Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pią 12 Mar, 2010 15:00 Nowe Karetki szpitala Nakielskiego.
|
|
|
Jak wiecie, a na pewno czasem słyszeliście w okolicach Nakła jeździ nowa karetka
| Nowy Szpital napisał/a: | Nowy Szpital w Nakle i Szubinie doceniając rolę nowoczesnego sprzętu w procesie udzielania pomocy medycznej pacjentom zakupił dwie nowoczesne w pełni wyposażone karetki ratunkowe oraz dodatkowe wyposażenie w sprzęt medyczny trzeciej karetki.
Inwestycja o wartości ponad 760 tyś zł przyczyni się do zwiększenia bezpieczeństwa pacjentów i zapewnienia większej skuteczności działań zespołów ratunkowych.
Oba ambulanse będą zabezpieczać teren całego Powiatu.
 |
No i odnośnie jazdy tej karetki mam małe "ale" - ma ona podwójną modulację sygnału dźwiękowego.... i nie wiem czy kierowcy tych karetek ciesząc się nową zabawką potrafią na sygnale dźwiękowym jechać o 20:00, 23:00 a nawet raz siedząc do późnej nocy słyszałem nadjeżdżający ambulans o 2:00 w nocy.
Ja się pytam czy za każdym razem muszą jeździć na tych sygnałach dźwiękowych, powiedzcie mi jakie jest zagrożenie dla jadącej karetki w ciemnościach przez wsie?? Skoro i tak widać wtedy doskonale sygnały świetlne... a oni non stop jadą na tym wzmocnionym sygnale....
Będąc w Niemczech wiele razy widziałem jak karetki jadące włączają sygnał dźwiękowy zbliżając się do skrzyżowań, bądź aut jadących przed karetką, nigdy nie słyszałem, aby jechali na sygnale dźwiękowym późno w nocy. A nasi kierowcy jak małe dzieci w nowej zabawce cały czas ...:no: |
_________________ Forum Nakło
 |
|