Mam dość poważne zapytanie. Jak wiemy, w gminie dość dobrze funkcjonuje Browar Krajan. Moje pytanie jest następujące: gdzie jest możliwość zakupu tego piwa?
Oczywiście tu nie chodzi o reklamę, a jestem po prostu ciekawy. Wszędzie dostępne są te najbardziej popularne piwa, tymczasem nigdzie nie mogłem znaleźć nakielskiego. Czy oni produkują na eksport czy do jakichś marketów na drugim końcu polski?
To samo pytanie dotyczy cukru z Cukrowni w Nakle. Kiedyś przypadkiem zdarzyło mi się trafić na nakielski cukier w zachodniopomorskim, ale czy w Nakle jest możliwość kupienia go?
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Ja wiem co oni mają za wyroby i muszę przyznać, że to jest całkiem dobre, zwłaszcza to Irlandzkie, o którym mówisz .
Jak wiesz, Krajan jest jednym ze sponsorów nakielskich szachistów, więc znać to powinienem .
Zastanawiam się jedynie gdzie można je kupić, bo tego nie wiem... A nie wierzę, że tylko w sklepie przy browarze...
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
[quote='Michał' pid='217' dateline='1265402678']
ale kapslami na planszy nie przesuwacie :biggrin2:
Nie zdarza nam się. Pamiętam jednak wielokrotnie po turniejach mieliśmy zgrzewki. Fajne to były czasy...
No nic, mam nadzieję, że ktoś mi odpowie na pytania odnośnie cukru i piwa, bo one mnie naprawdę nurtują. A Ciebie nie, Michał?
---
no jak wyżej pisałem, czasem z żoną kupimy u nas w sklepie któreś z piwek wyżej wymienionych, ale z tego co się orientuje... oni chyba nie robią ich przy każdym ważeniu kadzi.
Good idea . Jak dostaniesz odpowiedź to wrzuć ją na forum, ok?
---
Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i troską o ich brak w nakielskich sklepach, niestety hurtownie które dostarczają produkty piwne do sklepów nie wykazują chęci ich sprzedaży , tłumacząc się , brakiem zainteresowania naszymi produktami odbiorców detalicznych . Z drugiej strony Klient detaliczny nie ma możliwości zakupu naszego piwa w sklepach ,dlatego, że nie ma go na półce w sklepie, zresztą sami właściciele sklepów maja ograniczone środki na zakup produktów do swojego sklepu i zakupują te produkty ,które łatwo są zbywalne i nie dając jednocześnie zaistnienia naszym produktom i cała zabawa się zamyka. Ale mam nadzieje, że sytuacja ta się zmieni i świadomość hurtowników i detalistów się zmieni i nasze produkty będą bardziej dostępne.
Dariusz Mogiłka Krajan
no i taka szara nasza rzeczywistość, cudze chwalicie (Heineken itp) swego nie znacie
Co za lipa. Sprzedawcy nie wykazują zainteresowania, bo nie ma zainteresowania ze strony klientów. A rodowici nakielanie nawet nie wiedzą jakie rodzaje proponuje Krajan i jak w ogóle smakuje. Ciężko mi to pojąć.
Co to za problem zainwestować 50-100 zł w skrzynkę piwa i zobaczyć, czy ten browar zejdzie? Wystarczy informacja, że to jest piwko z nakielskiego browara i na pewno ludzi kupią. Choćby z ciekawości...
Również browar mógłby się trochę wykazać. Dołożyć do piwa jakieś gadżety (choćby w postaci papierowych podstawek do piwa) przy zakupie np. 4 piw...
Nie wiem, nie jestem wyedukowanym specem od marketingu i promocji, ale coś tutaj nie gra...
---
no ja w sumie o tych "rodzynkach" dowiedziałem od kolegów... bo Krajan, niestety źle mi się kojarzy z tym ich podstawowym piwem.... a może właśnie w dzisiejszej dobie łączenia się browarów właśnie takie małe niszowe powinny być "ostoją" dobrego smaku...
bo podobno w KP to jak jest zmiana na linii produkcyjnej z Lecha na Tyskie to jedno piwo przepłukują drugim
Jak dla mnie Krajan jest dużo lepszym piwkiem od marketowych wynalazków. Może nie jest to browar pokroju Heineken czy Grolsch, ale na pewno nie jest dużo gorsze naszych markowych browarów.
Oczywiście o gustach się nie powinno dyskutować, ale ja wyraziłem swój w trosce o dobro lokalnej firmy .
---
Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 21:52 RE: Pubowe pytanie
co do cukru to mozecie nawet nie wiedziec ale czasami w tesco u nas mozna go spotkac. kiedys funkcjonowal sklep przy magazynie ale mozna bylo kupic tylko luzem 50 kg ( teraz juz chyba tego nie ma) a ogolnie to patrzec na etykietki skad jest cukier szczegolnie biedronka i tesco
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum