|
Oburzeni ceną za kserokopię |
| Autor |
Wiadomość |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 20:46 Oburzeni ceną za kserokopię
|
|
|
No zarządzanie nowego dyrektora... nowe standardy.. 6zł poszukanie kartoteki i 0,45zł za każdą stronę.
Gazeta Powiat Nr 8 z dnia 24.02.2010
 |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 21:11 RE: Oburzeni ceną za kserokopię
|
|
|
| no niestety na czyms trzeba lody krecic. Nie da sie dostac duzej kasy za leczenie to trzeba pozyskac inne prywatne srodki |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 23:01 RE: Oburzeni ceną za kserokopię
|
|
|
Ksero jednej strony kosztuje 40 groszy? Jak coś, to zapraszam do mnie . Nawet wydrukuję Wam taniej w wysokiej jakości.
A tak poważnie rzecz ujmując to trochę przegięcie. Jak rozumiem, w szpitalu jest bałagan w papierach i znalezienie odpowiedniego jest po prostu czasochłonne. Dlatego też pewnie jest tam zatrudniona osoba na pełen etat w charakterze wyszukiwaczki (wyszukiwarki? ) zapodzianych dokumentacji. I stąd pewnie ten koszt, który ma pokryć koszt utrzymania tego etatu. |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 13:00 RE: Oburzeni ceną za kserokopię
|
|
|
| niestety to nie tak wyszukanie czesto zajmuje 20 sekund ale moze sie okazac ze posiada sie kilka kart bo jedna kiedys zaginela i zalozono 2. kiedys dowiedzialem sie ze ja posiadam 3 karty bo pani sobie poszukala wszystkie i co 6 *3 mam placic??? za ich niekompetencje?? |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
Piotr
Stały Bywalec

Wiek: 46 Dołączył: 19 Mar 2010 Posty: 119 Skąd: Samostrzel
|
Wysłany: Sob 20 Mar, 2010 10:29 RE: Oburzeni ceną za kserokopię
|
|
|
Nie ma żadnego wyszukiwania kartotek, procedura jest taka sama jak przy normalnej rejestracji do lekarza- podajesz nazwisko, miejscowość i pani w okienku podaje kartotekę, wszystko odbywa się szybko i przyjemnie dopóki nie trafisz piętro wyżej w celu skserowania swoich dokumentów, gdzie wiecznie obrażona i nie mająca na nic czasu "osoba" (bo słowo pani do tej osoby w ogóle nie pasuje), zaczyna wzdychać i przewracać oczami, że przyszedł następny petent i znowu czegoś chce. Kto tego doświadczył wie o czym mówię, na samą myśl, iż będę musiał się tam udać mam dreszcze.[hr]
A cena jest rzeczywiście porażająca |
| Ostatnio zmieniony przez Piotr Sob 20 Mar, 2010 10:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pią 26 Mar, 2010 16:59 RE: Oburzeni ceną za kserokopię
|
|
|
Dziś korzystałem z przychodni w Bydgoszczy, tam także zauważyłem karteczkę, iż za każdą kserowaną stronę z kartoteki pacjenta płaci się 0,38gr... ale nic nie było na temat szukania kartoteki w bazie |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
|
|