Wysłany: Wto 02 Lut, 2010 19:18 Co Wam się kojarzy z Nakłem?
Jestem ciekaw, co, Waszym zdaniem, jest najbardziej charakterystycznego w Nakle, dzięki czemu łatwo stwierdzicie, że to jest właśnie to miasto?
Jeśli chodzi o mnie to chyba komin cukrowski. Wielokrotnie jeżdżąc za młodu do Bydgoszczy pociągiem, a potem wracając zwracałem uwagę czy jest on już widoczny. A jak jest, to znaczy, że jestem już prawie w domu...
Ludzie spoza Nakła mówią, że charakterystyczny jest rynek, z którego widać łąki. W żadnym innym mieście z centrum nie widać łąk. Ma to swój urok oczywiście .
Kolejna charakterystyczna rzecz to park koło szpitala. Jedyny w swoim rodzaju, ponieważ praktycznie nie da się przejść drogi pomiędzy szpitalem a NOK, ponieważ z góry czyha na nas zawsze zagrożenie w postaci ptactwa .
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Wysłany: Sro 03 Lut, 2010 23:07 RE: Co Wam się kojarzy z Nakłem?
Witam
Ja, jako że jestem spoza... daleko spoza... Nakła... i że interesuję się zabytkami i architekturą... to dla mnie pierwsze skojarzenie z Nakłem to właśnie Rynek i fontanna na Rynku... potem Pomnik na Rynku i stare budownictwo/zabudowa oraz Plac Zamkowy
Wysłany: Nie 07 Lut, 2010 17:26 RE: Co Wam się kojarzy z Nakłem?
Zdecydowanie cukrownia, jako całość, a komin oczywiście w szczególności.
I Noteć - przepiękna mała rzeka. Byłem przedwczoraj na spacerze na łąkach na wysokości młyna - jest przepięknie!
_________________ "Dziś nie będę trzeźwy, jutro nie będę pijany. Dzisiaj wino, jutro praca"
Imru al-Qajs
_________________ Zanim stworzysz temat lub wypowiesz się w jakimś wątku przemyśl dokładnie, co chcesz przekazać światu i czy Twój post ma jakąś wartość.
---
Blog Kupowanie, Najlepsze blogi o pieniądzach, Firma MIKRO
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum