FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Radio Nakło - 107,5 Mhz
Autor Wiadomość
jozin 
wujek admin

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 18:30   Radio Nakło - 107,5 Mhz

Mam pytanko odnośnie tego radia. Czy ono w ogóle jeszcze istnieje?

Niestety, mój kontakt z Nakłem ograniczył się do minimum, a co za tym idzie, nawet nie mam okazji słuchać radia.

Po stronie www widzę, że istnieje, aczkolwiek ta żółć bijąca w oczy trochę odrzuca... Sami spójrzcie zresztą:

http://www.radio.naklo.pl/

Jak widzę, strona jest w budowie (od kiedy?). Jak zauważyłem, jest ona w budowie od zawsze, więc wygląda na to, że to jest ona bardzo wyczerpująca.

Na stronie jest odnośnik do playlisty, na wypadek, gdybym chciał sobie posłuchać online. I co z tego? Ano nic, ponieważ żadnej audycji nie ma...

Powiedzcie coś o tym radiu, co się dzieje i w ogóle, bom ciekaw.

Michał 
Administrator

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 18:32   RE: Radio Nakło

E-mail wysłany, cisza. Sam przyznaję nigdy nie ustawiłem tego radia u siebie ani w aucie, ani w domu.... tak jakoś nie mogę się przemóc.... wierny od 20 lat Trójce.
No ale chyba jako admin raz się skuszę, aby móc się później wypowiadać.

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010 21:03   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

U mnie w domu zawsze walka - z RN wytrzymję najwyżej audycje ze starą muzyką (Sinatra itp.), więc kiedy mogę, włączam Trójkę. Zwłaszcza w niedziele można zauważyć przepaść między stacjami: rano jakieś Ślunskie Szwogry, po południu Marcin Kydryński. I nie ma o czym mówić ;)
Aha, sprawdzałem - strumieniowe nadawanie działa (gxine na slackware linux)
Ostatnio zmieniony przez Krzych Nie 14 Lut, 2010 21:05, w całości zmieniany 1 raz  

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Nie 28 Lut, 2010 14:39   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

A wiec juz wam tlumacze. Audycje sa tylko zeby wiedziec czy sa to niestety trzeba sluchac :-) a nie radiowej trojki i mowic ze nie ma audycji. Od rana do godziny 14 audycja prowadzona przez 2 prezenterow zmieniaja sie o 11 30. Po poludniu w poniedzialki czadlista o ile sie nie myle cos kolo 18 metalowe brzmienia prowadzi Rafal Popowski - czasami popoludniami przychodzi i tez prowadzi audycje. A piatki od 18 do to klubowe brzmienia w audycji Club Time oto strona programu http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ wiec jest cos

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Nie 28 Lut, 2010 23:07   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

Ależ pisałem że strumieniowe nadawanie działa, tym bardziej w eterze. Nikt nie mówił, że nie ma audycji, tylko jozin nie mógł odpalić strumienia internetowego. Nie trzeba się obrażać. Ale dzięki za informacje. Ciągnąc temat: a co jest w inne dni tygodnia? Też jakoś tematycznie?

Michał 
Administrator

Wysłany: Nie 28 Lut, 2010 23:16   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

Witam Fledermaus

Tak jak powyżej Krzych pisał, nikt nie kwestionuje istnienia radia, fajnie, że są zapaleńcy, którzy tworzą i prezentują swoją muzykę....może mnie skusi to do posłuchania chodź godzinki w tygodniu zobaczę. Ale tak jak Jozin podał, strona ciągle w budowie, nie można zbytnio się dowiedzieć co jest ramówką, jednak mamy przedstawiciela na naszym forum tego radia, więc pewnie coś więcej się dowiemy.

[size=x-small]PS. Czasem w audycji możesz wspomnieć o naszym forum :o [/size]

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 21:42   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

ramowka wyglada tak jak pisalem poniedzialki po poludniu kolo 18 lub 17 czadlista metalowe hity itp rock
w piatki od 18do20 klubowo
w normalne dni tygodnia od 9 do 14 Rydzyński i Zbigniew
do tego popoludniami czasami siedzi Rafal Popowski
Sobota chyba od 9 do 13 Rydzynski muzyczne biesiadne klimaty - pozniej tez cos chyba jest w tym stylu ale nie jestem pewny.
niedziala chyba od 9 do 13 dla was gram u szczepaniaka - to chyba kazdy zna klimat

ostatnio poprawila sie jakosc strumienia nadawanego w necie wiec mozna juz tego jakos sluchac a co do strony radia to ciezka sprawa ale moze cos powstanie juz w tym roku aczkolwiek ciezko bedzie

No a bynajmniej dziala teraz nadawanie w necie wiec moze chwilowo cos nieczynne bylo
Ostatnio zmieniony przez Fledermaus Pon 01 Mar, 2010 21:44, w całości zmieniany 1 raz  

Michał 
Administrator

Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 22:06   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

No włączyłem... słychać słychać ;)

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 12:18   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

Rozmawialem dzisiaj co ze strona radia i otrzymalem odpowiedz ze strona sie juz buduje na calego ( wiem ze troche smieszne ) beda przygotowane 3 wersje strony i wybrana ta odpowiednia. Miejmy nadzieje ze cos tam jednak dzialaja

jozin 
wujek admin

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 13:11   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

Rzeczywiście, zabawna odpowiedź :) .

A kiedy można spodziewać się debiutu strony w sieci?

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 13:45   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

nie smialem zadac tego pytania hehee. Nie no tego oczywiscie nikt nie wie ale jak sie pytalem w grudniu to slyszalem odpowiedz ze informatycy pracuja nad strona noku i pozniej zajma sie strona radia. Strona noku rzeczywiscie powstala. Teraz otrzymalem odpowiedz ze juz strony sa na ukonczeniu niby i bedie trzeba jakas wybrac i wtedy bedzie zamieszczona ( data nieznana )

jozin 
wujek admin

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 13:51   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

Za dużo się nie napracowali nad stroną NOKu, która jest zrobiona na darmowej Joomli, a wizualnie odpycha. No, ale o gustach się nie dyskutuje, więc nie powiem już nic więcej na temat tej witryny.

Skoro tak ciężko pracują nad stroną radia, to ja już sobie próbuję wyobrazić jak ona będzie wyglądała...

Reasumując, mam nadzieję, że strona radia będzie wyglądała INACZEJ niż strona NOK.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Czw 11 Mar, 2010 15:21   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

na to bym nie liczyl. Ja bym sie cieszyl jak wogole cos powstanie niech beda jakies aktualnosci ramowka i strony programow i tyle ( niech chociaz cos jest ) a nie ZŁOTO :sc:

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Sob 20 Mar, 2010 10:51   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

Heh, CMSy to dobry pomysł, zwłaszcza jeśli do dopisania jednej notatki nie mają być wołani informatycy. Problem tylko w tym, że nie każdy informatyk to także grafik, więc layouty są jakie są...

jozin 
wujek admin

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010 22:41   RE: Radio Nakło - 107,5 Mhz

Jest gdzieś dostępna jakaś ramówka radia?

Jeśli strona radia nie funkcjonuje (i pewnie jeszcze długo nie będzie) to może, Fledermaus, zdobyłbyś ją i umieścił tutaj? Myślę, że masy będą Ci wdzięczne.

Odpowiedz do tematu