FORUM GMINY NAKŁO NAD NOTECIĄ
Niezależne forum mieszkańców Gminy Nakło nad Notecią. Kontakt: administrator@forum.naklo.pl

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj

Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Dzielna nakielska policja
Autor Wiadomość
jozin 
wujek admin

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 21:22   Dzielna nakielska policja

Kurier Nakielski doniósł o wielkim sukcesie nakielskich stróżów prawa. Udało im się bowiem odzyskać wiertarkę skradzioną 4 lata temu w Katowicach.

Wielkie brawa dla nakielskich policjantów. Jestem dumny, że tacy dzielni ludzie strzegą porządku w Nakle!
Ostatnio zmieniony przez jozin Sro 16 Mar, 2011 11:31, w całości zmieniany 1 raz  

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Nie 07 Mar, 2010 21:24   RE: Dzielna nakielska policja

ciekawe jak do tego doszlo. Co jak co ale to ogromny sukces jest ( pewnie przez przypadek )

rob 
Początkujący

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 14:06   

Myślę że nasza policja jest nie potrzebna.
Są tam gdzie ich nie powinno być.
W parku koło Tesco ciagle jest młodzież pijąca i zaczepiajaca-i gdzie ta nasza władza w niebieskich mundurach?Pewnie sie chowa.-dotyczy również straży miejskiej.

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 15:55   

Ja jeszcze nigdy nie widziałem interwencji straży miejskiej w miejscu gdzie stało powyżej 2 tzw dresów. Lepiej ich etaty przełożyć do policji

rob 
Początkujący

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:17   

Tylko że ploidy też robią w majty jak widzą grupkę dresów.
Dla miśków grupa to dwóch(ba i to już zorganizowana) :lol:

Fledermaus 
Specjalista

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 16:26   

Może i tak ale kiedyś widziałem jak pewien pan dzielnicowy SAM przegonił grupkę 5 dresów :cool:

jozin 
wujek admin

Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 17:00   

Przegonił grupkę z jednego miejsca na drugie. Ciekawe co robili, pili alkohol czy zaczepiali ludzi...

Ja myślę, że policja nie za bardzo wie, co ma robić. Bo nawet jak przechodzą koło "ziomków" to i tak nie mogą im nic zrobić. A ci, tymczasowo, uspokajają się.

Tak się czasem zastanawiam, skąd się u tych małolatów bierze tyle agresji. Nuda? Brak perspektyw? Brak normalnych rodziców?

Za jakiś czas będą wybory i to, wydaje mi się, jest dobry argument, by zapytać lokalnych polityków, co zamierzają z tym zrobić?

Myślę, że ci ludzie powinni się odpowiednio zdeklarować, a potem można ich rozliczyć z tego, co zrobili. Nie tylko policja jest winna temu, że w Nakle nie jest bezpiecznie.

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 12:12   

Nakło, wbrew pozorom, jest dość bezpieczne. To miasto złodziei i pijanych rowerzystów.
I w walce z tymi policja się zwyczajnie wyspecjalizowała.
A co do dresów - będą tacy, jacy są, bo policjanci się ich boją. Przecież ulicami chodzą chłopaki po kilu latach służby. Tacy, którzy unmiliby z nimi pogadać, są już po awansach i innymi rzeczami się zajmują.

A co do straży: jak szanować służbę, która strzeże ciszy nocnej na etatach od 7:00 do 18:00 :/

rob 
Początkujący

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 14:36   

Myślę że można temu zapobiec wprowadzając jakieś sportowe zajecia.
Mam tu na myśli aby urząd gminy się wykazał może i policja ze strażą miejską by się przyłączyła.Wystarczyłoby aby wyszli z pomysłem zorganizowania zawodów miedzy że tak powiem dzielnicami Nakła.A zeby było śmieszniej z nagrodami-np.jakiś pucharek czy coś w tym stylu.
Taki pucharek w sportowym kosztuje kilkanaście złotych.
Urzad stać na jakieś reprezentacyjne to i na taki pucharek by mogli wylożyć kase.
Oby to nie bylo raz w roku.Oczywiście trzeba by było udostepnić obiekty sportowe za friko.Zauważyłem iż w Nakle kogo stać to kory tenisowy to sobie popyka,tak samo jest ze stadionem.Grałem w Nakle w stołowego-dzisiaj nie pozwalają sobie iść popykać i tyle.WSZĘDZIE TYLKO PŁACIĆ.A NIE WSZYSTKICH NA TO STAĆ.
Także może się wykazać urząd gminy,policja,straż miejska aby zmniejszyć ilość pijącej i zaczepiajacej młodzieży.
Niech nie gadają że nie ma na to środków.,bo wiele nie trzeba.

jozin 
wujek admin

Wysłany: Sro 19 Maj, 2010 14:46   

Bardzo dobry pomysł! Nie ma lepszego rozwiązania, jak sport, by spróbować likwidować patologię.

A tak swoją drogą masz rację, Rob, nie ma miejsca, gdzie można za darmo sobie pograć w tenisa stołowego. A szkoda...

Wąski 
Początkujący

Wysłany: Czw 21 Paź, 2010 19:21   

A co to pomoże jakies zajecia jak bedą chcieli to pójda na zajecia lepiej ich do cieżkiej roboty gnac to sie przemecza i niebeda chodzic po nocach i ludzi zaczepiac a policja niemoże nic im zrobic bo jak rusza to z roboty poleca a karzdy szanuje swoja prace jaka jest to jest.

rozbojniczka 
Specjalista

Wysłany: Czw 21 Paź, 2010 19:43   

Poniekąd zgadzam się z Wąskim - skoro mają czas się szlajać po mieście, to może się zwyczajnie nudzą? Niech miasto pomoże im znaleźć robotę.

Mówię co myślę-za to siebie lubię!

Michał 
Administrator

Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 12:29   

Ale KPP w Nakle może pochwalić się innym dokonaniem:

KPP Nakło z dnia: 19.01.'11r napisał/a:
Dzięki wytężonej pracy nakielskich kryminalnych zatrzymano trzech mężczyzn, którzy w przeciągu miesiąca dokonali łącznie 8 włamań do pojazdów, skąd kradli paliwo.

Nakielscy kryminalni prowadzili sprawę dwóch włamań do zaparkowanych na terenie gminy Nakło pojazdów, z których sprawcy ukradli paliwo. Ich wytężona i żmudna praca doprowadziła do zatrzymania w poniedziałek (17.01) trzech młodych mężczyzn podejrzewanych o dokonanie tych czynów. Funkcjonariusze zabezpieczyli przedmioty, za pomocą których sprawcy dokonywali przestępstw: wąż do ściągania paliwa i bańki. Kryminalni ustalili, że zatrzymani mieszkańcy Nakła na przełomie grudnia i stycznia dokonali łącznie aż 8 takich włamań. O ostatnim włamaniu do samochodu, do którego doszło w nocy z niedzieli na poniedziałek (16/17.01), właściciel auta nawet nie wiedział. To policjanci poinformowali go o tym i oddali mu odzyskane paliwo. Zatrzymani trafili do policyjnego aresztu i następnego dnia we wtorek (18.01) usłyszeli zarzuty: dwóch z nich dokonania łącznie ośmiu włamań, jeden - siedmiu. Teraz całej trójce grozi kara pozbawienia wolności od roku do 10 lat.

źródło KPP Nakło

Hmm zastanawiam się, czy aby na pewno to odzyskane paliwo wlałbym z powrotem do baku :ct: .

Krzych 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 14:01   

Jak przeczytałem o 3 mężczyznach, to przypomniało mi się niedawne zdarzenie na ulicy Bydgoskiej, gdzie wieczorem (ponoć około 22:00) 3 sprawców wciągnęło w bramę i pobiło młodego chłopaka.
Rozumiem, że policja nie jest w stanie pilnować każdego obywatela gminy i powiatu, ale... Bydgoska to ulica prostopadła do Pocztowej, gdzie mieści się komenda. Pocztowa jest jednokierunkowa - wszystkie patrole wyjeżdżają przez Bydgoską, a i tak jej mieszkańcy nie boją się dokonywać tam pobić itp... Smutne.

paniekierowniku 
Stały Bywalec

Wysłany: Pon 24 Sty, 2011 22:06   

Cytat:
Rozbój z rajstopami na głowie.

W sobotę 22 stycznia 2011 roku około godziny 16.00 w Nakle nad Notecią w parku im. Jana III Sobieskiego do 20-letniej mieszkanki powiatu nakielskiego podeszły trzy młode kobiety, które na głowy naciągnięte miały damskie rajstopy. Zamaskowane rozbójniczki przewróciły swoją ofiarę i zaczęły ją kopać, a następnie jedna z nich zabrała pokrzywdzonej torebkę i uciekły. Napadnięta dziewczyna powiadomiła policję i nakielscy funkcjonariusze już po kilkunastu minutach zatrzymali sprawczynie. Jak się okazało wszystkie są mieszkankami powiatu nakielskiego i mają 20, 19 i 17 lat. Wpadły na pomysł, aby zamaskować swój wygląd i przed napadem poszły do jednego ze sklepów, gdzie zaopatrzyły się w rajstopy. Kobiety trafiły do policyjnego aresztu i w dniu 24 stycznia 2011 roku nakielski sąd na wniosek prokuratora i komendanta policji z Nakła nad Notecią zadecydował o dozorach wobec tych trzech młodych rozbójniczek. Teraz grozi im kara od 2 do 12 lat pozbawienia wolności.

Rozbójniczko, to Ty ? :brinng2:

Nieźle, nieźle.. A tak w ogóle to jestem pełen podziwu dla nakielskiej policji, że pomimo tak dobrego kamuflarzu zdołała odnaleźć rozbójniczki :D

Odpowiedz do tematu