|
Wybory prezydenckie 2010 |
| Autor |
Wiadomość |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Sob 19 Cze, 2010 09:35
|
|
|
Niestety nie ma dla mnie kandydata idealnego . Ten na którego zagłosuje się nadaje , a jego największy przeciwnik już nie . A tego co uważałem za idiotę - miał najgorszy wynik . Bardzo ciekawy test , który dał mi do zrozumienia , że nie interesuje się polityką |
_________________ Nakielskie Towarzystwo Sportowe "Trójka" |
|
|
|
 |
rafael86
Początkujący

|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 10:59
|
|
|
Ten test była autorstwa zwolenników JKM, w 50 procentach wynik testu lansuje na pierwszym miejscu właśnie JKM |
_________________ Ruch jest najprostszym i najczęstszym ze zjawisk w przyrodzie |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
rafael86
Początkujący

|
Wysłany: Pon 21 Cze, 2010 21:04
|
|
|
Znajomy odpowiadał i wyszedł mu Bronek |
_________________ Ruch jest najprostszym i najczęstszym ze zjawisk w przyrodzie |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 00:53
|
|
|
To jak wyjaśnicie mi to, że ze wszystkich kandydatów najbardziej odpowiadają mi poglądy Korwina, a wyszedł mi Pawlak?
Test jest przede wszystkim dla ludzi interesujących się nieco życiem kraju. Przykład: pytanie o misje zagraniczne naszej armii i potem o Afganistan i Irak? Laik nie pomyśli o Libanie, Kosowie, Wzgórzach Golan - czyli misjach, gdzie strat w ludziach praktycznie nie było, a nasze wojsko zdziałało wiele dobrego. Odpowie: "w dupę, niech nigdzie nie jeżdżą, tylko w domu siedzą. Tusk jak chce, niech sam z karabinem po Kabulu lata" - i zaznaczy "Nie". Pytania dobierane były wg. kryterium częstotliwości pojawiania się w debatach - łatwo było sprawdzić, co który kandydat sądzi (a jednocześnie nie były to kwestie, co do których wszyscy się zgadzają). Moim zdaniem na teście mógł zyskać najbardziej Lepper, bo jest największym populistą z dziesiątki - gdyby testem kierowali się wyborcy Kaczyńskiego czy Komorowskiego, w pierwszej turze mielibyśmy prezydenta Andrzeja |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 08:00
|
|
|
| Mało się interesuje polityką i wyszedł mi Pawlak na pierwszym miejscu, ale Andrzej był na przedostatnim (ostatniego nie znałem). Jak można nazwać sukcesem uczestnictwo w wojnie ? Mogłoby nie być żadnej ofiary po naszej stronie i tak nie nazwałbym tego sukcesem. |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 18:09
|
|
|
| Pinecha napisał/a: | | Jak można nazwać sukcesem uczestnictwo w wojnie ? Mogłoby nie być żadnej ofiary po naszej stronie i tak nie nazwałbym tego sukcesem. |
Po pierwsze udział w misji zagranicznej nie zawsze jest bezsensownym pójściem na wojnę. Pierwszy z brzegu przykład - Kosowo i Bośnia. Polacy pilnowali granic, ochraniali ludność, a także rozbrajali ją, współdziałali z siłami ukraińskimi (co nie pozostaje bez wpływu na wciąganie Ukrainy na Zachód) i pomagali pokojowym siłom międzynarodowym, przebywającym w regionie. Jeśli wątpisz, że to sukces, to wyobraź sobie, co działoby się tam, gdyby te siły nagle się wycofały. Ale kto będzie o tym pamiętał, słysząc w telewizji tylko o zamachach w Iraku i ofiarach w Afganistanie... |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
Pinecha
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 22 Cze, 2010 22:38
|
|
|
| Dla mnie to tylko dobrze wykonana praca ! Sukces jest wtedy , gdy uda się uniknąć konfliktu w sposób dyplomatyczny. |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |