|
Rowerowe wycieczki |
| Autor |
Wiadomość |
rob
Początkujący

|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 17:51 Rowerowe wycieczki
|
|
|
Witam wszystkich zainteresowanych.
Chciałbym zorganizować wycieczkę rowerową,ale potrzeba jest kilku chetnych do tegoż przedsięwzięcia. |
_________________ rob |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 19:34
|
|
|
Może by się znaleźli. Może jakieś konkrety co do długości odcinka, tak orientacyjnie nie muszą być przecież na chwile obecną konkrety. |
_________________ http://www.audycjaclubtime.pl.tl/ |
|
|
|
 |
rob
Początkujący

|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 20:35
|
|
|
Odcinki w zalezności od przygotowania wytrzymałościowego rowerzysty.
Myślę że mozna wszystko jakoś pogodzić.Jeśli grupa będzie markotna to jakieś 50km myślę że wystarczająco-zawsze można nieco dołożyć lub odjąć.
Osobiscie jestem zwolennikiem długich tras najlepiej kilku lub kilkunastodniowych.
Wszystkich chętnych zapraszam do wspólnego zorganizowania wyprawy rowerowej. |
_________________ rob |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Wto 18 Maj, 2010 20:50
|
|
|
Rob no nieźle nieźle...
Kiedyś poruszałem się dużo bicyklem... szczególnie jak mieszkałem w Toruniu, teraz rower przykro mówić "gnije" w piwnicy....
Z miłą chęcią może bym się wybrał, ale najpierw muszę wyciągnąć maszynę, mały przegląd, następnie troszkę samemu potrenować... ale kto wie.
Pomysł zacny |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
lotar
Stały Bywalec

|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 23:31
|
|
|
Jestem za - ale tylko 1 dniowe wypady (może na początek). Zmniejszę wymiary obwodowe brzucha to kto wie... |
|
|
|
 |
Michał
Administrator

Wiek: 33 Dołączył: 26 Sty 2010 Posty: 1021 Skąd: Minikowo
|
Wysłany: Nie 23 Maj, 2010 23:37
|
|
|
| lotar napisał/a: | Zmniejszę wymiary obwodowe brzucha to kto wie... |
No ale zanim rower odkurzysz to pewnie zgrzewka pójdzie |
_________________ Forum Nakło
 |
|
|
|
 |
miglanc1010
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 17:49
|
|
|
| Chętny. Będę się starał tu zaglądać czy padną jakieś konkrety. Wiem, że ostatnio był jakiś wypad rowerowy po okolicach Nakła sponsorowany przez miasto. Niestety wcześniej żadne media o tym nic nie wspomniały i go przegapiłem. Szkoda. |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 18:06
|
|
|
| miglanc1010 napisał/a: | | sponsorowany przez miasto |
To tu kasa jest potrzebna? Myślałem że spotykają się w jednym miejscu i jadą wspólnie w wybrane miejsce. I z tego co wiem, takie akcje organizuje raczej Starostwo niż UMiG. Jest też klub turystyki rowerowej w Żegludze, na ich stronie jest plan wyjazdów na sezon 2010. |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
Fledermaus
Specjalista

|
|
|
|
 |
miglanc1010
Nowicjusz

|
Wysłany: Wto 08 Cze, 2010 19:03
|
|
|
| Skąd takie głupie pytanie? Napisałem po prostu tyle ile wiem o tym wyjeździe. Złóż zażalenie, że ten wyjazd był sponsorowany, może ktoś kto wyłożył na to kasę przeprosi Cię i przedstawi wyjaśnienia czemu tak, a nie inaczej. |
|
|
|
 |
miglanc1010
Nowicjusz

|
|
|
|
 |
rob
Początkujący

|
Wysłany: Sob 12 Cze, 2010 20:37
|
|
|
Witam wszystkich zainteresowanych
25 czerwca wyjazd do Olsztyna.godz.4:00(wyjazd)przystanek autobusowy koło TPS-u.
Wyjazd jest rekraacyjny,jedniodniowy. |
_________________ rob |
|
|
|
 |
miglanc1010
Nowicjusz

|
Wysłany: Nie 13 Cze, 2010 01:31
|
|
|
| 250km w jeden dzień? Jest to droga w jedną stronę, co z drogą powrotną? Jakie tempo? Jaka trasa? Dzięki za informację, może się skusze bo już będę miał wakacje. |
|
|
|
 |
Krzych
Stały Bywalec

|
Wysłany: Nie 13 Cze, 2010 17:44
|
|
|
no nieźle - dla mnie rekreacja kończy się około 150 km na dzień I to że rower jest ATB tylko częściowo mnie tłumaczy :/
miglanc: bez nerwów, jeśli poczułeś się urażony, to przepraszam. A pytanie było jedno (obiektywnie: średnio głupie). I jeśli chcesz się czegoś doszukiwać w tamtym poście, to niech lepiej będzie to smutna konstatacja, że osób chcących pojeździć na rowerze są setki, kasa potrzebna raczej nie jest, a i tak niewiele się dzieje. I dlatego cieszę się że jest ten wątek, że jest grupa w Żegludze i że są wyjazdy pod patronatem starostwa (że nie miasta - to sprostowałem, by zainteresowani łatwiej znaleźli info). |
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
 |
|
|
|
 |
rob
Początkujący

|
Wysłany: Nie 13 Cze, 2010 22:34
|
|
|
Droga powrotna oczywiście na siedzeniu rowera.Zawsze można wybrać PKS lub PKP.osobiście PKS-u nie polecam z racji proszenia się kierowcy o zabranie niezręcznego bagaż jakim w tym przypadku jest rower.
Ocztwiście wycieczka jest dla wytrwałych i zaangarzowanych.
Wyjazd o 4:00 rano powrót zapewne w godzinach wieczornych-późno wieczornych.
Z doświadczenia wiem że po takim deptaniu to tylko pryśnic i wygodne wyrko.
kilka razy już jechałem taki dystans i powiem ze to czyste szalenstwo-ale hobby się nie wybiera,tylko się je nabywa z czasem,czyli ma.
Nastepna wycieczka rowerowa jak będą siły to Kostrzyn Nad Odrą-nie trzeba tłumaczyć że kilku dniową i w jakim celu.Powrót na siodełku,powód-przepełnienie w pkp. |
_________________ rob |
|
|
|
 |
|
|