FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pubowe pytanie
Autor Wiadomość
jozin 
wujek admin

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:05   Pubowe pytanie

Mam dość poważne zapytanie. Jak wiemy, w gminie dość dobrze funkcjonuje Browar Krajan. Moje pytanie jest następujące: gdzie jest możliwość zakupu tego piwa?

Oczywiście tu nie chodzi o reklamę, a jestem po prostu ciekawy. Wszędzie dostępne są te najbardziej popularne piwa, tymczasem nigdzie nie mogłem znaleźć nakielskiego. Czy oni produkują na eksport czy do jakichś marketów na drugim końcu polski?

To samo pytanie dotyczy cukru z Cukrowni w Nakle. Kiedyś przypadkiem zdarzyło mi się trafić na nakielski cukier w zachodniopomorskim, ale czy w Nakle jest możliwość kupienia go?

Michał 
Administrator

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:14   RE: Pubowe pytanie

no to ja powiem od siebie :D ostatnio otworzyli sklep przy browarze.... ale nigdy tam nie byłem...

ja mogę polecić "Irlandzkie Zielone" :pijak: po nalaniu do szklaneczki wygląda jak coś z pokrzyw... ale smaczek zacny

poznałem smak "Irlandzkie Mocne" ciemne piwko, smakiem przypominające lekko Gussines'a

no reszty nie delektowałem, jednak cena powyższych piwek jest wysoka koszt koło 3,5zł ale jak mówię to jest do delektowania się...:smoke:

tu masz cały repertuar ich wyrobów :link:

jozin 
wujek admin

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:17   RE: Pubowe pytanie

Ja wiem co oni mają za wyroby i muszę przyznać, że to jest całkiem dobre, zwłaszcza to Irlandzkie, o którym mówisz :) .

Jak wiesz, Krajan jest jednym ze sponsorów nakielskich szachistów, więc znać to powinienem :) .

Zastanawiam się jedynie gdzie można je kupić, bo tego nie wiem... A nie wierzę, że tylko w sklepie przy browarze...

Michał 
Administrator

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:44   RE: Pubowe pytanie

ale kapslami na planszy nie przesuwacie :biggrin2:

jozin 
wujek admin

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:50   RE: Pubowe pytanie

[quote='Michał' pid='217' dateline='1265402678']
ale kapslami na planszy nie przesuwacie :biggrin2:

Nie zdarza nam się. Pamiętam jednak wielokrotnie po turniejach mieliśmy zgrzewki. Fajne to były czasy...

No nic, mam nadzieję, że ktoś mi odpowie na pytania odnośnie cukru i piwa, bo one mnie naprawdę nurtują. A Ciebie nie, Michał?

Michał 
Administrator

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:54   RE: Pubowe pytanie

no jak wyżej pisałem, czasem z żoną kupimy u nas w sklepie któreś z piwek wyżej wymienionych, ale z tego co się orientuje... oni chyba nie robią ich przy każdym ważeniu kadzi.

Napiszę do nich e-mail :D

że nurtuje nas pewne pytanie ;)

jozin 
wujek admin

Wysłany: Pią 05 Lut, 2010 21:55   RE: Pubowe pytanie

Good idea :) . Jak dostaniesz odpowiedź to wrzuć ją na forum, ok? :)

Michał 
Administrator

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 11:29   RE: Pubowe pytanie

dziś na e-mail dostałem taką odpowiedź:

[quote= Dariusz Mogiłka Krajan ]Witam serdecznie Panie Michale

Dziękujemy za zainteresowanie naszymi produktami i troską o ich brak w nakielskich sklepach, niestety hurtownie które dostarczają produkty piwne do sklepów nie wykazują chęci ich sprzedaży , tłumacząc się , brakiem zainteresowania naszymi produktami odbiorców detalicznych . Z drugiej strony Klient detaliczny nie ma możliwości zakupu naszego piwa w sklepach ,dlatego, że nie ma go na półce w sklepie, zresztą sami właściciele sklepów maja ograniczone środki na zakup produktów do swojego sklepu i zakupują te produkty ,które łatwo są zbywalne i nie dając jednocześnie zaistnienia naszym produktom i cała zabawa się zamyka. Ale mam nadzieje, że sytuacja ta się zmieni i świadomość hurtowników i detalistów się zmieni i nasze produkty będą bardziej dostępne.

Dariusz Mogiłka Krajan

no i taka szara nasza rzeczywistość, cudze chwalicie (Heineken itp) swego nie znacie :no:

jozin 
wujek admin

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 11:45   RE: Pubowe pytanie

Co za lipa. Sprzedawcy nie wykazują zainteresowania, bo nie ma zainteresowania ze strony klientów. A rodowici nakielanie nawet nie wiedzą jakie rodzaje proponuje Krajan i jak w ogóle smakuje. Ciężko mi to pojąć.

Co to za problem zainwestować 50-100 zł w skrzynkę piwa i zobaczyć, czy ten browar zejdzie? Wystarczy informacja, że to jest piwko z nakielskiego browara i na pewno ludzi kupią. Choćby z ciekawości...

Również browar mógłby się trochę wykazać. Dołożyć do piwa jakieś gadżety (choćby w postaci papierowych podstawek do piwa) przy zakupie np. 4 piw...

Nie wiem, nie jestem wyedukowanym specem od marketingu i promocji, ale coś tutaj nie gra...

Michał 
Administrator

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 15:25   RE: Pubowe pytanie

no ja w sumie o tych "rodzynkach" dowiedziałem od kolegów... bo Krajan, niestety źle mi się kojarzy z tym ich podstawowym piwem.... a może właśnie w dzisiejszej dobie łączenia się browarów właśnie takie małe niszowe powinny być "ostoją" dobrego smaku...

bo podobno w KP to jak jest zmiana na linii produkcyjnej z Lecha na Tyskie to jedno piwo przepłukują drugim ;)

jozin 
wujek admin

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 15:31   RE: Pubowe pytanie

Jak dla mnie Krajan jest dużo lepszym piwkiem od marketowych wynalazków. Może nie jest to browar pokroju Heineken czy Grolsch, ale na pewno nie jest dużo gorsze naszych markowych browarów.

Oczywiście o gustach się nie powinno dyskutować, ale ja wyraziłem swój w trosce o dobro lokalnej firmy :) .

Michał 
Administrator

Wysłany: Sro 10 Lut, 2010 15:32   RE: Pubowe pytanie

no smaczek jest zacny tych piwek o których wyżej wspominaliśmy... ale może cena... cena.. troszkę odstrasza :mysl:

Michał 
Administrator

Wysłany: Sro 24 Lut, 2010 15:29   RE: Pubowe pytanie

na stronie Krajana nadal wisi info, że sklep przy browarze zamknięty.... ale zima już odpuściła :fiu: :fiu:

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 21:52   RE: Pubowe pytanie

co do cukru to mozecie nawet nie wiedziec ale czasami w tesco u nas mozna go spotkac. kiedys funkcjonowal sklep przy magazynie ale mozna bylo kupic tylko luzem 50 kg ( teraz juz chyba tego nie ma) a ogolnie to patrzec na etykietki skad jest cukier szczegolnie biedronka i tesco

Michał 
Administrator

Wysłany: Pon 01 Mar, 2010 22:13   RE: Pubowe pytanie

[quote='Fledermaus' pid='462' dateline='1267476726']
co do cukru to mozecie nawet nie wiedziec ale czasami w tesco u nas mozna go spotkac.

a co ma cukier do krajan ;)

a co do info o sklepie nadal zamknięty .... a jak kolega w innym temacie napisał była zima ni ma zimy ;)

Odpowiedz do tematu