|
CZARNI NAKŁO - informacje związane z klubem |
| Autor |
Wiadomość |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Nie 16 Maj, 2010 20:51
|
|
|
Znowu lipa. Tym razem pogrom u siebie z Miesiączkowem... Aż szkoda pisać wyniku. Zainteresowanych odsyłam do serwisu http://90minut.pl
No i okazuje się, że nakielan dzielą tylko 3 punkty od strefy spadkowej. A do końca ligi zostało siedem meczów.
Tak swoją drogą, mamy jakiś beznadziejny sezon w tym naszym regionie. Czarni cieniują, Skra Paterek wycofała się z ligi, Dąb Potulice przegrywa też praktycznie wszystko, no a Tarpan Mrocza (co prawda inna gmina, ale nasz powiat) również jest pod kreską... Aż przykro patrzeć na tabelę. |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Czw 03 Cze, 2010 11:52
|
|
|
| Tej wiosny Czarni zdobyli w 12 kolejkach 3 punkty. Po 10 kolejnych porażkach są na ostatnim miejscu. Czy to jest brak umiejętności, ambicji, a może coś jeszcze innego ? Co myślicie o postawie naszych nakielskich grajków ? (Ciekawostka: jesienią najmniej punktów 11 zdobył Start Radziejów , który teraz po 12 kolejkach wiosennych zgromadził 27, czyli najwięcej w lidze.) |
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka" |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 08:31
|
|
|
Ja naprawdę nie wiem co się dzieje w tym klubie. W relacjach Kuriera Nakielskiego pisanych przez Tadeusza Sobola trudno znaleźć jakąkolwiek informację, co może być przyczyną.
My, jako kibice, możemy zgadywać:
- może to być ignorowanie treningów,
- może to być źle przepracowana zima (albo wcale),
- może to być nieodpowiednie przygotowanie i podejście zawodników,
- mogą to być problemy kadrowe,
- może to być konflikt na linii trener - zawodnicy,
- może to być konflikt w klubie pomiędzy działaczami i to się może przekładać na wyniki sportowe,
- możliwe, że trener się po prostu wypalił i trzeba na tym stanowisku poszukać zmiany.
Ja naprawdę nie wierzę, że w ciągu kilku miesięcy nakielscy piłkarze z czołowej drużyny w IV lidze nagle stali się czerwoną latarnią. Myślę, że ktoś to powinien wyjaśnić. Jeśli nie zarząd klubu czy komisja rewizyjna, to chociaż radni powinni bliżej przyjrzeć się temu zjawisku, skoro działalność klubu opiera się o pieniądze z budżetu. |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Pią 04 Cze, 2010 11:58
|
|
|
Jest takie powiedzenie: jak nie wiadomo o co chodzi, to chodzi o pieniądze. Z tego co słyszałem to dostają za zwycięstwa nawet ładne pieniądze w porównaniu do amatorów uprawiających inne sporty. Może sądzą, że w niższej lidze uda się im wszystko wygrać ? Nie będzie prestiżowej IV ligi |
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka" |
|
|
|
 |
Tadziu
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 19:43
|
|
|
| DĄB Barcin - CZARNI Nakło 5:1 . Czarni spadają do V ligi. |
_________________ www.nts3.naklo.pl |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 23:50
|
|
|
Proponuje więcej pieniędzy im dawać z budżetu miasta, no i niech tego Orlika przy Trójce non stop zajmują... w końcu należy im się |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Wto 15 Cze, 2010 09:46
|
|
|
Nie ma się co martwić . Jeszcze można spaść do A klasy, a potem do B klasy.
A tak serio, to bardzo przykra to wiadomość.
Czarni - beznadzieja, Dąb Potulice - beznadzieja (praktycznie wszystko przegrane), Skra Paterek - beznadzieja (wycofanie się z rozgrywek)... Szkoda słów. |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 32 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1018 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Pią 27 Sie, 2010 11:33
|
|
|
Jozin
Czarni się nie popisali, w Pucharze Polski dostali lanie (jeszcze większe niż Hiszpania-Polska ) z Chemikiem Bydgoszcz 0:8
No i info z sieci, że mieli Czarni problem ze skompletowaniem drużyny to ja mam pytanie na co idą nasze pieniądze?? |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
simon500
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
rozbojniczka
Specjalista

|
Wysłany: Wto 12 Paź, 2010 19:38
|
|
|
smakowita nazwa drużyny. Trzymam za was kciuki, chłopcy! |
_________________ "Natura nie łamie swych praw" /Leonardo da Vinci/
Mówię co myślę-za to siebie lubię!
www.poisoninc.blogspot.com |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Sob 11 Gru, 2010 22:28
|
|
|
| Liga się zaczęła, a aktualizacji stronki nie ma... |
|
|
|
 |
danielao
Początkujący

|
Wysłany: Wto 28 Gru, 2010 23:08
|
|
|
| Prawda jest tak że Czarni po prostu nie mają pieniędzy na grę w wyższej lidze jak 1szej okręgowej dlatego taki spadek . Jak drużyna na półmetku ligi zajmująca 2gie miejsce może spaść na sam dół JAK??? |
|
 |
Tadziu
Stały Bywalec

|
Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 10:42
|
|
|
Myślisz, że nie mają pieniędzy ?
Jak ja słyszałem, że dostaje pieniądze za wygranie meczu lub za strzelenie bramki
A dotacja z gimny na Czarnych jest największa ze wszystkich sportów w Nakle i jest to nie mała kwota jak na taki klub |
_________________ www.nts3.naklo.pl |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 11:28
|
|
|
Może po prostu mamy beznadziejnych, wyjątkowo nieutalentowanych piłkarzy?
A poza tym, młodzież woli spędzać czas w inny sposób, zamiast uganiać się za piłką. Wszak są puby... |
|
|
|
 |
jozin
wujek admin

|
Wysłany: Czw 30 Gru, 2010 22:10
|
|
|
Pomijając kiepską formę seniorów, warto zauważyć, że drużyna juniorów młodszych Czarnych jest liderem rozgrywek w swojej grupie.
Zachęcam do zapoznania się z tabelą i wynikami. 8 zwycięstw i remis robi pozytywne wrażenie.
http://www.kpzpn.pl/?cid=336&unroll=10
Również trampkarze Czarnych w swojej grupie przewodzą z dorobkiem 9 zwycięstw i jednej porażki.
http://www.kpzpn.pl/?cid=325&unroll=10
W kategorii młodzików zespół Czarnych zajmuje drugie miejsce w grupie, tuż za bydgoskim Zawiszą. W tej grupie nakielanie zanotowali 8 zwycięstw i jedną porażkę.
http://www.kpzpn.pl/?cid=341&unroll=10
W kategorii orlika zespół nakielski jest liderem w swojej grupie z kompletem 5 zwycięstw.
http://www.kpzpn.pl/?cid=339&unroll=10
Może zatem nie jest aż tak tragicznie z tą nakielską piłką? W młodzieży nadzieja! Aż miło się patrzy na powyższe tabele. |
|
|
|
 |
|
|