Przesunięty przez: Michał Pon 20 Cze, 2011 17:06 |
Zespoły w Nakle |
| Autor |
Wiadomość |
porzeczka
Nowicjusz

Wiek: 28 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 5 Skąd: Nakło/Poznań
|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 11:05 Zespoły w Nakle
|
|
|
| Ostatnio zastanawiałem się w czym Nakło jest "gorsze" od innych miejscowości często mniejszych z których wybijają się zespoły typu Kumka Olik (Mogilno), czy something like elvis (Szubin). Może wy wiecie ? |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 12:08
|
|
|
| Nie znam tych zespołów ale zapewniam, że w Nakle też są dobre. Po prostu o nich nie słyszałeś tak jak ja o tych z Mogilna i Szubina |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 12:10
|
|
|
Sie wiem czy gorsze. To statystyka. Jest raczej znany zespół z Szubina, Mogilna, ale nie ma z Nakła, Mroczy, Kcyni, Białośliwia, Wyrzyska, Białych Błót itd itd. Na tyle małych miast w którymś mogło się pojawić kilku młodych ludzi, którym się powiodło
Chociaż z drugiej strony ten Szubin... Może coś jest na rzeczy
| Fledermaus napisał/a: | | Nie znam tych zespołów ale zapewniam, że w Nakle też są dobre. Po prostu o nich nie słyszałeś tak jak ja o tych z Mogilna i Szubina |
Poważnie nie słyszałeś? Hmmm... SLElvis to kilka lat temu raczej, ale Kumka to dość na czasie (choć sam ich nie słucham) - i jeśli chodzi o "bycie znanym" gdzieś poza powiatem, to Elvisów nie przebija chyba żaden zespół z Nakła. No, może Novotvór |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
| Ostatnio zmieniony przez Krzych Pon 24 Maj, 2010 12:14, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
rafael86
Początkujący

|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 12:12
|
|
|
Rock w Nakle umarł , dlatego nie słyszałeś
Teraz nadszedł czas na Broda & Diablo dance |
_________________ Ruch jest najprostszym i najczęstszym ze zjawisk w przyrodzie |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 12:28
|
|
|
Fajnie grają, to prawda. Ale wypromowanie takiego zespołu, choćby na skalę powiatową, to też inna sprawa. Mi cały czas w głowie siedzi pewien koncert w NOKu - gdy wspomniany Novotvór jeszcze potrafił co nieco zdziałać, ale już Ściana Dźwięku, grająca spokojniejszą i... mniej porywającą muzykę, na deskach amfiteatru nie mogła brylować
Myślę, że amfiteatr jest dobry na jakieś Lato z Radiem, De Mono albo Formację Nieżywych Schabów. Sala kinowa - na jakieś akademie "ku czci" i tym podobne wydarzenia. A miejscem na klimaty takie jak Crumpets może być najwyżej Marley Club - pamiętam tam pewien niezły przegląd metalowy przed kilkoma laty i śmiem twierdzić, że w amfiteatrze wypadłby blado. |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
porzeczka
Nowicjusz

Wiek: 28 Dołączył: 18 Maj 2010 Posty: 5 Skąd: Nakło/Poznań
|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 17:12
|
|
|
| Ale czy w Nakle lub okolicznych wioskach nie ma ludzi z ogromnym potencjałem ? wątpię... ludzie są coś zdziałać ale po pierwsze nie mają gdzie grać w dogodnych do grania warunkach. Po drugie nie mają za bardzo gdzie z danym materiałem już zrobionym wystąpić. A wiadomo że początkujący zespół nie pojedzie do Warszawy zagrać swojego pierwszego koncertu tylko spróbuje swoich sił na własnym podwórku. Tylko na własnym podwórku nic się nie dzieje... |
|
|
|
 |
rafael86
Początkujący

|
Wysłany: Pon 24 Maj, 2010 21:56
|
|
|
| Disco Polo zawsze się sprzeda, radzę w tej dziedzinie spróbować się wykazać. Grunt podatny, jest gdzie grać, nic tylko kręcić $$$ |
_________________ Ruch jest najprostszym i najczęstszym ze zjawisk w przyrodzie |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
|
|
|
 |
paniekierowniku
Stały Bywalec

Wiek: 21 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 213 Skąd: Z Brzydgoszczy
|
Wysłany: Pon 28 Mar, 2011 20:23
|
|
|
Nie tylko Crumpets odnosi jakiś sukces..
Terapeutyka również.
Proszę bardzo. Zakwalifikowali się decyzją jury do Kataru 2011.
|
_________________ Pozdro! |
|
|
|
 |
wyrocznia6
Początkujący

|
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 13:10
|
|
|
Az musialem sie zarejestrowac jak zobaczylem ten temat. No doslownie zespolow w nakle nie ma. Wiecie moze co jest przyczyna takiego stanu rzeczy ? To ze nie ma salek ani miejsc pod nie, a szanowna instytucja jaka jest nok nie potrafi zaadaptowac chocby jednego pomieszczenia i udostepnic chocby podstawowego sprzetu. Prosze bardzo.
Mam nadzieje ze wraz ze zmiana dyrektora noku ta sytuacja ulegnie poprawie. |
|
|
|
 |
paniekierowniku
Stały Bywalec

Wiek: 21 Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 213 Skąd: Z Brzydgoszczy
|
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 15:46
|
|
|
| Salka w NOKu jest. Sprzęt jakiś się znajdzie, ale głównie nagłośnieniowy. Zespoły mogą przychodzić sobie na próby, tylko muszą się dogadać z dyrektorem. Co prawda nie za często bo w salce "muzycznej" odbywają się również inne zajęcia tj. np. nauka gry na gitarze prowadzona przez Pana Zbyszka. Ale w dzisiejszych czasach jak się umie liczyć to trzeba liczyć na siebie i jak ktoś będzie chciał grać i zainstnieć to zrobi to bez NOKu. |
_________________ Pozdro! |
|
|
|
 |
wyrocznia6
Początkujący

|
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 13:53
|
|
|
| Tak tylko nok ma w tym pomagac. Nie kazdego stac na wynajecie salki albo innego pomieszczenia. Nie mowiac o podstawowych rzeczach jak mikrofony i wzmacniacze do wokalu ktorych nok posiada, a jesli posiada to sie nimi nie dzieli. |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 16:59
|
|
|
| Dzieli się ale trzeba coś sobą reprezentować a nie tylko żądania bo ktoś ma. Byle kto na pewno nie będzie miał udostępnionego sprzętu ( myślę tutaj o zniszczeniu go, bo źle używany był np.) |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
wyrocznia6
Początkujący

|
Wysłany: Pon 18 Lip, 2011 23:44
|
|
|
Nie potrzebuje nikt gitarzysty z własnym nagłośnieniem i solidnym backlinem ? |
|
|
|
 |
Sejtan80
Początkujący

|
Wysłany: Wto 19 Lip, 2011 12:15
|
|
|
| porzeczka napisał/a: | | Ostatnio zastanawiałem się w czym Nakło jest "gorsze" od innych miejscowości często mniejszych z których wybijają się zespoły typu Kumka Olik (Mogilno), czy something like elvis (Szubin). Może wy wiecie ? |
| Fledermaus napisał/a: | | Nie znam tych zespołów |
Gdyby to byli DJ Kumka Olik i DJ Something Like Elvis, to pewnie znałbyś.
| Krzych napisał/a: | | Elvisów nie przebija chyba żaden zespół z Nakła. No, może Novotvór |
No chyba żartujesz.
| Krzych napisał/a: | | miejscem na klimaty takie jak Crumpets może być najwyżej Marley Club |
Sala konferencyjna w NOKu też jest nienajgorsza.
| rozbojniczka napisał/a: | | Z mocniejszych zespołów jest jeszcze Blind |
Muszę Cię rozczarować, oni już nie istnieją. |
_________________ Radio Nakło rządzi!!!! Wchodzić na: www.radio.naklo.pl
 |
|
|
|
 |
|
|