Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 12:18 Duże bezrobocie, ale nie największe
Jak wynika z opublikowanego przez Powiatowy Urząd Pracy w Nakle raportu na temat bezrobocia w województwie, nakielski powiat charakteryzował się bezrobociem na poziomie 21,8%.
W gorszej sytuacji są między innymi powiaty: Lipno 24,4%, Grudziądz (ziemski) 24,1%, Włocławek (ziemski) 23,7%, Sępólno Krajeńskie 22,7% czy Żnin 22,4%.
Oczywiście powiat nakielski nie ma czym się pochwalić, bo wynik na pewno nie jest optymistyczny, ale warto też spojrzeć w ten sposób, że są miejsca bardziej zagrożone...
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 15:48 RE: Duże bezrobocie, ale nie największe
Odnośnie wielkości bezrobocia, tutaj niestety muszę zarzucić naszym władzą bierność w pozyskiwaniu firm produkcyjnych. Taką nadzieje dawała niby ta strefa ekonomiczna koło ZNTK Paterek, no ale jak miały tam firmy inwestować skoro nie ma żadnej infrastruktury.... wielkim minusem jest stawiane kolejnych marketów, ale żeby wydawać pieniądze najpierw trzeba mieć je gdzie zarabiać.... jedna z firm w Nakle będzie też opuszczać miasto, no ale całe szczęście w granicach gminy i miasta... pamiętam, że jednym z pomysłów było po zbudowaniu obwodnicy miasta utworzenie strefy przemysłowej w granicach obwodnicy... no ale to poruszę w innym temacie
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010 20:54 RE: Duże bezrobocie, ale nie największe
Szczerze Powiem ,że bezrobotny jestem od czasu jak wyszedłem z wojska... dopiero w lipcu przyznano mi zasiłek...
A kurs na którym mi zależało opublikowany został dopiero w styczniu na dodatek zapisy są w maju a rozpoczęcie kursu w czerwcu jak znam,życie do tego czasu pewnie coś znajdę i kurs przepadnie a szkoda ...
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
W porównaniu z ubiegłym miesiącem przybyło 102 bezrobotnych, co jest informacją zatrważającą, zważywszy, że łącznie bezrobotnych jest około 2500!
Ma ktoś pomysł, skąd ci nowi bezrobotni się wzięli?
---
Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 11:35 RE: Duże bezrobocie, ale nie największe
bezrobocie w nakle spokojnie siega 30 % cala masa ludzi jest poprostu niezarejestrowana sam znam 7 takich osob ( w statystykach pup sa oni jako pracujacy - bo sie poprostu nie zglaszaja)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum