FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Oburzeni ceną za kserokopię
Autor Wiadomość
Michał 
Administrator

Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 20:46   Oburzeni ceną za kserokopię

No zarządzanie nowego dyrektora... nowe standardy.. 6zł poszukanie kartoteki :sc: i 0,45zł za każdą stronę.

Gazeta Powiat Nr 8 z dnia 24.02.2010

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 21:11   RE: Oburzeni ceną za kserokopię

no niestety na czyms trzeba lody krecic. Nie da sie dostac duzej kasy za leczenie to trzeba pozyskac inne prywatne srodki

jozin 
wujek admin

Wysłany: Nie 14 Mar, 2010 23:01   RE: Oburzeni ceną za kserokopię

Ksero jednej strony kosztuje 40 groszy? Jak coś, to zapraszam do mnie ;) . Nawet wydrukuję Wam taniej w wysokiej jakości.

A tak poważnie rzecz ujmując to trochę przegięcie. Jak rozumiem, w szpitalu jest bałagan w papierach i znalezienie odpowiedniego jest po prostu czasochłonne. Dlatego też pewnie jest tam zatrudniona osoba na pełen etat w charakterze wyszukiwaczki (wyszukiwarki? :) ) zapodzianych dokumentacji. I stąd pewnie ten koszt, który ma pokryć koszt utrzymania tego etatu.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 15 Mar, 2010 13:00   RE: Oburzeni ceną za kserokopię

niestety to nie tak wyszukanie czesto zajmuje 20 sekund ale moze sie okazac ze posiada sie kilka kart bo jedna kiedys zaginela i zalozono 2. kiedys dowiedzialem sie ze ja posiadam 3 karty bo pani sobie poszukala wszystkie i co 6 *3 mam placic??? za ich niekompetencje??

Piotr 
Stały Bywalec

Wysłany: Sob 20 Mar, 2010 10:29   RE: Oburzeni ceną za kserokopię

Nie ma żadnego wyszukiwania kartotek, procedura jest taka sama jak przy normalnej rejestracji do lekarza- podajesz nazwisko, miejscowość i pani w okienku podaje kartotekę, wszystko odbywa się szybko i przyjemnie dopóki nie trafisz piętro wyżej w celu skserowania swoich dokumentów, gdzie wiecznie obrażona i nie mająca na nic czasu "osoba" (bo słowo pani do tej osoby w ogóle nie pasuje), zaczyna wzdychać i przewracać oczami, że przyszedł następny petent i znowu czegoś chce. Kto tego doświadczył wie o czym mówię, na samą myśl, iż będę musiał się tam udać mam dreszcze.[hr]
A cena jest rzeczywiście porażająca :( :no:
Ostatnio zmieniony przez Piotr Sob 20 Mar, 2010 10:31, w całości zmieniany 1 raz  

Michał 
Administrator

Wysłany: Pią 26 Mar, 2010 16:59   RE: Oburzeni ceną za kserokopię

Dziś korzystałem z przychodni w Bydgoszczy, tam także zauważyłem karteczkę, iż za każdą kserowaną stronę z kartoteki pacjenta płaci się 0,38gr... ale nic nie było na temat szukania kartoteki w bazie ;)

Odpowiedz do tematu