|
Komunikacja w Nakle |
| Autor |
Wiadomość |
jaromir
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 15:59 Komunikacja w Nakle
|
|
|
Witam serdecznie
Domyślam się, iż wielu z was jest szczęśliwymi użytkownikami "czterech kółek". Jak wiecie parkowanie w naszym mieście to jedna wielka udręka. Jednak czasami mam wrażenie, że niektórzy nie znają się na znakach... A co najcudowniejsze, iż tacy ludzie łamią przepisy w środku dnia a nasz policja przejeżdża obok udając iż nic nie widzą. Oto przykłady...
Ul bydgoska od strony rynku jest zakaz zatrzymywania się... codziennie stoją tam samochody prawie cały dzień i nic!!! W dodatku rozkłada się jedna z kwiaciarni na chodniku i zamiast szerokiego chodnika robi się ciasna klitka tylko na jednego człowieka.
Ostatnio przez pół dnia stał na chodniku przez sklepem Żabka ładny nowiuśki mercedes... i nic ... policja ślepa. Pewnie bali się, iż to ktoś wpływowy ( może kolega naczelnika ) i będzie po premii...
Wyjazd z ulicy gimnazjalnej na ulicę dąbrowskiego. To jedna wielka tragedia!!! W dodatku iż często staje prawie na skrzyżowaniu samochód dostawczy do dużego sklepu AGD ... Raz byłem zmuszony ostrzec kierowcę takiego samochodu, że zadzwonie po straż miejską, bo zostawił ok 30 cm przejścia a ja z wózkiem i dzieckiem miałem się przeciskać na drugą stronę ulicy pomiędzy ciasno stojącymi samochodami.
Drugą "niedogodnością" na tym skrzyżowaniu są dostawy do sklepu meblowego po lewej stronie - robią to o każdej porze dnia jak im się podoba. Wyjazd w takim przypadku to taka można powiedzieć rosyjska ruletka bo nie wiesz co ciebie czeka jak ruszysz...
Nie wspomnę o "brawurowym" parkowaniu samochodów z jakim można się spotkać na ul. dąbrowskiego przy bibliotece i okolicach... Nie wiem czy mam się śmiać czy już płakać bo to czasami jest po prostu oznaka idiotyzmu.
Innym problemem jaki zauważyłem to na pewno skrzyżowanie ul. bartkowskiego i bydgoskiej. Wyjeżdżając z barktowskiego na byd. to z prawej strony mamy strasznie ograniczone ( a raczej nic nie widać ) pole widzenia na nadjeżdżających z ul potulickiej. Samochód nadjeżdżający z tej ulicy widać w ostatniej chwili bo przeszkadzają krzewy.
Moim zdaniem powinno wprowadzić się potulicką jako ulicę podporządkowaną. W takim wypadku osoba jadąca z góry z ul bydgoskiej nie musi w taki sposób wykręcać głowy w lewo ( kto jechał tamtędy choć raz wie o co chodzi) patrząc czy coś z dołu jedzie, a ci wyjeżdżający z bartkowskiego by też mieli lepiej.
No ale to moim zdaniem... może jakieś propozycje... |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Sro 31 Mar, 2010 18:37 RE: Komunikacja w Nakle
|
|
|
wszyscy by musieli zwalniac przy potulickiej i zrobilby sie korek w godzinach szczytu a po bydgoskiej tej gornej czesci jezdzi malo pojazdow i kazdy daje sobie radie wiec w tym miejscu zostawilbym tak jak jest
gimnazjalna-dabrowskiego tam faktycznie tragedia jest. Co sie tam dzieje to przechodzi ludzkie pojecie nie wjezdzam na to skrzyzowanie zeby ci z gimnazjalnej mogli wyjechac bo 5 metrow dalej ludzie przez pasy przechodza i nigdzie nie pojade . Co mnie spotkalo?? zostalem wytrabiony i wyprzedzony - tak wyprzedzony podczas przechodzenia tych pieszych. Nie wazne bylo dla tego kierowcy ze zablokowal i tak trudny wyjazd. Ludzie nauczmy sie kozystac z drogi sami na niej nie jestesmy |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
rob
Początkujący

|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 17:28
|
|
|
Moim zdaniem ruch mozna by było przywrócić do pierwotnego stanu.Nie bylo wtedy takiego motłochu.
Praktycznie zaczęło się ze zmianą ruchu tuż przed wybudowaniem nowej remizy strażackiej.Tu stop tam stop i gotowe korkowanie "centrum"co za tym idzie podwyższenie stężenia szkodliwych gazów dla mieszkańców pobliższych ulic.
Miejmy nadzieję,że szybko wybudują obwodnicę,która by odciążyła centrum.
Nigdy nie myslałem że w Nakle beda takie korki jak w Bydzi. |
_________________ rob |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sob 27 Lis, 2010 00:08
|
|
|
Żona właśnie jechała ostatnio przez most cukrowski, podobno znowu zwężyli przejazd, czy to prawda |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sob 27 Lis, 2010 00:15
|
|
|
No to może, żonce się przewidziało.. zawsze ma stracha tamtędy jeździć, boi się, że lusterka pogubi.
Fakt kiedyś rodziców VW Polo przejechałem na pewniaka... no i zostało wspomnienie, po prawym lustrze |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Sob 27 Lis, 2010 10:27
|
|
|
| Miejmy nadzieje,że dzieki inwestycji PÓŁNOCNA OBWODNICA nasz most zostanie wyremontowany |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Sob 27 Lis, 2010 11:59
|
|
|
Michał, nie tylko twoja żona boi się tam jeździć. Ja co prawda jako kierowca jeszcze tam nie jechałam, ale nawet jak tata prowadzi, to się boję, czy to aby się nie zawali...
Moim zdaniem powinni to wyremontować. |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię! |
|
|
|
 |
Czytelnik
Stały Bywalec

|
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 12:07
|
|
|
Palny na nowe miejsca parkgingowe:
źródło Nakielski Czas
źródło Nakielski Czas |
_________________ Trochę tu trochę tam... |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Czw 08 Wrz, 2011 12:12
|
|
|
| Co to znaczy przejmować tereny "od kolei". Tam są dziesiątki różnych spółeczek i dobrze by było wymienić, od kogo w rzeczywistości są przejmowane te tereny. Taką lekką nierzetelność dziennikarską dostrzegam. |
|
|
|
 |
|
|