ostatnio na "Awatarze", w NOK-u oczywiście, pojawiły się grupki "gówniarzerni" płci przeważnie damskiej, z torbami wypełnionymi chipsami i czym tam jeszcze i szeleszcząc przez cały czas projekcji skutecznie odbierały przyjemność z oglądania filmu, nie wspomnę już o ciągle dzwoniących telefonach i głośnych rozmowach. Szczytem bezmyślności była pewna rodzinka w składzie tatuś, mamusia, córeczka ok.15 lat i córeczka ok 5-6 lat !!!, którzy rozsiedli się bezpośrednio za nami i w momencie rozpoczęcia projekcji tatuś zaczął czytać tekst pojawiający się na ekranie. Kiedy zwróciłem jemu uwagę, czy przyszedł film oglądać, czy opowiadać? odrzekł- no co, córce czytam! Wyobrażacie to sobie ? Jednak chyba zrozumiał i już więcej nie było go słychać . Uważam, że Szanowni Forumowicze, którym zależałoby, aby kino w Nakle istniało, powinni w swoim imieniu napisać do NOK-u coś w rodzaju petycji. Pozdrawiam wszystkich i przepraszam jeżeli kogoś nudziła lektura moich wywodów.:bye2:
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 14:16 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
ja nie rozumiem o co tutaj za bardzo chodzi. kino macie weekendowe ale cos sie w nim dzieje. teraz byl avatar gdyby nie to to byscie pisali ze same starocie w tym kinie. nie ma sie do czego przyczepic to do ludzi (za ktorych kino juz nie odpowiada) Jestem ciekawy co dokladnie do slawka napisales i co ma ci odpowiedziec niby bo kino funkcjonuje
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 16:18 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
Zgadzam się z Fladermaus'em. Kino w NASZYM mieście działa tyle na ile pozwala budżet, ekipa z domu kultury robi co tylko może żeby coś się działo. Sam słyszałem wiele razy, że w Nakle nic się nie dzieje, że jest kino w którym jak już coś jest to jest to jakiś film z przed kilku miesięcy albo nawet lat. Od jakiegoś czasu Adam z NOKu ogarnia coraz to lepsze filmy i też jest źle. Wg mnie wszystkim ludziom się nie dogodzi. Sądzę, że wszystko idzie w dobrym kierunku tylko trzeba poczekać na efekty. Pozdrawiam
Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 119 Skąd: Samostrzel
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 20:24 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
To prawda, że pan Adam robi pewnie co może, ponieważ jest ograniczony budżetem, co nie zmienia faktu, że kino działa okazjonalnie, a nie weekendowo (widać, iż Fledermaus nie jest z Nakła lub okolicy). Ten Awatar to wielki wyjątek, a mnie proszę nie posądzać o malkontenctwo. Jestem bardzo zadowolony, że po długim czasie kino coraz częściej wyświetla filmy i mam wielką nadzieję, że wysiłki "ekipy z domu kultury" nie pójdą na marne, lecz potencjalny klient odzwyczajony od regularności repertuaru, nie będzie szukał tejże rozrywki w Nakle, a pojedzie np. do B-szczy. Gdy film w kinie wyświetlany jest okazjonalnie, to trzeba sporo nakładu, aby ewentualnych chętnych poinformować o mającym się odbyć seansie, aby zapełnić widownię, a gdy to staje się regułą to widz sprawdza tylko, czy dany film go interesuje i albo korzysta z oferty, albo nie. Do Fledermaus'a - czytasz tak samo (szybko) jak piszesz? Trudno się czyta Twoją wypowiedź, ponieważ ze znaków interpunkcyjnych zastosowałeś, aż trzy kropki. Czego nie rozumiesz? Pobieżnie napisałem co było przedmiotem mojego pisma do p. Łanieckiego, nie będę tutaj cytował i nie oczekuję od niego odpowiedzi, a że przy okazji napisałem co mnie spotkało w kinie............. no cóż, od tego jest właśnie forum, nie uczyniłem nic nietaktownego. Pozdrawiam serdecznie !! Ps. proszę nie doszukiwać się żadnych osobistych aluzji, ani uszczypliwości.
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:20 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
dla twojej wiadomosci jestem z nakla i "mozna powiedziec ze pracuje w noku" poza tym na emisje weekendowa to nie ma szans bo ludzie nie przyjda w takiej ilosci zeby kino zarobilo. Filmy sa srednio raz na 2 tygodnie, a i tak nie chodzicie:no: Na twoim miejscu tez nie oczekiwalbym odpowiedzi na maila bo nawet sam nie wiesz co mieliby ci odpowiedziec
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 21:25 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
A mi brakuje odpowiedniej reklamy ! "Pół roku temu" widziałem jakiś plakat o filmie w nakielskim kinie, po za tym nic innego. Czytając nakielskie gazety szybko przechodzę do działu sportowego, więc mogłem czegoś nie zauważy.
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka"
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 22:12 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
Fledermaus, odnoszę wrażenie, że przy Twoich odpowiedziach na niektóre posty kieruje Tobą złość. Wyluzuj troszeczkę. Szkoda zdrowia na stres .
Jeśli chodzi o reklamę, to ja mam pewien pomysł.
Funkcjonuje radyjko, więc dlaczego np. nie urządzać jakichś konkursów, w których nagrodą byłby bilet do kina?
Radia to nic nie kosztuje, NOK-u tym bardziej, a reklama kina roznosi się bardzo szybko i do tego w naturalny sposób. I tyle w tym temacie.
Nie można nikogo zmusić do chodzenia do kina ani, tym bardziej, narzekać, że nie chodzi. Potrzeby wśród ludzi trzeba umieć kreować.
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 22:22 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
Mimo szczerych chęci, chciałbym posłuchać radia, ale nie mam jak. A już wspominałem kilkakrotnie, że online nie da się słuchać, bo coś jest chyba nie tak z tym plikiem, który jest udostępniony w sieci.
---
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 22:37 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
Dobra, działa. Musiałem zaktualizować Winampa. Fledermaus, teraz strzeż się . Zweryfikuję to wszystko, o czym pisałeś na temat radia, NOKu, kina, itp .
---
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 00:09 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
Nie ma co się denerwować i czepiać, wystarczy poczekać i uwierzcie mi będzie dobrze. Panowie akustycy Gieniu i Paweł z NOku ( wielkie pozdro dla Was ) poszukują rozwiązania modernizacji nagłośnienia w kinie także powtarzam wszystko idzie w dobrym kierunku. Wiadomo, że niektórzy jeżdżą do BDG na film bo zależy im na efektach specjalnych a do tego musi być dobre nagłośnienie. Ja osobiście widzę progres w NASZYM mieście i tego trzeba się cieszyć. A jeśli chodzi o tą fatalną sytuację w kinie podczas seansu to nie mam pojęcia co trzeba by zrobić, aby ludzie zaczęli szanować czyjąś pracę no i siebie na wzajem.
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 08:54 RE: Czy brakuje Wam kina w Nakle?
prawda jest taka ze jak ktos siedzi w tym noku i widzi ile ludzie pracuja zeby poprawic stan rzeczy to sam dopiero zaczyna szanowac i przestaje marudzic
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum